Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Majka012345

KWIECIEŃ 2014 PRZYSZŁE MAMY

Polecane posty

ale mnie zmogło spałam chyba 2 godzinki, bola mnie pachwiny dzis bardzo chyba efekt spacerków... fajnie macie dziewczyny juz najgorsze za wami a my wciąż czekamy...nienawidze tego czasu , niby ludzie mowia zeby korzystac jeszcze:)) ale jak jak nic sie nie chce bo jestem gruba jak wiloryb i wszystko boli to z czego mam korzystać:)

witam was kochane. moja dzidzia dzis skonczyła tydzien :) a ja nadal nie moge zapomniec tego bolu :(o 11.10 moja mała mi sie rozplakała a to godzina o której sie urodziła a ja az sie wzdrygłam przypominajac sobie ten ból :) dziewczyny co do kupy...eh z pierwsza nie miała takiego problemu sama sie oczysciłam ale teraz niestety poszło z partymi było mi cholerniee wstyd jak wiedziłam ze zrobiłam ale polozne były na to przygotowane... tez 15 minut przed narodzianmi chciałam wyjsc do toalety plakaalm do meza ze musze ale juz było 9 cm rozwarcia i niestety nie mogłam bo jeszcze bym dziecko do kibla urodziła :( my dzis byłysmy na spacerku znów ładnie le troszke wietrznie ale nie chciałami sie w domu siedziec :)a wczoraj małej pepuszek odpadł:) co do karmienia moja ma problem zanim załapie bawi sie łapie possie, pusci nie ciagnie dopiero po 15 minutach mojego usilnego proszenia :) złapie i ciagnie :) brodawki juz mnie tak nie bola chyba ze mocno chwyci to az zeby zagryzam :)

dzieki dziewczyny za info o popuszczeniu, czyli trzeba sie na to przygotować...no nic life:)) hehe ale z drugiej strony jak przec i jednoczesnie trzymać nie da się:)) Anulka Hanulka juz jestes po wszytskim nie mysl o bólu jaki doświadczyłaś ale ciesz się małą:) ech tydzien ale to zleciało:)

Gość motylekkkkii
Mamy co już urodzily się jak zachowywaly sie wasze maluchy w dzień ogrodu? Czy były mniej *****iwe?

Gość motylekkkkii
U mnie podobno robią lewatywe

dziewczyny chyba lepiej zrobić lewatywę.Lepszy taki wstyd niż jak coś się popuści:/ Ja poproszę w szpitalu na pewno. AnulkaHanulka trochę mnie zmartwiłaś tym bólem:/generalnie nie wierzę w te wzniosłe teksty że jak dadzą nam dzidziusia na pierś to o wszystkim zapomnimy ale mam nadzieję że nie będzie tak strasznie i ból będzie do zniesienia. Mp88 ja też się czuję jak wieloryb i też już nie mam ochoty korzystać z tych chwil bo to dla mnie męczarnia. Mówią wszyscy śpij póki możesz...taaaa jak co chwilę chodzę w nocy do toalety:/ Józka a po ilu dniach od odejścia czopu urodziłaś? Cały dzień mi gdzieś niedobrze chyba to ze stresu że już niedługo:p

motyllek moja była cały czwartek i noc aktywna bo cała noc mnie meczyli uspokoiła sie dopiero ok 10.30 przestałam ja czuc ale juz przez te bole najgorsze chyba tak cały czas była aktywna :) u mnie lewatywy nie robia niestety... wszystkie znieczulenia sa nawet ja cos dostałam ale miałam wrazenie ze to witamina c była nie znieczulenie bo nic nie pomogło :)

Gość motylekkkkii
No bo mój dziś tak delikatnie się wysycha i się martwię . A wcześniej dwa razy się o brzuch zawadz ilam i se myślę że może to przez to

Gość czkawka1989
Faktycznie, to lekkie krwawienie po masażu to normalna rzecz. Oczywiście dla własnego spokoju udałam się jeszcze raz do przychodni zeby sprawdzili co i jak z ta moja szyjka, okazało sie że wszystko jest ok. Tak więc czekam na dalszy rozwój sytuacji, mały ma jeszcze tydzień więc niech sobie spokojnie siedzi, choc nie ukrywam, że chciałabym go juz zobaczyć :) A co do laktatorów, bo widziałąm ze niedawno przewinął się tu taki wątek, ja wczoraj zakupiłam na allegro reczny laktator AVENT NATURAL allegro.pl/show_item.php?item=4116940966 Dziś juz dostałam paczkę, laktator wygląda bardzo solidnie a z opinii jakie czytałam na jego temat wynika ze to całkiem dobry sprzet. Mam nadzieje, ze niedługo się o tym przekonam.

