Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie chce mi sie kończyć studiów na wydz lekarskim bo nic z tego nie będę mieć

Polecane posty

Gość gość

Kupa roboty, zmarnowane 10 lat na edukację a pózniej i tak najlepszymi samochodami jeżdżą jakieś cwaniaczki z pseudofiremkami producenci wafli albo chipsow o IQ sedesu. Ty jak już będziesz mieć ze 45 lat to wtedy może łaskawie dadzą ci zarobić 4 tys miesięcznie ale to tez jak odwalisz 257 dyżurów w miesiącu. Co za beznadziejny kraj, tutaj ludzie wykształceni są naprawdę na szarym końcu, liczą sie tylko cwaniaczki i kombinatorzy którzy np na zachodzie nawet 10 letnia skoda fabia by nie jeździli. Na dodatek dziewczyny tez zauważyłem nie lecą na wykształconych facetów, najpierw jest wygląd potem wygląd i kasa i tyle. Właściwie jakie są zalety ukończenia takiej uczelni? Prawie zadne

Gość gość
mnie takie wyksztalcenie by odstraszyło

Gość gość
Koło mnie nawet mieszka taki przyglup co to w rynku prowadzi "restauracyje". Koleś ma IQ może ziemniaka nie wiecej, ale co roku zmienia samochody typu lexus , s klasa, audi q7. Ma piękna żonę i pałac. Niewiele dalej mieszka kardiolog ze szpitala wojewódzkiego, od 5 lat jeździ obecnie 10 letnim golfem, brzydka żona i dziadoski dom. Ostatnio coś mówił o przeprowadzce do bloku bo stwierdził ze nie stać go nawet żeby płacić ciagle ogrzewanie po 2 tys miesięcznie w zimie. K***a Mac co to jest za chory kraj

Gość gość
nie kazdy moze sie dostac a juz skonczyc . jak sie dostales as to walcz do konca zachod na ciebie czeka tam sie odbijesz od dna

Gość znowu_10_osob_ukradlo_spacje
to kraj ludzi zazdrosnych wiec pasujesz tu doskonale ze swoim podzialem ludzi we wzgledu na samochod jaki posiadaja, a z tym kardiologiem to nie wydziwiaj bo od razu widac ze to prowo.

Gość gość
Żadne prowo. Widocznie jesteś jednym z tych producentów wafli jeżeli legitymizujesz to chore zjawisko jakie ma miejsce w Polsce-mianowicie ludzie wykształceni maja być parobkami dla różnej maści cwaniaczkow i spryciarzy.

Gość gość
w waflach juz tez jest zle gospodarka pada a ludzie zawsze bede sie leczyc

Gość gość
No masz racje, obecnie jedyna opcja to zachód (nie wiem dlaczego tam potrafią docenić np lekarzy a w Polsce nie), tylko co to za ojczyzna co zmusza do emigracji bo nie da sie w niej normalnie zyc

Gość gość
ty narzekasz ja mam 20 lat i faceta nie mogę znaleźć sobie i co mam powiedzieć??

Gość gość
Prowo prowo. Przeciez lekarz juz na stazu ma 3100/3600 miesiecznie. A co dopiero po specjalizacji i jeszcze moze wlasny gabinet otworzyc, gdzie 100-200zl ciagnie za wizyte ktora moze trwac 15-60min. Nikt mi nie wmowi, ze lekarze zle zarabiaja. Nie znam zadnego lekarza bez pracy.

Gość gość
Twoja Prawda tak sie ma do rzeczywistości jak faktyczne zarobki na stażu do podanych przez ciebie kwot. Zastanów sie zanim następnym razem coś bezsensu wystukasz

Gość gość
Zarobki lekarza stażysty reguluje ustawa i jest to 1980 zł miesięcznie dla wszystkich takowych w Polsce.

