Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Majka012345

KWIECIEŃ 2014 PRZYSZŁE MAMY

Polecane posty

Gość Kasiucha2013
To niedobrze, ale myślę, że jeśli weźmiesz później po pracy to nic się nie stanie :)

Gość zabiszna
u mnie w rodzinie i wsród znajomych sami chłopcy ;) w przeciagu roku 5 chłopaków w tym jeden moj syn chrzesny :] i ja chę jakos synusia :))) , ale jak bedzie dziewczynka tez będziemy się cieszyc ;p :))) hehehehe no własnie aby zdrowe :))) no to mam nadzieje ze ja tez poznam płec :D będziemy dumac nad imieniem ;p a to będzie nie lada wyzwanie ;p bo po wstepnych rozmowach z mezem on na moje propozycje mowi MOWY NIE MA ' a ja na jego CHYBA SOBIE "JAJCUJESZ" takze im dłuzszy czas na dumanie tym większe prawdopodobienstwo ze dojdziemy do wspolnych wniosków ;) a ty w pracy czy w domu ? ja to jak wspominałam na zwolnieniu , i bede do konca ciązy :o niestety... a ha i wlasnie mam pytanie , po co luteine bierzecie ?lekarz wam zalecił ? dlaczego ?

Gość kosmosik
A ja sobie obiecałam ze tym razem nie chce poznać płci dziecka,aż do porodu. W mojej poprzedniej ciąży lekarka powiedziała w 5 miesiącu, ze będziemy mieć córeczkę. Byłam super szczęśliwa. Gdy zrobiła usg w 7 miesiącu stwierdziła, ze jednak chłopak będzie. Byłam trochę rozczarowana, ale potem mi przeszło. Teraz mam najukochańszego synka na świecie, i jestem szczęśliwa, ale nie zapomnę tej chwili, tego rozczarowania:-) Dwa miesiące żyłam w przekonaniu ze będzie córeczka. Tym razem postanowiliśmy z mężem, ze będzie to dla nas niespodzianka, aż do samego końca:-) Buziaki

Gość Kasiucha2013
Ja niestety pracująca :) z czegoś trzeba żyć :] a z chorobowego ciężko by było ;/ ale oszczędzam się dużo więc nie ma problemu. Co do luteiny to na podtrzymanie ciąży, w 5tygodniu miałam plamienie, leżałam w szpitalu i tam mi ja podawali i tak już zostało, w sumie sama nie wiem skąd to plamienie bo wszystkie badania były ok, może niedomoga lutealna? Póki co plamień nie ma odkąd biorę luteinę wszystko się dobrze rozwija więc tylko się cieszyć:) kosmosik po takiej przygodzie też bym się zastanowiła co lepsze - ale najważniejsze żeby było zdrowe i tak je będziemy kochać :)

Gość zabiszna
kosmonik, ja nie wytrzymam ;p muuuuuusze wiedziec, najchętniej to juz dzisiaj bym poznała płec :]

Gość Kasiucha2013
zabiszna oby była trafna :)

tez mialam plamienia wlasnie ale krotko 30 mam wizyte dopiero ciagle musze czekac na wyniki wr:(

na poczatku 14 chce sie zapisac na usg genetyczne, mysle ze bedzie juz widoczna plec chociaz moj m stwierdzil ze wolalaby sie nei dowiadywac i miec "niepsodzianke"

Gość zabiszna
Kasia, przypomnialam sobie twoje slowa i musialam wejsc i odpisac... Piszesz ze z czegos trzeba zyc i ze z chorobowego bys nie dala rady , chorobowe to masz na mysli zwykle l4? Kochana ja jestem na zwolnieniu ktore dostalam od ginekologa, na zwolnieniu mam wpisany specjalny kod dla ciezarnych czyli B, z takim zwolnieniem plattne sa soboty i niedziele, i nie dosc ze nie pomniejszaja wyplaty do dostajesz platne za soboty i niedziele w moim wypadku ok 3 stowki. A ty skoro mialas plamienia i masz tabletki... Ja bym sie nie zastanawiala, no chyba ze w domu zdziczejesz. Tak jak powoli to sie dzieje ze mna :p