motylku to normalne ze pod koniec dzieci staja sie mniej *****iwe z tego co czytałam bo maja juz mniej miejsca.. wiktorowianko pewnie siedzisz juz jak na szpilkach, ja tez pewnie proposze o lewatywe o ile nie zapomne z tego wszytskiego. Wogole to jestem zalamana bo to juz jets nienormalne codziennie mam kg wiecej na wadze a jem normlanie no mam wrazenie ze cos mi sie z waga schrzanilo ale nie...martwie sie ze mi juz tak zostanie, ze teraz co nie zjem to bede widziesz wzrost na wadze:(( zalamka jutro lekarz wiec czeka mnie opierdziel...ktoras pisala sorki ze nie pamietam ale o tym ze masaz szyjki jej lekarz zrobil a termin na 12stego, a poprosilas o taki masaz kochana czy jak?? czy sam od siebie? jak wogole wyglada taki zabieg? dziewczyny czy wy tez jeszcze tyjecie??;/;/;/ Miska malo sie odzywa chyba macierzynstwo calkowicie ja pochlonelo:)) mam nadzieje ze jej mala wkoncu zassała:)

czkawka to dobrze ze sie udalas pewnie sie uspokoilas troszke;))

Gość Nataliaaaaaaa
Cześć dziewczyny, potem was doczytam teraz tylko napisze, ze byłam u Pani Doktor i dostałam skierowanie do szpitala. Szyjka mi się skróciła, ale niestety tylko z 4cm do 2,5cm więc to bardzo mało, a rozwarcia nie mam żadnego. Do tego dochodzi jeszcze stosunkowo mało wód i wysokie ciśnienie więc teraz się pakuję i jadę na oddział. Jak już się ulokuję to Was poczytam.

Gość motylekkkkii
MP wiem ze ma mało miejsca ale wczoraj się mocniej wysycha . Dobra nie panikę bo rusza się ale delikatniej. A podobno przed porodem dziecko siły zbiera tez i może być mniej aktywny. Natalia będziesz miała cc? Powodzonka.

Gość motylekkkkii
MP a ty nie wąż się co dziennie:)

Gość gość
Zaba90:) Iwonka sto lat :) Mysia powodzenia daj znac po wszystkim jak poszlo Motylek moj maly tez ostatnio mniej sie rusza nie wygląda to tak jak jeszcze do niedawna teraz to takie wypychanie sie najważniejsze ze czujemy ruchy mi to ostatnio coraz czesciej niedobrze i nie chce mi się tak jesc zapewne przez pogodę bo coraz cieplej jest .dziś tylko w sklepie bylam i troszkę spalam bo moj syn zasnął to się polozylam.kolo niego a teraz zmeczona jestem jednak nie dla mnie drzemki w dzien Wiktorowianka trzymam za Ciebie kciuki zeby niebawem sie zaczęło

Gość anitka 2014
witajcie,wiem że nie jesteście w stanie powiedzieć mi czy jestem w ciazy czy tez nie ale moze ktoras z was miala podobne objawy do moich..więc liczę na pomoc i poradę: ostatni okres mialam 3 marca,wspolzylam bez zabezpieczenia(do końca) 14,15, 16, 22, 23 i 30 marca..cykle mam ok 33-34 dniowe, od 27 marca jestem ciągle śpiąca, zmęczona...i strasznie senna, pobolewa mnie głowa, bardzo dużo piję(czuję suchość w gardle), przez co co chwila latam do wc..od 3 dni mam stan podgorączkowy,tz. ok 37,3, jestem troche rozdrażniona, nic mi się nie chce, najchętniej bym leżała całe dnie...mam wysoki rytm pracy serca bo wali mi ok 90-100,piersi mnie nie bolą, brzuch też nie..ale od kilku dni dokucza mi dziwny ból po lewej stronie pod piersią,takie jakby kucie..jest to na wysokości żołądka,tak wysoko...aha i tydzień temu robiłam morfologię i badanie moczu i ciężar właściwy moczu miałam w 1,030 czyli górną granicę normy...lekarka pytała mnie czy wszystko w porządku ze sprawami ginekologicznymi(ale jest ok...z miesiąc temu mialam robione usg dopochwowe). czy którąś z was wiązałaby te objawy z ciążą czy raczej ze zbliżającym się okresem..?? według moich obliczeń okres powinnam dostać jutro bądź w niedzielę... oczywiscie nie chciałąbym go dostac bo marzymy z męzem o dziecku ale nie chce się nastawiać...po prostu chciałabym zapytac was o moje objawy i o wasze piewsze we wczesnej ciązy....bede bardzo wdzieczna za pomoc.