Gość gość
ja bym się naprawdę przestraszyła faceta który uczył się 15 lat po maturze

Gość gość
.???

wyksztalcony to pojecie wzgledne wielu wyksztalconych nie wie co to "kilo" :D a wielu producentow wafli po podstawowce nie ma klopotu z identyfikacja tego. miej pretensje do tych ktorzy cie oszukali wmawiajac ze skonczenie jakiejs szkoly gwarantuje kokosy pewnie nigdy nie byli z drugiej strony i wydawalo im sie ze ten ktory pochodzi do szkoly troche dluzej niz oni chodzili to pozniej tylko lezy bo potrafil sie na pamiec nauczyc paru rzeczy bo oni wafle do kartonow pakowli u jakiegos producenta. dla ciebie najwazniejszy jest samochod jaki ktos posiada i dla mnie to wiecej mowi o tobie niz wszystko inne. nawet jak skonczysz jeszcze ze 3 kierunki to i tak nic nie osiagniesz bo ty zwyczajnie nierozgarniety zyciowo jestes. potrafisz zazdroscic i biadolic a od takich ludzi kazdy stroni. jeden ma talent do wafli drugi do operacji serca a ty masz do narzekania i zagladania komus do kieszeni tylko nie wiem jak to narzekanie na samochody przelozysz :D jeden kardiolog ma 3 kliniki a drugi sie rpzeprowadza do bloku bo siedzi na marnym etacie w przychodni i biadoli. nadal sadze ze to prowo bo kazdy lekarz nawet ten bez specjalizacji i mozliwosci pracy samemu moze spokojnie pracowac na sorze(nie sam) bo tam maja ciagly niedobor a stawki wysokie, jeden taki dzienny dyzur to ponad tysiac zlotych 4 weekendy i mamy 4 tysiace plus marny etat w pozie i juz stac cie na skode fabie :D lekarz to najlepszy zawod ze wzgledu na mozliwosci jakie daje ale do tego trzeba miec wiedze umiejetnosci i spryt producenta wafli.

Zarobki lekarza stażysty reguluje ustawa i jest to 1980 zł miesięcznie dla wszystkich takowych w Polsce.>>nieco wiecej ale brutto do tego nie zapominaj ze ma min. 6 obowiazkowych dyzurow za ktore placi szpital bo pensje dostaje z ministerstwa, oprocz tego moze swobodnei dorabiac jesli pracuje pod opieka lekarza specjalisty. to dotyczy tylko stazysty gdy jeszcze pare lat poczeka i skonczy specjalizacja zdajac pozytywnei egzamin moze robic co chce w sensie pracowac u siebie albo przebierac w ofertach.glupi kurs z usg-e zrobi za 3 tysiace kupi uzywany aparat za grosze i juz ma pomysl jak ten od wafli :D moze zrobic kurs z medycyny estetycznej i wstrzykiwac kwas hialuronowy czy botox mozliwosci sa tysiace tylko trzba przestac biadolic. nie wspomne o tym ze w karetce nikt nie chce pracowac bo wiadomo tam jest kontakt z menelami i innymi takimi :D

Gość gość
gdybys byl na takich studiach to powolanie byloby dla ciebie wazne, a ty tylko o pieniadzach.

Gość gość
jestes przemeczony,odpocznij i nie poddawaj sie, to jest bardzo dobry zawod

Gość gość
A to wspaniałe uczucie, kiedy trafia do ciebie nieprzytomny człowiek i po pewnym czasie dzięki swojej pracy stawiasz go na nogi ? Nie kończ studiów jeśli nie chcesz w czym problem :P Podobno geodezja jest opłacalna :P

Gość gość
Próbujesz uzasadnić , to że możesz sobie nie poradzić.

Gość gość
heheh. może i brakuje chetnych LEKARZY do pracy w karetce (może :O) może i brakuje chetnych LEKARZY do pracy na SOR ale ja właśnie ukończyłem po 3 latach ratownictwo medyczne i nie ma ŻADNYCH ale to ŻADNYCH ofert pracy (a mam 25 tys długów wziętych na pokrycie tych studiów). wspaniały kraj - tfu!

Gość gość
a ja zamierzałam poprawiać maturę żeby iść na medycynę, a przez takie tematy nabieram wątpliwości...