Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Majka012345

KWIECIEŃ 2014 PRZYSZŁE MAMY

Polecane posty

Gość Milka1987
MamoFilipinko a w którym jestes tc? ponoć przy kolejnych ciążach wcześniej czuje się ruchy maluszka :) ja już się nie mogę doczekać kiedy w końcu je poczuję, ale wiem że jeszcze sporo czasu upłynie :))

Gość mamaFilipinka
U mnie 12tydz.te ruchy sa takie leciutkie i zadkie.wczoraj cisza,dzisiaj tylko raz poczulam

Gość Mirabell83
A ja 16 tydzien i nie czuje jeszcze nic.

Gość Agaa29
Ja czulam ruchy tez w 12 tygodniu lekarka powiedziala ze to niemozliwe ale teraz jest 14 i te ruchy sa mocniejsze dodam ze kruszynka jest barzdo zwawa przynajmniej na usg w pierwszej ciazy ruchy czulam juz kolo15 tc

hej dziewczynki - a ja sie jakoś tak nie za dobrze ostatnio na wieczór czuję , mdłości się utrzymują i straszne zmęczenie mnie dopada . Jeśli chodzi o wyprawkę to ostatnio skusiłam się na dwie rzeczy (ubranka ) i kupiłam ale w kolorach neutralnych - będzie pasowało zarówno dziewczynce jak i chłopczykowi :) Pepssi - fajny wózeczek też się zastanawiam nad firmą abc design , dla synka miałam Mutsy i szczerze mówiąc nawet byłam zadowolona .

Gość gosia8905
Hej Kobietki. I zbliża się ku końcowi kolejny dzień... jeszcze tydzień i jadę do swojego domku ;) Zazdroszczę Wam kopniaczków... u mnie 15 tc i już się nie mogę doczekać... a nawet wydaje mi się, że brzuszek nie rośnie... Miałam dziś straszna ochotę na mielone i buraczki... skusiłam się, a teraz męczy mnie niestrawność i ból brzucha. Jestem co chwilę głodna, ale sama nie wiem co mam zjeść bo kęs i koniec ;( Ostatnio tez mocniej boli mnie podbrzusze i w okolicach pachwin, głównie w nocy, rano i wieczorem, ale to pewnie przez rosnącego brzdąca. Od początku miałam wizyty co 2 tyg, teraz mam po 4 tyg i się nie mogę doczekać, czuję się taka niepewna... a do 23 jeszcze daleko... eh. Do końca zwariuje ;)

Gość LILA111
Witam Co do wózka to ja mam po synie X-Lander xa Taki własnie :) jestem bardzo zadowolona i jak bym miała kupowac znowu to tez x-landera Za nowy 3w1 dalismy ponad 2 tys wiec postanowilismy ze bedzie dla drugiego dziecka

Cześć Dziewczynki, Mnie jak co wieczór dopadła zgaga i męczy mnie strasznie. Chyba zaraz skończy się na Rennie.... Powiem Wam że u mnie w pracy mówią że nic a nic po mnie nie widać..ale to nie prawda- brzuch już jest,może nie duży ale jest i myślę , że lada dzień będe musiała wskoczyć w spodnie z gumką....Pisałyście że w H&M są możliwe spodnie- prawda to? można coś tam wyszperać? bo sklep ciążowy odpada- szkoda mi kaski tyle.... A co do ruchów...hmm. u mnie się zaczął 15tydzień i też mam wrażenie, że juz czuję delikatne ruchy..znam to uczucie więc tym bardziej jestem przekonana, że to może być mały pływaczek...

Hej dziewczyny :) Byłam dzis na USG, wszystko ok. Dziecko szalało jak dzikie :) Za 8 dni genetyczne, to dopiero będzie stres... Co do ubranek, to my kupiliśmy w tesco w promocji, 5 body za 30 zł. Są ładne, tanie i dobre gatunkowo. Poza tym sa w uniwersalnym kolorze, wiec czemu nie. Nie ma co wierzyc w zapeszanie, co ma byc to i tak bedzie. Wszystko jest z gory zaplanowane :) Lepiej powoli uzupelniac wyprawkę :) Tak, HM zdecydowanie polecam. Za 500 zł kupiłam ubrania na całą ciąże.

