Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Majka012345

KWIECIEŃ 2014 PRZYSZŁE MAMY

Polecane posty

Mamolcia gratulację! :) grono mamusiek nam się powiększa!:) pewno wiktoriowianka już też jest po :) Mamolcia spytaj na innej zmianie może będzie ktoś bardziej życzliwy z personelu :)

MamaOlcia gratuluje:)) dochodz do siebie szybciutko:* wlasnie slyszalam ze na Brochowie te polozne gowno pomagaja...;/ pfff, dzieki za wiadomosc o szlafroczku:) Wiktorowianka cos sie nie odzywa moze rzeczywiscie rodzi badz juz urodzila:) ciekawe:)) Ja wlasnie sie przespalam ech i mi sie taka chcica na slodkie wlaczyla mmm:)

Józka co prawda na tym zdjeciu co wstawiłas to dokładnie nie widze, bo juz tez przerabiałam u starrszej córki rózne rodzaje krostek ale ja na te krostki o ktorych piszesz obstawiała bym skaze białkową .Skaza rózni sie częsciowo od reszty tym ze jest to drobna gęsta wysypka czasami nawet nie jest mocno widoczna a wyczuwalna pod palcami jak sie przejedzie po skórze i występuje najwięcej na buzi od strony uszu i szyjce.Bo jeśli są to pojedyncze krostki to raczej inne uczulenie lub trądzik.Kupka przy skazie moze ale nie musi sie zmieniac, ja róznicy nie widziałam. Ja przy córce tez bez umiaru jadłam wszystko mleczne bo tez bardzo lubie nabiał i dostała skazy, tez dostałam zakaz od pediatry na nabiał na dwa tyg. ale juz po tygodniu jak krostki znikneły to zaczełam jesc bo nie wytrzymałam, tylko juz wtedy z umiarem i było ok.

Miska chyba pochłonięta malenstwem całkowicie albo goscie nadal nie dają jej spokoju, odezwij sie do nas kochana jak tam sobie radzisz.

Gość gość
Zaba90:) Mamaolcia gratuluję córeczki :) a te położne to szkoda gadac zamiast pomoc to mają to gdzieś co do pozycji podczas porodu to z synem moglam chodzić na piłce skakac ale zrezygnowalam bo nie miałam siły słabo mi było i lezalam wyszlo na to ze urodzilam w pozycji na boku z nogami na ramionach poloznej. :)

Gość motylekkkkii
No coraz mniej dwupakow się tu odzywa a zzaczynają przewazac mamusie:)

Gość motylekkkkii
Żaba ciekawa pozycja:D

heheh zaba niezle nawet nie wiedzialam ze jest taka pozycja hehe:D nawet sobie nie potrafie jej wyobeazić:) hehe motylku ja jeszcze w dwupakuuu:D odzywam sie ale cos malo dzis piszecie, ja ciagle probuje sie czyms zajac zeby nie myslec...motylku jak tam samopoczucie? masz jakies skurcze przepowiadajace badz wogole dzieje sie cos?? u mnie taka ciszaaaaa ze hej mam nadzieje ze przed burza hehe:)

n bo coz nowego moga dwupaki dopisac hehe:) ciagle to samo nam w glowie KIEDY!!!!!... mamaolcia - gratuluje :) polozne rzeczywiscie dziwne - w szpitalu w ktorym chce rodzic podobne jest odwrotnie - nie da sie doprosic o butle co tez nie zawsze jest dobre moj m ma dzis urodziny i mialam mu w prezencie dac córcie i co? i nic ... musi sie obejsc perfumem;) dostalam dzis jeszcze ciuszkow troche wiec popralam jutro poprasuje - takze moze na piatek sie z dzidzia ustawie na rodzenie hehehe no zesz gdyby tak bylo mozna:( aaa btw tym razem prałaam w lovelli - dosc intensywny zapach ma wg mnie taki malo dzieciecy :)

Gość gość
MamaOlcia gratuluje, w wojewodzkim nie chca butli dawac Zaba mi na boku bylo najgorzej, prosilam o zmiane pozycji, a kazali mi tak bo slabe parte mialam Helenka

