Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość vilica

prawdopodobieństwo ciąży

Polecane posty

Gość vilica

witam, jestem w trakcie brania drugiego opakowania pigułek antykoncepcyjnych- pierwsze opakowanie wzięłam w połowie cyklu (biorę je w zasadzie tylko po to, żeby jadąc na wakacje nie mieć miesiączki), w ciągu 7 dniowej przerwy nastąpiła menstruacja, drugie opakowanie wzięłam zgodnie z zaleceniami, alee z roztargnienia i nieprzyzwyczajenia zapomniałam wziąć 3 i 4 tabletki. Kochałam się z facetem tuż przed miesiączką i tego feralnego 3 dnia, co zapomniałam tabletki. Moje pytanie jest następujące- czy prawdopodobieństwo zajścia w ciążę jest duże? dodam, że generalnie mam problemy z cyklem i zdarzają mi się cykle bezowulacyjne. Boję się, że branie pigułek może byc szkodliwe dla ewentualnej ciąży a na test jest jeszcze za wcześnie...

Gość gość
szansa jest całkiem realna, najlepiej odstaw tabsy i zobacz co się okaże

Gość gość
na 90% jesteś w ciąży

Gość vilica
dzięki za odpowiedzi. chyba rzeczywiście odstawię tabletki i poczekam, co się będzie działo. jeszcze jeden szczegół mnie zaniepokoił- wczoraj miałam braunatne upławy- coś jak plamienie. zdziwiłam się, bo nigdy nie zdarzało się tak, żeby od razu po dwóch dniach niebrania pigułek pojawiała się @. dzisiaj już nic takiego się nie dzieje. Trochę się wkręciłam i wyczytałam, że to może być objaw zagnieżdżania się zarodka. Czy u Was też pojawiał się taki objaw?

Gość gość
E tam, pewnie tylko zaburzenia przez te zapomniane tabletki a nie ciąża.

Gość Faithy_
Zgadzam się z poprzedniczką - zaburzenia hormonalne. Szanse na ciąże w tym przypadku są, ale niewielkie. ;-)

Gość gość
nie wiem, czy szanse są takie niewielkie- moja przyjaciółka zaszła w ciążę, bo zapomniała jednej tabletki w pierwszym tygodniu nowego opakowania...