Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdenereowana8363

Matka jęczy nad własnym życiem ale to jej wina Ona jest kowalem wlasnego losu

Polecane posty

Gość zdenereowana8363

Bo słuchała się swoich starych. PGR-owska rodzina. Wieś i psy d****i szczekają. Kazali jej iść do zawodówki. Po tej szkole znalazła pracę na produkcji. Potem wyszła za mąż, urodziła mnie. Nie pracowała kilkanaście lat. Chyba, że czasem dorywczo jako opiekunka do dziecka. Kiedy rodzina się powiększyła o jedną osobę zaczęło brakować pieniędzy. Po kilku latach wysłali mnie na studia. Sama wybrałam kierunek pochłaniający dużo czasu. Wtedy to już całkiem kasy zaczęło brakować. Matka zatrudniła się znowu na produkcji. Teraz ciągle narzeka na tę pracę, bo ludzie tam wredni, bo to bo tamto. Mam już dość tego. Mogła inaczej pokierować swoim życiem. Ciagle marudzi, a czegoś innego nie umie poszukać. Jak jej tam tak źle to niech to rzuci w p**du i szuka czego innego. Ja za nią pracować nie będę. Teraz są wakacje i ja mam zamiar odpoczywac i zajmowac sie domem gdy ona jest w pracy. Nie potrzebuję teraz kasy, wiec nie robi na mnie. Wcale nie wyciągam od niej nic. Mam swoje oszczędności.Wyczuwam jednak jak starzy sugerują mi żebym to ja poszla do pracy a matka siedziała w domu. No ludzie święci. Ja mam utrzymywać rodzinę?:O To chyba ich obowiązek dopóki się jeszcze uczę. Zresztą ja rodzeństwa nie chciałam, to nie moje dziecko i ja nie mam zamiaru go utrzymywać. I tak miałam przej****e bo robiłam za opiekunkę dla niego przez tyle lat. Głowa rodziny powinna wziąć sprawy w swoje ręce. Niech ojciec wyjedzie zagranicę i bedzie spokój. Nie dość, że kasa to i jeszcze matka by nie musiała tyrać za 1800 zł. Ojciec zarabia podobnie. Ja mam myślec za swoja rodzine? :O

Gość zdenereowana8363
Ja naprawde bym chciała pomóc starym. Ale muszę studia skonczyc dopiero. Nie mam szans pracować i sie uczyć jednocześnie, bo cały tydzien mam zajęcia od rana do wieczora bez mała. Postaram sie teraz poszukac dorywczej pracy w roku akademickim bo już nie będę miała tyle zajęć. Ale niech mi dadzą spokój w wakacje!!! Cały rok się męczyłam. Nie spałam, nie jadłam bo musiałam zakuwać. Mi też sie coś nalezy.

Gość gość
No patrzcie biedactwo...ale z ciebie corka niech cie diabli wezma.....twoim obowiazkiem jest pomaganie,a tym bardziej jak masz wakacje>nasz syn mimo,ze nam sie dobrze powodzilo nigdy nie siedzial we wakacje tylko zapiepszal i to fizycznie...choc srudiowal informatyke!Do roboty dziewucho i ty sie pytasz kto na kogo powinien pracowac..wstydu nie masz!!!

Gość A_Misze
slusznie... nie z*********j ZA NIA tylko ZA SIEBIE nie ma obowiazku utrzymywania doroslych dzieci

Gość gość
Mogłabyś chociaż panować nad swoim słownictwem. I nie wymądrzaj się tak, inni rodzice wywalają dziecko z domu jak ma 18 lat, masz szczęście, że możesz uczyć się dalej. Żadnego szacunku do rodziców.

Gość zdenereowana8363
Nie bede pracować z bydłem fizycznie, nie po to studiuję by teraz tyrać za marne grosze i nabawić się przy tym nerwicy. Tak jak mówiłam ja swoje pieniadze mam. A oni niech robia na siebie

Gość gość
Autorko tego watku ty jestes popiepszona i wredna...a skad ty masz te pieniadze.ja wiem od rodzicow,ktorzy na ciebie leniwa gnido zapiepszaja....ja bym ciebie pogonila.Tez mi studentka.jestes byle co!!!!!

Gość zdenereowana8363
ale oni chca mi pomagac!! Ja im mówiłam, ze moge isc do pracy ale wtedy koniec ze studiami!!! A oni NIE, NIE, STUDIUJ CÓRECZKO I PIENIEDZMI SIE NIE MARTW. to studiuje bo jestem już bliżej niż dalej konca 1 stopnia studiów inżynierskich Mogli mnie rzucic na głeboką wodę od razu!!! A nie obiecywać, a teraz jakieś ukryte pretensje miec!!!

Gość zdenereowana8363
Nie, nie mam od rodziców, tylko od babki która mi wysyłała pieniedze od najmłodszych lat, a ja tego nie wydawałam tylko zbieałam i nazbierało sie całkiem sporo! Nie moja wina ze mi dawala kasę :D widocznie nie miała co z pieniedzmi zrobić

Gość gość
Idz do cholery...takich wrednych dzieci nie ma Ty jestes chyba podszywem,albo jestes nienormalna leniw krowa!!!!

Gość zdenereowana8363
gdybym miała pracę na miejscu jak najbardziej bym do niej poszła, ale najbliższe miasto 40 km stąd a dojazdu praktycznie nie ma.

Gość gość
a właściwie to w jakim celu założyłaś ten temat?

Gość gość
Haha wiecie że można dostać za darmo doładowanie? Dostałam info na meila od operatora, myślałam że ściema ale nie. Doładowałam za darmo konto za 30zł :) Jakby ktoś też chciał doładować to śpieszcie się bo promocja jest ograniczona czasowo: http://daa.pl/4tyk