No to zbieraj sie Natalia i daj znac co i jak mam nadzieje ze długo nie bedziesz musiała leżeć i ze zacznie sie samo ze stresu ze jesteś w szpitalu bo to pewnie tez na wpływ jakis... Ważne ze szyjka sie choć troszkę ruszyła ... Motylku mam wagę w łazience i tak sobie codziennie na nią staje i schize mam porażka wiem ze to nie jest niby ważne ze dzidzia najważniejsza ale juz sobie myśle ze to cos nie tak czy to moja mała tak przybiera hehe o nie wiem ile by juz ważyła ale myśle ze skierowanie na cc powinnam dostać hehe ;-)) żart

Gość motylekkkkii
MP ja też mam wagę w łazience ale jakoś ostatnio o niej zapominam:D. pewnie woda w organizmie ci się zatrzymuje i stad te kilogramy dodatkowr

Gość motylekkkkii
Anita trudno powiedzieć. .. czekaj na okres jak nie przyjdzie to zrób test

Gość anitka 2014
no wiem ze musze czekac i nie moge sie nastawiac:(

Gość gość
Zaba90:) Anita oprócz sennosci to z twoich objawow zadnych innych nie mialam .musisz byc cierpliwa i czekać na miesiaczke i zrobić test

Gość anitka 2014
niepokoi mnie trochę te objawy bo nigdy wczesniej ich nie mialam przed okresem no ale moga swiadczyc o czyms zupelnie innym:(

Motylekki Twoje rebusy literowe są super!:) najlepszy dzisiaj "dzień ogrodu" hehe:) czyli porodu jak sie domyślam:D Anita cieżko powiedzieć czy to pierwsze objawy ciazy, u każdej kobiety jest to trochę inaczej. Jeżeli w dniu spodziewanej miesiaczki zrobisz test taki z apteki, to jego wynik powinien być wiarygodny:) Mp88 nie przejmuj sie, to woda tylko sie magazynuje, zleci szybko po porodzie! Natalia. Powodzenia w sxpitalu! A dziś przybył w końcu kurier z wózkiem, także teraz to już na prawdę mam wszystko. Córko przybywaj!

Hej, widze ze wy tez juz macie dosc tej ciazy;/. Ja wczoraj mialam tragiczna noc, a jeszcz moj o 2 w nocy mnie wkurzyl, bo obudzilam sie z bolem z prawej strony, a on do mnie ze boli cie bo jestes w ciazy, myslalam ze go zdziele, nerwy mi puscily i sie poryczalam, z bezradnosci.... Masakra nogi puchna, dretwieja, palce jak serdelki;/ zejscie z łózka to przemyslana strategia:)... dobrze ze mamy te forum to mozemy sie wyrzalic:) Pozdrawiam Milego weekendu zycze, bo zapowiada sie ladny:)

Gość Mama_Leti
Nataliaa! Trzymaj się w szpitalu! Jak myślę o szpitalu to mnie ciarki przechodzą, chyba dlatego odkłądam dopakowanie kilku drobiazgów jeszcze... Mp88 ja też tyję jak opętana, cieszyłam się, że tylko 10 kg i mały brzuszek, ale jak zaczęłam się nagle powiększać, to szok! Spałam wczoraj w koszulce męża i bez majtek, bo stwierdziłam, że wszystko mnie już ciśnie. Brzuch mi się tak rozciąga, że cały piecze, zrobię dzisiaj pomiary to dam Wam znać! No wieloryb maksymalny, mimo, że cały czas chodzę i coś sprzątam to jest bałagan masakra... Schody mnie wykańczają i schylanie też:) No tyle narzekania!

Gość MJ288
Cześć Dziewczyny, Iwonka, wszystkiego najlepszego! Spełnienia marzeń! :) --- MP88, moja waga też codziennie wskazuje więcej :( jestem załamana, jem tyle co jadłam przed ciążą, to musi być woda, bo już innego wytłumaczenia nie mam!! --- Nie martwiłabym się tym, że dzieciaczki są mniej *****iwe, ostatnio taka senna pogoda, poza tym już mają tak malutko miejsca. Mój jak się przekręca to aż mi łzy stają w oczach bo chyba haczy piętą o żebro :-P

Gość MJ288
Ah zapomniałam! Podziwiam Was dziewczyny, że sprzątacie tak aktywnie i dajecie radę! Próbowałam się schylić by wymyć dolne szafki w kuchni ale nie ma szans, zaraz mam piętki pod żebrami i muszę się wyprostować. Męczę się strasznie szybko, ale to pewnie przez te dodatkowe kilogramy. Mama Leti, też mnie ostatnio strasznie cisnie bielizna.. chyba muszę na końcówkę zakupić gatki XL :)