Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość !!!!!!

kupiłam wozek ze zbyt mala gondola!!! pomocy!!!!

Polecane posty

Gość !!!!!!

szukałam lekkiego wozka i sprzedawca podsunal na bexa b4x. wozek rzeczywiscie ladny i lekki a gondola ma 78 cm. no i ok 78 to duzo ale wychodzi na to ze to wymiary gondoli bez miekkiego wypelnienia wnetrza. w tym wozku jest ono dosc grube i puchate. dziecku bedzie miekko ale ciasno. jakie wymiary mialy wasze gondole? jak dlugo bede mogla w tak malej wozic dziecko?

Gość gość
to zależy jak dużo będzie dziecko zwykle do pół roku wozi się w gondoli. Ale jak trzeba to do spacerówki na płasko. Ale nie masz co się stresować póki co

Gość qwerty1989
najlepiej sprzedaj ten wozek i kup inny;p ja kupilam sama spacerowke i wkladam do niej sama wkladke od innego wozka wielofunkcyjnego bo naprawde te gondolki sa teraz mikroskopijne np w xlanderach smieszne po prostu

Gość kazdy sobie rzepke skrobie
mamy ci wymienic czy wyjasnic jak upycha sie dzieci do za malej gondoli?

Gość !!!!!!
a czy dziecko ktore nie siedzi mozna wozic w spacerowce? ta z bexy nie rozklada sie calkiem na plasko tylko pozostaje lekki skos

Gość !!!!!!
kazdy sobie rzepke skrobie - przeciez zadalam pytania :P

Gość qwerty1989
mozna wozic ale w takiej ktora rozklada sie na plasko to chyba logiczne przeciez nie kladzie sie noworodka pochylo

Gość ziutaaa
moja ma w środku 80cm. najlepiej mierzyć ten wewnętrzny materacyk. dzidzia będzie dopiero wrzesien/październik, więc nie wyobrażam sobie w marcu dziecka przesadzać do spacerówki, jak ostatnio temperatury marcowe były jak w styczniu lutym. lepiej mieć większe niż potem pluć w brodę. ja chodziłam po sklepach z metrem krawieckim. raz mi sprzedawca zachwalił gondole - środek 68cm, to chyba dla lalek barbie, skoro niektore dzieci rodzą się już i mają ok 60cm, do tego śpiworek czy kombinezon (zimowe dziecko) i po 2 miesiącach dramat.

Gość !!!!!!
qwerty1989 - 6 miesieczne dziecko to juz nie noworodek a chyba na tle ta gondola wystarczy

Gość !!!!!!
materacyk ma 75 cm. gondola jest zwerza sie ku dolowi. ale sie sfrajerowalam :( jedyny plus to to ze wozek jest lekki a takiego glownie szukalam

Gość qwerty1989
nie okreslilas ile ma dziecko ile ma centymetrow itd.skad masz pewnosc ze wystarczy?to skoro twoim zdaniem gondola jest za mala to czegos tu nie rozumiem.sprzedaj ten wozek i kup drugi albo woz dotad dopoki z gondoli nie wyrosnie i przesadz do spacerowki ja nie widze tu zadnego problemu

Gość ziutaaa
jesli materacyk ma 75 to nie jest zle. to jest z tych "normalnych". te 80cm to już z tych dużych i cieżko bylo taki znalesc. poniżej 75 są małe, a jak są jeszcze jakieś takie zwęzane to już w ogóle.

Gość !!!!!!
nie okreslilam bo dziecko sie jeszcze nie urodzilo:) bedzie za miesiac. pytam bo wydaje mi sie ze bedzie zima za mala. wiem ze dzieci sa rozne i maja rozne "wymiary" dlatego pytam mam jak dlugo wozily dzieci w gondoli i jakie wymiary te gondole mialy

Gość !!!!!!
ziutaaa - dziekuje za pocieszenie :) pewnie i tak mam wieksza niz mini gondolki w x landerach ktore doslownie atakuja miasteczko w ktorym mieszkam ;)

Gość qwerty1989
aha.to nawet jak pojezdzi te3-4mce ta pozniej spokojnie do spacerowki mozesz przesadzic.nawet jak nie rozklada sie na calkowicie lezaca

Gość gość
Moja ma 75cm w srodku (materacyk)i powiem ci ze w dniu jak moj synek skonczyl 4 miesiace musielismy przejsc na spacerowke. Urodzil sie 59 cm teraz ma 4,5 miesiaca i 74 cm.

