Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość z_ciekawości

ile macie dzieci _ planowane czy niespodzianki

Polecane posty

Gość gość
3 dzieci, pierwsze wpadka pozostale planowane, w planach jeszcze czwarte i juz ostatnie. Nie mieszkam w Polsce :)i mnie stac.

Gość gość
jedno, stać mnie na więcej, ale nie chcę, bo nie nie miałabym czasu zadbać o siebie, a uważam, że nie żyję po to aby rodzić i zajmować się tylko dziećmi, nie umiem zamknąć sie w domu i zupki, kupki itp. to jest chore

Gość proza_zycia
jedno, pewnie znajomi powiedzieliby, że przesadzam, ale uważam, że nie stać mnie na więcej mieszkam w PL - sami wiecie jak to jest u nas przy dwóch inżynierskich pensjach i kredycie mieszkaniowym

Mam prawie 2letniego planowanego syneczka i w przyszłym roku chciałabym sie postarać o drugie dziecko.

Gość Reni74
Ja mam dwoje - dwóch synów jeden 10 a drugi 2,7 miesięcy. Są po prostu super i bardzo się kochają, jak się nie widzą to bardzo tęsknią za sobą, wieczorem zawsze razem idą spać, mimo dużej różnicy wieku widzę, że będzie między nimi ok, oboje planowane może nie miało być takiej rozpiętości ale tak wyszło, jeszcze marzy mi się córeczka, dlatego dalej się nie zabezpieczam. może się uda, pozdrawiam

Gość gość
Trójka dzieci. Pierwsze synek - nieplanowana - wpadeczka, druga córka - bardzo planowana z sukcesem i trzeci syn - znowu nieplanowany ale najsłodszy (bo najmłodszy) z całej trójki :D

Gość gość
Mam jedno dziecko, syna mega planowanego, testy owulacyjne, temperaturka itp.i tak co miesiąc przez siedem lat aż nam się udało. Dodam, że miałam wcześniej trzy operacje na jajniki w wyniku ich zostałam tylko z jednym jajnikiem po resekcji, ale mam syna i to jest najważniejsze bo o niego długo walczyłam. Ma w tej chwili 2 lata i 9 miesięcy i jest wspaniały. Szkoda, że nie trafiły nam się bliźniaki... Teraz nie mam już tyle sił i czasu aby znów walczyć o kolejne ciąże, więc pewnie będzie jedynakiem z konieczności.

Gość gość
pierwszy syn lat 8 ze tak nazwe- wpadka kontrolowana:) druga corka lat 4- bardzo planowana

Gość gość
13 letnie - nieplanowane 1,5 roku planowane

Gość gość
Trójka: - syn 17 lat- planowany - córka 12 lat- planowany - córka 6 miesiecy- niespodzianka :)

Gość mela bela
Pisałam 5 sierpnia 2013 i powiem Wam że udało mi sie zaliczyć wpadkę i mam 2- letnią wymarzoną córcię :)

Gość gość
2 planowane teraz chcialabym 3 i też zaplanuje sobie .

Gość gość
a ja jakoś nie mogę uwierzyć, że ktoś planuje troje i więcej dzieci XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX więc tak matką 5 dzieci jestem ustosunkuję się do tego wpisu więc tak córka urodzona jako pierwsza planowana 2 lata starań i udało się prawie po 5 latach przerwy syn następnie kolejna córka (po tym jak obydwoje z mężem uznaliśmy że nie będę się zabezpieczać bo..... to tylko do naszej wiadomości )po 2 latach syn kolejny przerwałam antykoncepcję :-p no i miał być koniec nie chciałam więcej 4 i kropka ale zaszłam oczywiście czy można nazwać to wpadką sex małżeński bez zabezpieczenia hmmm??? moim zdaniem nie niestety poroniłam :-( o tak zmieniłam zdanie że jednak chcę 5 no ja bardziej niż mąż bo obydwoje mieliśmy no i mamy pracę więc trochę jazda bez trzymanki niestety dziecko umarło w brzuchu więc dalej 4 następnie miałam kłopoty zdrowotne operację lekarz uznał że dziecka już nie urodzę po roku starań udało się przeleżałam całą ciąże no i udało się :-) jest 5 TERAZ MOŻECIE ŻYCZYĆ MI ŚMIERCI I MOIM DZIECIAKOM ORAZ WMAWIAĆ ŻE SĄ NIEPLANOWANE BO ŚWIADOMIE SIĘ NIE ZABEZPIECZAŁAM w chwili obecnej nie mogę mieć dzieci mąż po zabiegu więc 100% że już po prostu nie chcemy więcej bo nie wyrobimy i logistycznie i z pracą przy dzieciakach :-p nie oceniajcie za kogoś bo nie jesteście tą osobą nie wiecie jaka jest :-) ja nie wierzę w wpadki penis +pochwa brak zabezpieczenia =dziecko :-)

Gość gość
Jedno planowane. Wiecej nie chce :p tak dalo popalic ze usilnie namawiam meza na wazektomie a dopoki mi sie nie uda migam sie od zblizen. Obsesyjnie wrecz boje sie drugiej ciazy.

Gość gość
Jedno. Planowane. Jeżeli będzie następne to tylko planowane.

Gość gość
11'39,23 czerwiec. Nie znasz metod antykoncepcji dla kobiet tylko czesto nieodwracalny i wciaz nielegalny zabieg wazektomii ?

Gość gość
* 11"19,do tego posta byl poprzedni wpis .

Gość gość
23:15 Lepiej wazektomia niz branie antykoncepcji hormonalnej!!! Dobrze ze chce zeby mąż zadbał o ich zabezpieczenie raz a skutecznie. To sie chwali a nie gani! NAjzywcznajniej w swiecie moze nie chcieć drugiego dziecka i taki zabieg wydaje sie byc na miejscu. Ich zycie ich wybory. Dlaczego na kobiete zrzucać całe brzemię antykoncepcji??? Bez przesady

Gość gość
Bez przesady.Sa plastry/globulki(chocby Patentex)/spirale a na koncu hormony-tabletki. Dzis chcesz jedno dziecko,za kilka lat zmieniasz zdanie i co?...z innym facetem,bo twoj nie moze cie zaplodnic? Rozumiem przy kilkorgu dzieci,poznym wieku. A to nie moje malpy i nie moj cyrk,ich sprawy i zycie. Ja "jade"na hormonie w tabletce,świetnie znoszę,systematycznie robie badania-to byl moj wybor.

Gość gość
Syn 16 lat - planowany Teraz jestem w trzecim miesiącu ciąży nieplanowanej ;-) jednak to prawda, że sex przerywany nie jest dobrym zabezpieczeniem:-( najlepsza była reakcja naszego syna. " to wy jeszcze to robicie? ;-)

Gość gość
No to nieźle pewnie Wasz syn się nieźle zdziwił ;-) szczerze mówiąc też się teraz troche zdenerwowałam bo uprawiam z mężem też sex przerywany no i przez 12 lat ta metoda na razie nie zawiodła a mamy córkę która ma 15 lat, będę musiała powiedzieć mężowi żeby zakładał gumki.