Gość gość
Zaba90:) Nie wiem czy taka ciekawa pozycja ale jest :) Helenka mi w zadnej pozycji nie byloby wygodnie ale miałam juz dosc i mi polozne pomogly ciekawe jak tym razem będzie

Ala ale strasznie czerwone ma plamy do tych krostek ;/ i na buzi niewiele a za to cały bok szyi i uszko ;/ jutro idziemy z bioderkami do lekarza zapytam moze uda mi sie dostac jeszcze do jakiegos alergologa czy cuś :/ martwie sie bo mam wrazenie ze ona cierpi :( Mamuski jeszcze nie rozpakowane nie gniewajcie się ze ja tu takie problemy rozstrzasam :* was tez mam na uwadze :D ___ żaba pozycja extra ;D mi podobnie jak helence tak było najgorzej ;) wiec pozycje same się ukształtują w trakcie hehe ;)

Gość gość
Zaba90:) Nie wiem czy taka ciekawa pozycja ale jest :) Helenka mi w zadnej pozycji nie byloby wygodnie ale miałam juz dosc i mi polozne pomogly ciekawe jak tym razem będzie

Gość gość
Zaba90:) Jozka to Twoja ma alergię? Moj starszak tez i to dziwne jest na początku byl wysypany od brzucha do pachwin i przeszlo po antybiotyku teraz znów cos ma na jednej ręce nodze i polowie brzucha nie swedzi ani nic nie wiem co to lekarka mowi ze alergia a na co? Niewiadomo. A na testy niby za maly a ile musi miec lat żeby mu zrobili?

Żaba też tak leżałam było mi najwygodniej ;)

Dziewczyny wiem, że to w sumie kwestia indywidualna ale ile idzie dziennie pampersów? Bo nie wiem czy mam powiększać zapasy czy nie.. i długo wasze pociechy nosiły 1?

Gość motylekkkkii
MP ja też coś starałam się robić ale też mnie coś picia bolałajuz mmyślałam że może jakiegoś zylaka tam mam w sumie to nie wiem czy na pewno nie zrobiło mi się coś takiego. Trochę polegała i miałam też mały kryzys ze aż popłakałam się troche:P A skurczy bolesnych nie mam ale macica mi się stawia. teraz oglądam z moim m meczyk. Zjadłam 2 jabłka i mój mały szaleje.

Gość motylekkkkii
Jozka luzik:) od tego ten temat tez jest. Ja tez bym się przejmował.

Gość zorrrooo1111
Ja rodziłam normalnie - na samolocie. Nikt mi nie zaproponował zmiany pozycji. I tylko prosiłam, jak już miałam skurcze parte, żebym mogła złożyć nogi. :) Pampersów idzie koło 10. Czasami ledwo przebiorę a już słyszę, że kupka idzie. I ja polecę te pampersy care. Są lepsze niż te zwykłe. Ma dwa tygodnie no i nosi jeszcze 1. Wiecie, że okazało się, że mam za mało ciuszków. Moja Mała miała 58 cm, a ja miałam dużo na 56. I wiele już musiałam poodkładać. Piorę co drugi dzień, żeby mieć co jej ubrać.

U mnie tez tak idzie z 10 zalezy wlasnie bo czasami ja przebiore a tu bach kupa :-) jeszcze ma 1 ale te pampersy orginalne byly na nia male zalozylismy dade sa wieksze te 1 zobaczymy jak sie zachowaja:-)

Hejka! Mamaolcia gratulacje serdeczne! Corcia na pewno wspaniała!szkoda tylko,że te położne takie.. Sorki dziewczyny moje że się tak z rzadka odzywam,ale Was podczytuje..i w ogóle to mam tu takie fajne dziewczyny w pokoju,że jest wesoło..i w sumie to stwierdziłam że nawet mogłabym tu zostać do tego porodu bo mniej mi się nudzi niż w domu.. lekarz mi dziś powiedział,że nawet jak na jutrzejszych badanich wyjdzie że do porodu daleko to i tak mnie zostawią,bo pań po terminie już nie wypuszczaja,chyba że na własne życzenie..no i nie wiem co robić..czy jechac do domu ewentualnie czy zostać?a Wy co byście zrobiły na moim miejscu?dodam,że wyniki mam wszystkie Ok W ogóle to mam taką zgage jak nie wiem..całą ciąże prawie nic a tu pod koniec takie dolegliwości Juzka i inne mamy właśnie fajnie się Was czyta..my też bedziemy pewnie miały masę podobnych problemòw..

