Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama_wrzesień2013

CHRZEST W DOMU ! ILE ?

Polecane posty

Gość mama_wrzesień2013

Ile będzie mnie kosztował (oczywiście w przybliżeniu) koszt chrzcin w domu na 30 osób ?

Gość gość
Hah wiecie że można dostać za darmo doładowanie? Dostałam info na meila od operatora, myślałam że ściema ale nie. Doładowałam za darmo konto za 30zł :) Jakby ktoś też chciał doładować to śpieszcie się bo promocja jest ograniczona czasowo: http://daa.pl/4tx9

Gość gość
Ale co mamy ci kosztorys przygotowac? Moze cie kosztowac tyle, ile chcesz. Moze kosztowac 100 zl jak zaserwujesz tylko kawe i ciasto albo 1000 zl jak bedziesz robic obiad, salatki itp. Sama musisz sobie policzyc.

Na to pytanie nikt Tobie nie odpowie :) Dużo zależy jak chcesz ugościć gości! Czy tylko kawka i ciasto i sio do domu..... Czy obiad z deserem lub obiad/deser/ kolacja .... Co podasz.... Ile podasz..... Więc możesz wydać 100,500 jak i 1000 zł. Ja robiłam w domu , było 21 osób . Był obiad - zupa + 3 rodzaje mięsa ,ziemniaki + 3 surówki Potem - kawa/herbata , owoce , tort , 3 rodzaje ciasta Potem spacer i kolacja - mięso co zostało z obiadu oraz dodatkowo na ciepło szaszłyki ,bigos,krokiety + barszczyk oraz zimna płyta,sałatki. Wydałam ze wszystkim prawie prawie 800 zł

Gość gość
znowu Ty.................

Gość mama_wrzesień2013
Potworze z bagien - widzę, że miałaś tego naprawdę dużo i za całkiem fajne pieniążki. Ja szczerze mówiąc planuję zrobić obiad po kościele, później jakaś kawka i tort, dla dzieci może jakieś pucharki lodowe na deser, do tego 2 rodzaje placków, oraz postawię 2 rodzaje sałatek, jakieś korki, wędlinę :) no i tyle :) Zastanawiałam się nad alkoholem, ale uważam, że w Polsce to bardzo głupia tradycja łączyć alkohol z każdym takim świętem. Uważam, że te osoby przychodzą do małego dziecka i nie powinno się dawać na stół alkoholu.

Gość gość
możesz lampkę wina do obiadu

Gość PotwórzBagien
Lubię napić się wina,piwa itd , ale u mnie ba chrzcinach alkoholu nie było. Nie uznaję uroczystości dziecięcych typu chrzest,komunia,urodziny z alkoholem. Jest tyle innych uroczystości że nikomu krzywda się nie stanie jak sie lampki wina nie napije. Takie jest moje zdanie.Ale Ty zrobisz jak uważasz :)

Gość PotworzBagien
Lubię napić się wina,piwa itd , ale u mnie ba chrzcinach alkoholu nie było. Nie uznaję uroczystości dziecięcych typu chrzest,komunia,urodziny z alkoholem. Jest tyle innych uroczystości że nikomu krzywda się nie stanie jak sie lampki wina nie napije. Takie jest moje zdanie.Ale Ty zrobisz jak uważasz :)

Gość gość
ja za chrzciny bez alkoholu w knajpie zapłaciłam 50 zł/os miałam: obiad-2 dania ciasto kawa/herbata-bez ograniczeń napoje-bez ograniczeń lody i tort jak mialabym policzyć wszystko-prąd, gaz, czas, produkty, potem zmywanie-nie wiem czy wyszłoby taniej a zostało tyle, że jeszcze goście do domu zabierali

Gość gość
Przy tak wielu osobach rozważyłabym wynajęcie lokalu - koszty będą bardzo zbliżone, a przynajmniej będziesz mogła spokojnie z goścmi pogadać,zamiast być urobiona po łokcie. Alkohol na imprezie dziecięcej? Zdecydowanie NIE!

Gość hostessia
Wy jak zwykle macie jobbba z tym alkoholem,bo dla was alkohol to postawienie czystej albo spirytusu i takuczycie te dziaciaki od najmlodszych lat,ze alkohol to tylko sie pije jak swinie a nie kulturalnie. przeciez postawic do obiadu wino albo piwo,nosz mac jego,co to takiego???? pokazujcie najmlodszym,ze alkohol mozna rowniez spozywac w kulturalny sposob!