Gość zabiszna
Motylek, tak naprawde nie znam sie na zwolnieniach w przeciagu 4 lat bylam dwa razy na zwolnieniu po 3 dni i wiem ze dostawalam mniej bo cos tam odliczali. Moja bratowa rok temu byla na zwolnieniu w ciazy od 5 miesiaca i wyplata byla wyzsza o wlasnie 3 4 sttowki bo placili za soboty i niedziele. A ze my nie pracujemy w weekendy bo szkola nie pracuje to tylko na plus wyszlo.

Gość Kasiucha2013
motylek to mu nie mów ;)a Ty jak chcesz znać to się dowiedz:) my chcemy wiedzieć bo ja już będę pewnie w późniejszym okresie stopniowo zakupy robić:) zabiszna, widzisz u mnie nie jest tak kolorowo, ja mam własną działalność i szkoda, mi tego zamykać, więc póki mogę to to ciągnę a później będę myśleć co dalej, musze być dobrej myśli :)

Gość gość
aaaaaaa jak wlasna działalnosc to zupełnie inne sprawa :p zupełnie się na tym nie znam :p ale wiem ze jak koleżanka miała działalnosc własną to przez rok placiła jakies wieksze pieniądze za prowadzenie czy cos tam coś tam i po porodzie dostała 20 tysiecy :p jak ja to mowie kto nie kombinuje ten nie ma ;) pozdrawiam was, a ja lece do mamuni ;)

Gość Milka1987
Cześć, jestem nowa. Termin mam na 19 kwietnia :) posledzę sobie Wasze przygotowania do najpiekniejszego dnia w zyciu, poniewaz jestem troche osamotniona. Daaawno w mojej rodzinie nie bylo maluszka nie wspominajac juz o rodzinie meza. Zadna z moich kolezanek tez nie jest w ciazy w zwiazku z czym nie mam z kim o tym porozmawiac. Tymczasem leze w lozku z powodu przeziebienia :(, a u Was jak ze zdrowkiem? pozdrawiam serdecznie szczęśliwe mamusie

u mnie tez nei pracuje sie w sb i nd czyli dostaje sie za 30 dni a nie za 21-22 ? no to fajnie by bylo macierzynski chyba potem tez tak placa?? ja tez nie znam sie na zwolnieniach ale zwykle l4 jest platne 80% dopiero po mniesiacu chyba 100%

Gość Mirabell83
Dziewczyny kobieta w ciazy na zwolnieniu dostaje 100% pensji To wiem na pewno.

Milka- WITAJ :) i przy okazji witaj w klubie ja też należę do przeziębionych leżących w łóżku ciężarówek - po prostu już mam dość :( w nocy było mi tak źle że myślałam że będę wyć do księżyca z rozpaczy - ale bądźmy dobrej myśli że wszystko będzie dobrze :) Mirabell- o Jesteś !!!! już się o ciebie martwiłam bo dawno cię nie było ;) Co u ciebie ??? jak synuś i jak obowiązki szkolne ? U mnie teraz zadania z młodym robi babcia bo ja nie mam na to ani siły ani cierpliwości :(

Gość Mirabell83
Jestem jestem :-) Czytam regularnie, ale czasami nie mam sily nawet cos napisac. Synus jest w 3 klasie i narazie daje rade. Oczywiscie mamusia musi lekcje z nim odrobic, bo inaczej to mu sie nie chce. Zaraz wlasnie jade po niego do szkoly. Wspolczuje Wam z przeziebieniem. Oby szybko przeszlo. Moj M tez cos zaniemogl i zachowuje sie jak male dziecko. Wczoraj np mowi do mnie wstan i zapal swiatlo bo ja jestem przeziebiony. Ja mu oczywiscie powiexzialam a ja jestem w ciazy. Nie daje sie i nie ratuje go jak zawsze to robilam, bo to jest moj czas i to o mnie trzeba dbac a on czasami zapomina :-D

Kasiucha2013 dziewczynki może są grzeczniejsze od chłopców, ale zapewniam Cię, że nie te o imieniu "Lenka". Fakt, to piękne imię, ale znam kilka małych dziewczynek o tym imieniu i każda z nich jest taką łobuziarą, że głowa boli, a rodzice tacy spokojni...Aż zaczęłam wierzyć w znaczenie imion i to, że osoby o tym samym imieniu mają jednak jakiś wspólny mianownik.

