Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość halinkaaa123

Niedoczynnosc tarczycy- zmagania z wagą po Euthyroxie

Polecane posty

Gość halinkaaa123

Witam, czytalam na forach rozne opinie, wiekszosc twierdzi ze po tym leku duzo mozna przytyc mimo ze zwieksza metabolizm... Jak to bylo w waszym przypadku? Niedawno wykryto u mnie niedoczynnosc i biore Euthyrox i martwie sie ze utyje. Ale zanim dowiedzialam sie o chorobie to udalo mi sie schudnac kilka kg za pomoca diety i cwiczen (a bylam juz chora jak schudlam). I teraz zastanawia mnie to czy ten lek bedzie mial jakis wplyw na moja wage? Czy skoro nie bralam lekow i udalo mi sie schudnac to czy po zazywaniu lekarstw to sie nie zmieni?

Jesli bedziesz miala odpowiednio dobrana dawke leku to nie bedziesz tyla:) autopsja:)

Ja mam niedoczynność,jestem też po operacji 2 lata i jakoś nie tyję,wprost przeciwnie.Biorę Euthyrox 100

Gość gość
Zależy od organizmu,nic się nie da ocenić do końca, jak to będzie

Gość halinkaaa123
no domyslam sie ze tez duzo zalezy od dawki;) To dopiero moje poczatki z ta choroba takze wole sie upewnic. Ogólnie rzecz biorac zanim dowiedzialam sie o chorobie to malo tylam, ok. 1-2 kg rocznie. Bo wiem tez ze w duzej niedoczynnosci mozna przybrac nawet 10kg w kilka miesiecy i wtedy dobrze dobrana dawka ma widoczny wplyw na wage. Ale nie wiem jak to by wygladalo w moim przypadku...

Ja zanim dowiedziałam się, że jestem chora dużo przytyłam. Teraz widać, że tracę na wadze - odpowiednio dobrana dawka powinna pomóc. Ja w tej chwili biorę 100.

Gość halinkaaa123
ja biore narazie 50, zobaczymy co bedzie dalej, mam nadzieje ze wkoncu odzyskam ochote do zycia i pozbede sie "sklerozy";)

Gość halinkaaa123
Co tak slabo dzielicie sie waszymi doswiadczeniami?;) Napiszcie cos wiecej jak to bylo u was

Wejdź na temat-euthyrox co to za lek?-

Jeśli nie będziesz się obżerać to na pewno nie przytyjesz. Ktoś Ci głupot naopowiadał.