Gość motylekkkkii
Dziś w porodowke kobieta rodziła praktycznie bez pomocy położnych. Trzymała się jakiejś liny , nie leżałatylko kleczala .

Gość motylekkkkii
Świderek a jak ci tam dobrze to zostan:)

hmm to fajnie swiderku ze trafilas na fajna ekipe:)) hmm ciezkie pytanie co bym zrobila na Twoim miejscu bo to zalezy czy dlugo beda zwlekac z wywolywaniem w razie W. Czy wywoluja od razu po 7 dobie gdy mija termin czy dalej czekaja, jesli czekaja to wolabaym ten czas spedzic w domu niz lezec bezczynnie w szpitalu a jesli od razu to juz bym poczekała sama nie wiem ciezkie pytanko:) Ja z jednej strony wolalabym juz byc wspzutalu bo jakos wydaje mi sie ze czulabym ze blizej porod a z drugiej strony ciesze sie ze jestem w domku. Tak zle i tak niedobrze. Mam przeczucie ze wiktorowianka urodziła:) chyba ja rozruszali wczoraj taka ilością badań:)

Zaba pediatra wczoraj stwierdziła ze to alergia, a ze ja jestem alergikiem maz byl wiec mała raczej tez bedzie, ale ze tak szybko to bym sie nie spodziewała, ciagle sie łudze ze to jednak ten tradzik jest ... musze jak najszybciej do alergologa sie dostać i sie wyjasni :) Świderek ty to juz tam zostań a zwlaszcza jak fajne dziewczyny na sali :) grunt zeby było wesoło :) Miśka rzeczywiscie pochłonięta ale takie są początki ja tez przez pierwsze tygodnie bylam do tyłu z forum :))) ale nadrobiiiii ;) Ja tez mam przeczucie ze wiktorowianka i mama leti juz po ;)))

jozka nie przepraszaj bo te Wasze rozmowy czytam i staram sie magazynowac w pamieci - w koncu predzej czy pozniej czekaja mnie podobne problemy:) swiderku - ja bym zostala na pewno - po pierwsze jestes po terminie i moze sie zaczac w kazdej chwili wiec np wrocisz do domku i za godzinke sie bedziesz zwijac z powrotem bo sie zacznie a tak jestes w szpitalu juz i nic ze tak powiem Cie nei zaskoczy - po drugie masz fajne dziewczyny w pokoju - dodatkowy bonus mozesz sie wyluzowac a nie siedziec w domu i sie zastanawiac :) - to jest moje zdanie - jakbym miala taka mozliwosc juz bym sie w szpitalu stawila....

No dzieki dziewczyny za rady,bo to plusy zostania w domu i w szpitalu podobne ale chyba juz jednak zostane..a tymczasem miłej nocki życzę..ja już spać idę bo tu rano to się już spać nie da..buźki

Gość motylekkkkii
Śpij dobrze świerka:)

Gość przyszla mama Laury
MP, Swiderku, musicie prędko rodzic, bo ja nastepna w kolejce, hah :) milego dnia wszystkim!

Gość MJ288
Cześć Dziewczyny, Gratuluję nowym mamusiom! :) Dużo zdrówka. świderek, ja bym została, jak nie jest źle, fajne towarzystwo i stale pod opieką, jakbyś wyszła to i tak byś pewnie co drugi dzień musiała na ktg przychodzić i to byłyby całe dnie na IP. U mnie dalej nic się nie dzieje. Poza nocami czuje się lepiej niż np miesiąc temu, skurczy brak, dużo chodzę dość aktywna jestem. Ciekawe co u wiktorowianki? :)