Gość gość
witam mam pytanie czy ktoś orientuje się ile kosztuje prywatne badanie kariotypu w okolicach poznania lub łodzi?? mam skierowanie ale czekać trzeba 5 miesięcy:( a tak długo nie dam rady... jeśli ktokolwiek coś wie to proszę o jakąś podpowiedź, z góry dziękuję. pozdrawiam

Gość magda mama weroniki
Ja również już czuję małe bąbelki w brzuchu. Nie są regularne, dopiero kilka razy to poczułam, ale wiem że to to. Dziewczyny, które mają już jedno dziecko - czy rozmawiałyście już z waszymi dziećmi że będzie miało rodzeństwo. jakie są reakcje? Moja córka strasznie się cieszy, ciągle mi się przytula do brzucha i mówi do niego. Trochę mnie denerwuje, bo odkąd wie, to budzi się nad ranem, przychodzi do nas i kładzie mi się na brzuchu, żeby ogrzać siostrzyczkę. Ale nie mam serca jej zganiać, bo choć się denerwuję, to jednocześnie aż mi serce czułość przepełnia, że jest tak wrażliwa. chciałabym żeby moje dzieci miały dobry kontakt ze sobą, mam nadzieję że 4 lata różnicy to nie będzie zbyt duża przepaść.

mamo weroniki u mnie też będzie 4 lata bez 2 ms. różnicy. Mój synek chyba jeszcze nie rozumie o co chodzi z tą siostrą ...Dziś się zapytał kiedy do nas przyjedzie...? a jak ja go zapytałam jak będzie miała na imię jego siostra to powiedział- Adaś.....

Pepssi- ach te dzieci :) mój ma 7 lat a jak ktoś pyta czy ma imię dla dzidziusia to odpowiada ,że TAK : Junior :)

Gość LILA111
Ja juz powoedziałam dla swojego 3,6 letniego synka po 10 tyg ze u mamy w brzuszku jest dzidzia ze on kiedys tez by

Gość LILA111
Ja juz powiedziałam dla swojego 3,6 letniego synka po 10 tyg ze u mamy w brzuszku jest dzidzia ze on kiedys tez był w brzuszku i ze lekarz jego wyciagna i teraz jest taki duzy a w brzuszku u mamy jest teraz dzidzia i ze trzeba głaskac brzuszek i rozmawiac z nim itd. i powiem ze tak jest a jak ktos sie zapyta jego co bedzie miał to mowi ze DZIDZIE nie siostre czy brata tylko dzidzie. A ostatnio mnie zadziwił stałam w kolejce zeby oplacic rachunki a on do mnie powiedział zebym usiadła na krzesełko bo dla mnie pewnie brzuszek boli :) i tak mi sie miło zrobiło na sercu :) Aj musze powiedziec ze moj mały narazie jest super nastawiony do mojej ciazy i do tego ze bedzie miał dzidzie zobaczymy pozniej :)

Gość Mirabell83
Dziewczyny jestem mega wkurzona. Wlasnie sie dowiedzialam ze moj zasrany M w piatek leci do Turcji na wczasy! Z kolega, nie ze mna! I dowiedzialam sie przypadkiem, i wszysgko zaplanowal za moimi plecami :( Myslal ze sie nie zorientuje ze go nie ma??? Przesadzil, jestem zalamana, chodze i rycze non stop. Nie odezwe sie do niego juz nigdy. Na co mi taki d**ek???

Gość Mirabell83
Przepraszam ze wam tu truje ale juz nie wytrzymalam. Zazdroszcze innym normalnych zwiazkow. Moj jest chory. A kiedys tak nie bylo :(

Jestem tutaj Świeża;) próbuje Was dogonić, ale mam do przeczytania trochę... A właściwie 136 stron;( termin porodu wg ostatniej miesiączki 07.04, wg USG 02.04. W każdym bądź razie w kwietniu. Na wejście pytanie( przepraszam jeśli będzie dublowanie): czy badania USG są wykonywane podczas każdej wizyty u Gina czy Ewentualnie sie prosi o zrobienie, czy robią tylko w tych tygodniach w których jest to zalecane? W czwartek mam wizytę, pokazać wyniki badań i badania ginekologiczne, nic nie wspominała o USG, a tak bym chciała znów zobaczyć Kruszynke ;)

Mirabel,TO CO MA BYC? Nie pozwalasz i tyle! Mojemu mezowi nie w glowie wyjazdy, jak zona w ciazy. Ty tez sie nie daj, ewentualnie powiedz,ze chcesz jechac z nim. Twardo trzeba.

Katerina-to zalezy od ginekologa:) Mój np co wizyte robi, bo uwaza ze trzeba sprawdzic czy dziecko jest zywe i jak sie ma. Ale wiem,ze niektorzy nie robia...

Gość magda mama weroniki
Jeśli chodzisz prywatnie to pewnie lekarz będzie robił na każdej wizycie. Na NFZ przysługują 3 usg, ale znam gabinety, że robią na każdej wizycie. Mirabell współczuje takiego faceta. Po prostu brak słów.

Gość motylekGość
MIrabel o kurde:( wez go zostaw:( jak tak mozna!

Gość motylekGość
Mirabel czy bylas ze swoim na usg? widzial malenstwo?

