Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość piekna836

zniszczona cera po bb kremie

Polecane posty

Gość piekna836

Przez pół roku codziennie używałam BB kremu z garniera.Na początku było wszystko pięknie ładnie,ale po jakimś czasie zaczęły sie pojawiać pryszcze coraz wiecej i więcej skóra zaczęła się łuszczyć.Twarz wyglądała jak z trądzikiem.Musiałam przestać się malować,jedynie tylko korektor pod oczy i odrobina tuszu do rzęs.Jest już troszkę lepiej ale nadal jest chropowata a kiedyś była idealnie gładka.Czy wy też miałyście takie problemy z tego typu kosmetykami.Czy jest szansa żeby twarz wróciła do poprzedniego stanu?

Gość gość
sprawdź skład, wiele kremów ma w składzie parafinę a ta zatyka pory używając kremu z parafiną już po drugim dniu potrafię mieć "kaszkę" na twarzy, masakra, uczulają mnie nawet kremy z filtrami przeciwsłonecznymi

Gość gość
to raczej nie zapchanie,stosowałam nieraz masc z wit a ktora jest na bazie wazeliny i nic mi sie nie działo.A jak się pozbyłaś tej kaszki?

Gość gość
A po co kupowałaś ten chłam? Toto z bb ma tylko nazwę.

Gość gość
garnier ma dobre produkty, ale tylko do wlosow. kup sobie fluid pharmaceris w aptece. ja uzywam juz okolo roku i jest w porzadku.

Gość gość
jak się pozbyłam ? odstawiłam krem i czekałam aż całość sama się złuszczy za każdym razie w przypadku alergii na krem tak musi być staram się nie stosować kremów w ogóle bo moja cera ich nie lubi, od razu się przetłuszcza, powstają zaskórniki a kremy matujące to porażka moja cera woli swobodnie oddychać generalnie gdy testowałam kremy Vichy, Garniera czy Nivea to zawsze to była porażka

Gość gość
nie maluję się już wogóle od czerwca.Twarz smaruję tylko kremem bambino ale twarz do tej pory nie wróciła do siebie. :(

Gość gość
bambino jest na parafinie, odstaw bo pogorszysz sprawę. Może brevoxyl? Podobno dobry na tę kaszkę.

Gość gość
W aptece można to dostać i czy drogi jest?

Gość gość
w aptece, ceny różne, od 18 do 25 zł mniej więcej. Sama mam chęć go wypróbować bo ma dobre opinie.

Gość jaq
Mi cerę zniszczył azjatycki krem BB Misha - użyty kilka razy. Okazało sie że mam uczulenie na jakiś składnik. Dostałam uczulenia i pryszczy :/ Zapchał mnie tak że codziennie wyskakiwały nowe pryszcze, a te co były bynajmniej nie chciały się goić. Zostawały plamy pozapalne które bardzo wolno się wchłaniały. Uratowal moją cerę czas ( w końcu ile można być zapchanym po kilku użyciach kremu?) i acne derm. Do tego na dzień filtry i nie patrzeć w lustro :D A z parafiną w składzie to różnie. Ja stosuje krem Emolium który ma parafinę i mimo że mam tłustą cerę to pryszczy od niego nie dostaje.

Gość to zostaw w szpitalu
jak masz skore na tyle sucha ze bez kremu nie dajesz rady to polecam bezzapachowy (niebieski) z alterry z rossmanna

Gość gość
Każdą skórę trzeba nawilżać, nie tylko suchą. Nawet przy bardzo tłustej skórze nawilżanie jest niezbędne.

Gość gość
może spróbuj teraz pielęgnować ją kosmetykami do cery wrażliwej? bez zapachów, parabenów, alergenów itd? ja używam kosmetyków od Flosleku, bo się u mnie bardzo dobrze spisują, ale inne marki też oferują tego typu preparaty, np. IWOSTIN

Gość marencki
Wprowadź sobie coś konkretnego z naturalnych kosmetyków Hildegard Braukmann. U mnie to pomagało. Generalnie staraj się dbać o cerę - powinno się udać ją odmienić. Nie od razu, ale z czasem na pewno.

Ja właśnie miałam to samo! Dosłownie wszystko zaczeło mnie swędzieć! Przestałam go używać i zaczełam używać kolagenu naturalnego. Nie jest to tania rzecz ale warta swojej ceny. Nie dość że poprawi stan skóry :) polecam https://kolagen-sklep.colwayinternational.com/ Jest na dole tej strony link na fb ":)