Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Majka012345

KWIECIEŃ 2014 PRZYSZŁE MAMY

Polecane posty

nilekx- masz umowę o pracę?? przecież nie może Cie teraz zwolnić! jesteś chroniona od 1 dnia ciąży!!!

dokladnie! moze cie zwolnic z dniem narodzin dziecka ale wtedy masz macierzyńskie z zus

Gość walabia
niulex, jak najszybciej powiedz w pracy o ciąży. Będzie miała związane ręce.

Gość mamaFilipinka
Zwolnic Cie jeynie moga gdy masz umowe na czas określony i np teraz w tym tyg by Ci się kończyła umowa, a Ty nie przekroczyłas 13 tyg ciąży . jezeli byłabyc np w 14 to umowa sie automatycznie przedłuza do dnia porodu , jezeli masz umowe na czas nieokreslony to nie zwolniCię, idz na zwolnienie .

cześć brzuchatki odnośnie zatrudnienia to nie pracuje. Chciałam po potwierdzeniu ciąży przez lekarza poprosić znajomą żeby mnie zatrudniła u siebie. Nawet dziś byłam u niej ale nie miałyśmy możliwości porozmawiania na spokojnie:( byłam dziś u lekarza. Nie był zbyt wylewny, ciąża jest, żywa... 7 tydzień nie wiem ile dziecko ma bo ten pan stwierdził że nie jest mi to do niczego potrzebne. Ponadto on wyznaje zasadę kto leczy się w internecie ten nie leczy się w tym gabinecie. Jak znajdę tabelkę to ją wrzuce po weryfikacji moich danych

Niulex wiec glowa do gory:) i skad w ogole u ciebie takie przypuszczenie?

Gość niulekx
bo wiem że kogoś szuka do pracy starszego z dużo większym doświadczeniem.Nawet już byli na rozmowie.A moim minusem jest to że młodo wyglądam i wszyscy myślą że mam z 17lat i w tym zawodzie to jest minus niestety.Ją mam umowę do 2015r zabraknie mi 3m-ce do rocznego maciezynskiego a teraz się martwię czy mnie nie zwolni i cokolwiek dostanę.Ją się pytałam to niby dopóki nie mam zaświadczenia o ciąży to mogą mnie zwolnić

Gość walabia
więc jak najszybciej donieś zaświadczenie do pracy!

niulkx- NIE MOGĄ CIĘ ZWOLNIĆ!!!!!!!!! Zaświadczenie o ciąży nie ma tu żadnego znaczenia!!!!!!!!! jest ciąża= jesteś chroniona, od pierwszego jej dnia. Jeśli nie starczy umowy na macierzyński to wtedy umowa się rozwiązuje a ZUS przejmuje dalszą wypłatę!!!! jestem po prawie pracy, możesz mi zaufać

a zaświadczenie donieś bo jakby Ci dali to wypowiedzenie to będą je musieli wycofywać jak nie wiedzą o ciąży i będzie zamieszania itp

hejka, ja tak z innej beczki...czy ocene przeciernosci karkowej robi sie przez faldy brzuszne czy transwaginalnie? bo czytalam na necie, ze przez brzuch i chcialam dowiedziec jak bylo u obecnych tu juz mamus:)

Gość gość
Fiona jak zwykle zaczyna swoja wypowiedz od "JA" w d***e majac pozostala dziewczyn :)

ja mam w d***e inne dziewczyny? ciekawe... wczesniej dziewczyny pisaly o pracy, ja nie moge zbyt w tej kwestii sie wypowiadac. Coz widzę, ze "goscie" z poprzedniego forum przesladuja mnie

dobra, dajcie spokój każda ma prawo pytać i każda ma prawo do wyrażania opinii ale nie trzeba tego robić w taki sposób.. uciekam do domu ;-) ;-) ;-) koniec pracy na dziś!!!

Gość Mirabell83
Fiona chyba zes komus zalazla za pazury :-) Nie przejmuj sie i ignoruj goscia :-)

Mirabell tak jak wspominalam bylam wczesniej na marcowych mamach. Tam mnie mozna w ogole pisac o obawach, plamieniach, krwawieniach itd no i trafilam na was i juz tutaj zostalam bo jestescie naprawde osobami z ktorymi mozna o wszystkim popisac. No ale ktos musial sie doczepic.

Gość Mirabell83
No ja luknelam kiedys na marcowki, ale tam juz planowaly szkoly i przedszkola dla dzieci. Jak dla mnie to troche wczesnie...ci kto lubi w sumie.

no wlasnie, rozumiem popisac o ubrankach, imionach, wozkach, akcesoriach. No ale tak w ogole, co ja takiego napisalam? staram sie udzielac, doradzic jak mogę. Ostatnio niezbyt duzo pisze, bo nienajlepiej sie czuje i tyle :)

Gość AnetaKIELCE
jesli masz umowe o prace to nie moze Cie zwolnic :) od pierwszego dnia ciazy jestesmy na tzw chronionym. nie moze Cie zwolnic. a jesli zlecenie to oczywiscie moze.