Gość Mirabell83
Nie byl ze mna ani razu. Chidzil w zeszlym roku zanim poronilam i teraz mowi ze sie boi ze pojdzie jak bedzie wszystko ok. Chcialabym go zostawic ale jak ja teraz wroce co rodzicow? Nie stac mnie na wlasne mieszkanie, a do rodzicow z malym dzieckiem nie pojde. Przyjeli by mnie ale nie chce im tego robic. Nie jestem sama tylko z 8 latkiem i w ciazy. Dla mnie to wszystko jest jak jakis koszmar. I to nie jest jakis owniarz tylko czlowiek na poziomie 44 letni. TRA-GE-DIA a nie czlowiek na poziomie.

Mirabell83 - o w mordę! Żeby w ogóle będąc w związku zrobić coś takiego! Obrzydlistwo. Czyżby syndrom Piotrusia Pana? Wiesz co nie rycz! Nie warto! Ty będziesz ryczeć i się nie będziesz do niego odzywać a on będzie miał święty spokój. Lepiej już mu pomóż się spakować i niech czeka na lot z walizkami na chodniku. Od razu bym dziada wywaliła za drzwi! Ps. Byłam wczoraj odebrać wyniki tarczycowe i glukozę oraz na wizycie u edno i jest wszystko cacy, także bardzo się cieszę. Co do usg - to zależy czy chodzi się prywatnie czy na nfz. Ja prywatnie miałam i mam zawsze, na nfz niestety nie mam doświadczenia. AHHHH i jeszcze jedno! Dziewczyny jak Wy podajecie innym swoje tygodnie? Bo ja np jestem w 12t4d i mówię że jestem w 13 - ale przecież go jeszcze nie skończyłam bo on trwa dopiero .... jak Wy to podajecie. :*:*:* <łapka>

Mirabel dla mnei ejst to neiwyobrazalne zeby facet sobie w tajemnicy przedemna na takie wakacje lecial dla mnei oznacza to koniec zwiazku po co byc z kims takim? kto ma cie gdzies? tym bardziej ze w ciazy jestess! nei powinnas byc sama teraz bo pierwszy trymestr jest dosc trudny! Joanno chyba sie liczy ten tydzien skonczony + iles tam dni

Motylku czyli podaję błędnie tak? Podaję tydzień skończony czyli w moim wypadku 12, dobrze myślę?

Gość Mirabell83
Mnie powiedziała ze to jest wyjazd sponsorowany. On zajmuje się budowlanka i dla dużych odbiorcow pewna firma organizuje takie gratisy. Co nie zmienia faktu ze leci sam z kolegami i ze do wczoraj ukrywal to przede mna! Dowiedzialam się od jego kolegi który się spytal czy już jest spakowany. Az mi się wtedy slabo zrobilo. Mowi ze jak wroci to polecimy na Kanary z moim synem. Mnie nie chodzi o te zasrane wczasy, nie zależy mi, tylko sam fakt jak on może knuc za moimi plecami. Nie porozmawial, nie zapytal czy mam cos przeciwko, nie zapewnil ze jedzie z tamtej firmy. Calkiem inna gadka by była, moja reakcja pewnie tez. A co najlepsze to się do mnie teraz nie odzywa. On się chyba nadaje na leczenie a nie do ojcostwa.

Gość Mirabell83
Joanna ja tez tak podaje jak Ty. Mialam isc dziś na wizyte prywatnie, ale moja gin miała wczoraj dyżur w szpitalu i kazala mi przyjść. Zbadala mnie, zlecila badania wszystko ekstra tylko nie zrobila usg :/ Powiedzialam ze nie czuje jeszcze ruchow to takim sprzęcikiem wyszukala tętno i slyszalam bicie serduszka. Fajnie tylko jachcialam znac plec:( Nastepna wizyta 5 listopada i jak ja mam wytrzymać??? Mama moja pracuje w tym samym szpitalu wiec może poprosi jakiegol lekarza żeby mi zrobil usg :)

Mirabel - wyjazd sponsorowany - służbowy to inna śpiewka a może on się bał Tobie to powiedzieć :) ? a teraz mu dodatkowo głupio albo coś w ten deseń i dlatego się nie odzywa? Fakt oczywiście że powinien Ci powiedzieć, ale wiesz co ja bym zrobiła na Twoim miejscu? Jakoś bym to przełknęła, pokazała, że nie o sam wyjazd chodzi że w sumie nie masz nic przeciwko tylko MÓGŁ CI POWIEDZIEĆ, chociaż byś mu pranie zrobiła ;) ( wiesz o co chodzi - że w cale nie jesteś złym policjantem ) I że te Kanary bomba pomysł, że jak go nie będzie to znajdziesz najlepszą ofertę i ją zaklepiesz! Mówie Ci tym wygrasz! okaż zrozumienie a następnym razem będzie CI mówił o wszystkim i nie będzie się " obawiał" Twojej reakcji. Takie jest moje przekonanie.