Gość gość
No i w tej spacerowce tylko spi na lezaco a jak spacerujemy to na pollezaco. Na lezaco i w gondoli sie denerwowal.

Gość gość
Załóż temat: ile cm mają wasze 6 mies dzieci? I już będziesz miała odpowiedz jaka gondola jest potrzebna. Mój 5 miesięczny syn ma 70cm. Mam duży, ciężki wózek a nie te mikro trzęsące się same skręcające wózki :o

Gość !!!!!!
tez bede miala chlopca:) a te chlopaki cos duze rosna. a czy Twoja spacerowka rozklada sie na plasko? ta w mojej nieszczesnej bexsie ma te zalete ze ma oslonke ktora doslownie wszystko zakrywa wiec dziecko jest dobrze osloniete no ale jak wspominalam nie rozklada sie calkowice na plasko

Gość gość
Moda na xlandery to tak jak kiedyś moda na rowery górskie- nie dało się tym jechać, ale każdy chciał taki rower mieć :D

Gość qwerty1989
dokladnie;p ja dla corki kupilam ten starszego typu wielofunkcyjny baby lux.i bylo lux;)teraz sama spacerowke bo synek ur w maju i jaki taki przewiew ma chociaz

Gość !!!!!!
faktycznie powinnam zapytac o wymiary dzieci 6 miesiecznych. szukalam wozka lekkiego no i mam ale chyba ciezko znalezc lekki wozek z duza gondola. pewnie lepiej byloby kupic ciezki wozek ale wygodny dla dziecka. no tak Polak madry po szkodzie. chyba sie zastanowie nad sprzedaza. troche mi bedzie szkoda bo wozek jest ladny, zgrabny ech....

Gość qwerty1989
te wozki starszego typu tez sa ladne przynajmniej niektore.i dziecku wygodnie.jak ma kola pompowane i na paskach jest to nawet kamyka pod kolkami nie poczujesz.niektore naprawde dobrze sie prowadzi. takich wozkow jest od groma niektore brzydkie niektore ladniejsze do wyboru do koloru

Gość gość
synek ma 5 mc, 68 cm, wazy 7300 w gondoli się miesci ale już widać ze zaczyna się robic ciasnawo, ale mam nadzieje ze jeszcze ze 2 miesiące da rade, a potem już będzie łatwiej z siadaniem i z spacerówką:) mamy wózek espiro vector pro, super się prowadzi, łatwo składa,nie jest bardzo ciężki, na 3 piętro daje rade:) jestem bardzo zadowolona, mam nadzieje ze w spacerówce też będzie mu wygodnie:)

Gość gość
Sprzedaj i kup roana maritę - gondola ma 85 cm i jest szeroka. Mój syn urodził się na początku sierpnia, róśł w zastraszającym tempie :P, a jeździł w gondoli prawie do marca.

Gość gość
No tak, jest taki ładny, zgrabny i lekki - w sam raz na nasze uwalone śniegiem zimy, trwające do kwietnia :). Ja miałam maritę, o której wspominałam wyżej i uwierz, wózek ciężki jak nic, ale po śniegu szedł jak czołg i nie żałowałam tej decyzji ani przez sekundę.

Gość !!!!!!
sama na siebie zaczynam byc zla bo sprawdzilam na internecie wady i zalety wiekszosci wozkow i tej bexy tez a w sklepie doznalam amnezji. pojechalam zamowic el nino z baby active ale sprzedawca nam odradzil i zaproponowal w zamian bexe. a ja na pewno go sprawdzilam ale dostalam jakiegos zamroczenia i nie moglam sobie przypomniec dlaczego go nie chcialam. no ale jak sie widzi wozek w sklepie i slyszy zachwalanie sprzedawcy to sie mozna nabrac. wizualnie ta gondola nie jest mala dlatego wozek kupilismy. dopiero w domu tak sie jej zaczelam uwazniej przygladac to pomyslalam ze dziecko w zimie moze sie nie miescic

Gość gość
trza było brać el nino córkę woziłam w nim do 7 miesiąca w kombinezonie;-)

Gość !!!!!!
tylko jak patrze na wymiary gondoli w el ninio i bexsie to sa takie same. mozliwe ze majac el nino zalozylabym ten sam temat he he

Gość gość
Moja gondola ma dugość 88 cm i dziecku było w niej bardzo wygodnie. Zwracałam uwagę by gondola była obszerna i duża co jest rzadkością w wielofunkcyjnych drogich wózkach .