Gość zabiszna
motylek dokladnie ! ja dostane za 30 dni wypłate, dokladnie powiem ci 1 października, bo za wrzesien nie dostalam wyrównania i dostane w październiuku razy 2 ;))) ale tak w ciązy jest platne 100% takze jak coś sie dzieje, albo jak u mnie mdlosci czy cos, nie patrzec na to tylko siup na zwolnienie, uwazam ze w ciązy nie ma co sie bac chodzic na zwolnienia , to chodzi o nase dzieciątko . ja zawsze przejmowalam sie ze jak pojde na zwolnienie to dziewczyny się zarobią bo jest ciezko jak jednej nie ma , i chodzilam nawet z gorączką , a teraz wyrzutów nie mam :)

Gość Ala 86
Cześć Dziewczyny czytam wasze forum od jakiegoś czasu tez mam termin na kwiecień. Mam nadzieję że mogę się do was dołączyć???? Pozdrawiam was wszystkie :)

Gość zabiszna
Ala jasne witamy serdecznie ;) wszystkie mamusie są mile widziane ;) ja rozniez niedawno dołączyłąm a juz się zaklimatyzowałam ;) i zaglądam tu po 10 razy dziennie ;) a czasami i non stop siedze jak jestem przy komputerze ;)

Gość Kasiucha2013
MamaMuminka27 to mnie pocieszyłaś:) hihih też czytałam znaczenie imion, które mi się podobały dla dzidziusia i faktycznie "Lenka" mnie troszkę odstraszyło...ale co zrobić jak się zakochałam w tym imieniu :) może problem się rozwiąże jak będzie chłopiec :) hehe Milka i Ala, również witam i życzę spokojnej ciąży :) dbajcie o siebie i maleństwa i nie dajcie się przeziębieniom! zabiszna, uważaj bo się uzależnisz :P masz rację w ciąży najważniejsze maleństwo i jeśli można to trzeba iść na zwolnienie jeśli coś jest nie tak :) ale jak widać po mnie nie każdy może ;/ ale daje radę :)

Gość Ala 86
Zabiszna jesteś na zwolnieniu?? Bo ja niestety tak ze względu na wcześniejsze problemy muszę siedzieć w domu. L4 w ciąży płatne jest 100% a do wyliczenia liczy się średnią z 12 miesięcy.

Gość zabiszna
Kasia ja juz dawno od komputera i internetu uzalezniona ;p a ostatanio od filmow wykupilam sobie konto VIP i ogladam bez ograniczen nowosci ;P a od forum w pewien sposob tez się uzalezniłam , moj maz ma wlasna firme i pracuje srednio od 7 do 21 :p noo czasaaaaaaami wroci o 18 ale to wyjatki, takze dzieki WAM jest do kogo "gebe" otworzyc ;) bo inaczej to finito ;p po mnie ;p a ze ja zawsze mam duzo do powiedzenia to nie cierpie tak na samotnosc ;p

Gość zabiszna
Ala tak jestem na zwolnieniu od 1 wrzesnia do konca ciązy , ja po 1 bo musiala ( nie zalezne to odemnie ) po drugie dobrze bo strasznie sie czulam i czuje takze nie narzekam , wlasnie chce zobaczyc jak to jest z tym platnym zwolnieniem w ciazy i czekam do 1 pazdziernika ;]

Gość Ala 86
ja jestem na zwolnieniu od 27. jestem po jednym poronieniu w styczniu i teraz muszę się oszczędzać. jutro mam wizytę i okropnie się boję mam nadzieję że będzie wszystko w porządku.

Gość zabiszna
a w ktorym tygodniu jestes ? bedzie dobrze trzymam kciuki ;)