Gość gość
Jak dobrze pamiętam my za obiad 2daniowy + sałatka grecka + napoje +kawa/herbata i deser lodowy płaciliśmy coś ok. 20zł/os. Tort zamawialiśmy oddzielnie, jakieś dodatkowe ciasto można upiec w domu. Także przemyśl czy warto męczyć się w domu.

Gość gość
To raczej ktos, to nawet na chrzcie nie potrafi się obyć bez lampki wina ma "jobba z alkoholem", a nie ten, kto uważa, że na pewnych imprezach % są po prostu zbędne.

Gość hostessia
a zreszta,w Polska w porownaniu do innych krajow to takie buractwo,ze glowa boli. Chleja swinie raz w tygodniu,co sobote ciezkie alkohole,ale kulturalnie wino do obiadu postawic to nie,zabronione,bo to alkohol! Dobre wino,do miesa,do posilku,przeciez to samo zdrowie! Mam tylko,ze wasze dzieci beda juz na innym poziomie kulturalnym niz wy,wasi mezowie,wojkowie,ciotki klotki-chlejusy jedne.

Gość mama_wrzesień2013
hmmm... no może macie racje faktycznie. Mam jeszcze troszkę czasu, więc może poszukam jakiś lokali i obliczę koszta. Placki faktycznie mogę upiec w domu, zresztą moja mama piecze cudowne placki na zamówienia, do tego tort też mi zrobi. Jakby za resztę miało wyjść ok. 20zł/os to zdecydowanie bardziej się opłaca w lokalu robić. Bo tak.... nie dość, że malutkie dziecko na rączkach, które będzie płakać i się stresować, to jeszcze rodzina, którą trzeba obsłużyć, myć gary itd...

Gość gość
A jeśli chodzi o koszta to cóż... jakiś kawałek mięsa to pewnie 4-5zł/os, ziemniaki/ryż to sprawa groszowa, sałatka to pewnie ze 3 zł/os., zupa z 1-2 zł/os , kawa to pewnie ze 2 paczki ci pójda - ok. 15-20zł, herbata - 5 zł, tort - ok.30-50zł, wędlina - 20-30zł, ciasta ok.30-50zł, lody- 30zł, napoje ok.70zł

Gość gość
Jak postawisz wino to nie piją, bo nie lubią, bo głowa boli potem itp a woleli by drinka więc lepiej bez.

Gość gość
Także jeśłi chodzi o same wydane pieniądze, to pewnie wyjdzie mniej niż w lokalu, ale doliczając media+robociznę+sprzątanie+zmęczenie, to szukałabym lokalu.

Gość gość
przede wszystkim ja nie rozważałam w domu ponieważ: 1. wszyscy by się nie zmieścili 2. nie mam aż tylu naczyń :] 3. latać jak durna, mając małe dziecko? na pewno nie! lokal mieliśmy wypróbowany-we wrześniu 2012 robiliśmy tam cywilny, byłam w ciąży. powiem szczerze, żeby miało wyjść trochę drożej niż w domu-pomyśl-idziesz z torebeczką, potem wstajesz i wychodzisz, a na 30 osób to tyle mycia garów-nienawidzę tego, jeszcze każdemu usługujesz. Aha i zapomniałam płaciłam dodatkowo 100 zł kelnerce, bo mogliśmy robić albo w osobnej sali i wtedy zapłata kelnerce, albo tam gdzie normalnie ludzie przychodzą i tam tylko 50 zł/os.(pisałam co miałam gdzieś wyżej) no i na chrzcinach tak nam się fuksło, że ktoś płacił kelnerce-było drugie, wcześniej zamówione przyjęcie a mają tam 2 osobne sale, i tylko 1 kelnerka była :) więc tamci płacili :]

"Joba " :o Sorry ja bym mogła tak powiedzieć o tych co nie wyobrażają sobie uroczystości dziecięcej bez alkoholu ! Rób jak uważasz ,ale nie oceniaj innych :o

20 zł za osobę w restauracji ? To gdzie mieszkasz że "impreza" jest jak za darmo ? U nas chrzciny i komunie "chodzą" po tyle samo....Cennik zaczyna się od 40 zł (za osobę dorosłą ) do nawet 150 zł. Dużo zależy co i ile zamówisz.

Gość gość
Ja miałam chrzest syna 2 lata temu, zaproszonych było ponad 20 gości. Cała impreza wyszła nas 2000zł.