Gość niulekx
dzięki dziewczny mam nadzieję że mnie nie zwolni:) ale się boję planowałam jej powiedzieć równo jak skończę 12tydz. A ją oprócz zdjęcia usg i wyniku bety nic nie mam bo jak się zapytałam lekarza o kartę ciąży to powiedział że za wcześnie.Chociaż już było serduszko. Więc niewiem teraz jak będę w piątek to jak mi znów nie wypisze to się zapytam o ta kartę albo jakieś oświadczenie bo niewiem nawet jak to będzie z becikowym bo trzeba do 10tyg mieć potwierdzenie chyba że może wy się orientujecię czemu mi jeszcze nie dał.

Gość AnetaKIELCE
Na razie chodze do Alicji Wójcik :)

Fiona 88 nie denerwuj sie szkoda dzidziusia,ja sie chcialm zapisac na to usg ale byla baba taka nie mila,ze szok dzis zadzwonil moj maz i nawet mu zyczyla milego dnia. A mozesz mi tak po polsku napisac o tym usg jaka sa mozliwosci zrobienia,bo ja bldynka.

Agusia, ja sama do konca nie wiem jak to jest ale w internecie znalazlam takie cos: http://www.rodzicpoludzku.pl/Ciaza/Badania-USG-w-czasie-ciazy.html I tutaj pisze, ze kazda kobieta powinna miec przeprowadzone takie badania, ktore sa wymienione tam gdzie pisze o trymestrze I. Ja ide na usg w czwartek i nie wiem co mi beda robic w sumie, moze wlasnie takie pomiary. To bedzie juz 11 tydzien

Swoja droga nie wierze, ze zaczal sie 3 miesiac;) przytylam tylko 1kg, ale piersi sa wielkie i brzuch chyba zaczyna rosnac, bo sie nie dopinam w niektore rzeczy;)

a aj powiem w pracy dopiero w październiku po 12 tygodniu :) Mam umowę zlecenie, także kij im w oko jak mnie zwolnią i tak nie lubię tej roboty

Dodaję tabelkę(chyba najaktualniejszą-z 62strony). Zgodnie z prośbą wykreśliłam Miluśśś MamaMuminka27----27 lat--------23.06.2013------02.04.2014----Łódź myszula12--------------27 lat-------25.06.2013 ------02.04.2014----Ruda Śl. gosia8905---------------24 lata------27.06.2013------3 lub 7.04.2014--- Domella------------------30 lat------- 27.06.2013------03.04.2014---Niemcy walabia-------------------29 lat -------23.06.2013------04.04.2014---Warszawa Agusia5_----------------31 lat-------- 23.06.2013------04.04.2014---Gdańsk Anielicaaaaaaa--------26 lat--------27.06.2013-------04.04.2014--Podbeskidzie Omi135------------------29 lat---------27.06.2013-------04.04.2014--- Olenka123_86---------27 lat----------29.06.2013------05.04.2014---łódzkie ania_ma-----------------28 lat--------- 30.06.2013------06.04.2014---Łódź Kikula84-----------------29 lat----------01.07.2013------06.04.2014(?)--- papssi85 ----------------28 lat ---------01.07.2013------07.04.2014---Łódź niulekx-------------------22 lata--------29.06.2013-------07.04.2014----Pomorskie anna_11-----------------26 lat----------05.07.2013-------07.04.2014---Anglia Olka80--------------------31 lat --------29.06.2012--------9.04.2013----podlaskie Ana Lena ---------------30 lat----------02.07.2013-------10.04.2014--Warszawa SzklanyKlosz----------29 lat----------04.07.2013-------10.042014-----Mazury Marion_Silver-------23 lata---------8.07.2013--------14.04.2014----Warszawa/Łuków motylekGość-------------29 lat-------- 07.07.2013------14.04.2014---Bełchatów zakrecona_filipinka---22 lata-------10.07.2013------18.04.2014---Mazowieckie twoja_s--------------------29 lat---------11.07.2013------18.04.2014--Katowice Marteczka88------------25 lat---------13.07.2013--------20.04.2014-----Mazury BeniaSZ-----------------30 lat-----------17.07.2013-----23.04.2014 woj.śląskie wiii -------------------------- 30 lat ---- 17.07.2013 -------23.07.201----Radom mamaFilipinka----------26lat----------18.07.13----------24.04 .14---Mazowieckie lilik88-----------------------25 lat-------- 18.07.2013------24.04.2014-Biała Podl. lala29-----------------------28 lat-----------19.07.2013-----26.04.14 – Małopolska lzuza ---------------------27 lat ----------22.07.13-----------28.04.14---

Gość mamaFilipinka
Ja mam umowę na czas nieokreslony , pracuje w starostwie powiatowym , niby praca wymarzona, przy biurku, nie narobie sie fajne zarobki, stałe zatrunienie, ale ja juz tam na pewno nie wróce, psychicznie wykańcza, pójde na zwolnienie , macierzynski wych , i koniec

Ja ide 23 wrzesnia,to bedzie 13 tydz,bo moja gin uwaza ze w 11 jeszcze slabo widac,a ze mialam owulacje pozniej i mam akurat wolne to padlo na 23 jak dzwonilam to 25 to bym ostatni dzien kiedy moge. To Ty idz pierwsza i wszystko napiszesz co i jak.

Gość AnetaKIELCE
dziwne, bylam i mnie nie ma :)