Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość z_ciekawości

ile macie dzieci _ planowane czy niespodzianki

Polecane posty

Gość gość
Mam dwoje dzieci- planowane w duzym odstepie czasu.

Gość gość
Syn, planowany I wystarany. Myslimy o kolejnym, mowimy o nim coreczka, ale wiadomo, ze co bedzie to bedzie, kochac trzeba :)

Gość gość z okolic Olkusza
Mam dwójkę rok po roku ;) Córa planowana łącznie z płcią i miesiącem urodzeniaa potem niespodzianka nieplanowana-syn. Nieplanowany ale bardzo oczekiwany i kochany:)

jak w ogole mozna miec nieplanowane dzieci?;/ w sesnie - ze Ci wszystko jedno, tak? przeciez w obecnych czsaach plodnosc jest w 100% kontrolowana (moze byc)

Gość gość
Ha, ha,ha...Płodność w 100% kontrolowana:D A owszem, jest...Ale to nieodwracalny proces...

Gość gość
pierworodna -planowana drugie-wpadka gdyby nie ta wpadka to bylaby jedynaczka w 100% i uwaga ja zaszlam w ciaze na 3 miesiecznym zastrzyku antykoncepcyjnym :D:D:O

"gość Ha, ha,ha...Płodność w 100% kontrolowanasmiech.gif A owszem, jest...Ale to nieodwracalny proces..." x troche tego nie rozumiem - to tajk samo jak robic zakupy w sklpeie i nie patrzec na cene i potem poczekac na zaskoczenie przy kasie albo robic swiadomie i kontrolowac ilosc wydawanych pieniedzy;/

Gość gość
Naprawdę, nigdy przy kasie nie spotkała Cię niespodzianka?:D Widać mało robisz zakupów...:O Tyle, że przy kasie mogę odrzucić to,czego cena mnie zaskoczyła niemile...:O

Gość pralinkaczekoladowa
1. troche wpadka, maz bardzo chcial, to mu powiedzialam ok-sprobujmy, akrat to bylo tego dnia ze juz bylam pewna ze jestem po owulacjii a tu zoooonk:) Na poczatku szok ale pozniej bardzo sie cieszylam ciaza, coreczka jest naszym oczkiem w glowie i absolutnym szczesciem. 2. totalna wpadka gdy corka miala juz 2 lata to zaszlam, cieszylismy sie bo chcielismy drugie tak czy siak ale nie donosilam ciazy niestety...:((( 3. mega planowana ciaza, z testami owulacyjnymi, po stracie poprzedniej ciazy bardzo chcielismy szybko zajsc w kolejna i teraz jestem w 2 trymesrze:)

Gość gość
jedno -wpadka, nieplanowane (może planowane ale w innym okresie życia, bo zawsze planowałam dziecko). Drugiego niestety nie będzie:( (bo już po prostu nie chce, za duży odstęp czasowy, )

Gość martussiaa
najlepiej mieć dziecko planowane, jeśli nie jest planowane to też nie jest źle, w razie dużych problemów trzeba poczytać o problemach w internecie, ja tak zrobiłam, znalazłam bardzo dobrą stronę z ciekawymi artykułami która mi pomogła http://blogoslawionystan.pl/

Gość pralinkaczekoladowa
To nieprawda, ja nie wiem kiedy zdecydowalabym sie na dziecko gdyby nie wpadka, a teraz wiem jakie macierzynstwo jest wspaniale i czekam na drugiego planowanego Maluszka:)

"Naprawdę, nigdy przy kasie nie spotkała Cię niespodzianka?Widać mało robisz zakupów.." x robie ;-) i nie, nie spotkala - przeciez to mozna kotrolowac - podobnie jak plodnosc;-) x Tyle, że przy kasie mogę odrzucić to,czego cena mnie zaskoczyła niemile... x ciaze tez mozesz usunac jesli jest zupelnie nieplanowana ;-)

Gość gość
Ja mam dwoch chłopców płci nie planowalam , ale dzieci tak. Marzę o 3 dziecku tym razem chcę spróbować zaplanowac płec ...córkę;)

Gość gość
2 i na tym koniec szkoda kasy

" gość Ja mam dwoch chłopców płci nie planowalam , ale dzieci tak. Marzę o 3 dziecku tym razem chcę spróbować zaplanowac płec ...córkę" x jesli chcesz planowac plec - to tutaj znakomicie sprawdza sie in vitro wlasnie;-) nie wiem jak jest w PL - ale w USA mozna okreslic plec oraz inne parametry.

Gość gość
Nie karmić tego trolla ROR, ona najchętniej wszystkich ludzi powsadzałaby do probówkę i robiła na nich eksperymenty. Dla niej rodzina nie ma wartości, mężczyzna to śmieć, a baby są głupie :)

Gość gość
U nas zapadla decyzja zeby moze sprobowac i szczerze myslalam, ze sie jeszcze dlugo nie uda wiec jak zrobilam test i byl pozytywny to mi sie ciemno przed oczami zrobilo :-P Na szczescie przez te 9 miesiecy jest duzo czasu by sie z tym oswoic ;-)

Gość gość
syn, planowany, ma 2lata. Zawsze myslalam, ze chce miec dwoje dzieci z niewielka roznica wieku, jednak jak juz syn sie urodzil, to stwierdzilam, ze nie dalabym sobie rady z dwojka... Pozniej doszly problemy finansowe z ktorych powoli wychodzimy, ale teraz to mysle o zdobyciu doswiadczenia, pracy, wiec nie wiem czy za pare lat sie w ogole zdecydujemy na drugie... Ciezko bedzie, a niby nigdy nie chcialam miec jedynaka...

Gość gość
1 nieplanowane

Gość gość
pięcioro tylko czwarte planowane

Gość gość
3 planowanych

Gość mela bela
JA TEZ ZASTANAWIAM SIE JAK MOZNA ZALICZYC WPADKE?Ja bym chciała wpasc a nie udaje sg.Mamy 3synow,planowanych bo za drugim razem blizniaki.Marze o 4 dziecku,ale mąż nie chce.Uprawiamy przerywany,bardzo licze na wpadke:)

Gość gość
Czworo.Piąte w drodze. Wszystkie planowane :)

Gość gość
ocho to zdrowo:) jak ty dajesz rade organizacyjnie i finansowo?

Gość gość
Mam bardzo grzeczne dzieci :) Serio. Wszystkie ciąże przechodzę lekko,porody mam łatwe.No i starsze już dużo potrafią same zrobić. Córka ma 8 lat,syn i córka (bliźniaki) po 6, synek 2,5. Bardzo lubię dzieci. Najgorzej było przy pierwszym,bo to początki macierzyństwa,a później już z górki. Mamy dobrą sytuację finansową,duży dom. Inaczej nie zdecydowalibyśmy się na taką gromadkę. Ale ta ciąża jest już ostatnia :)

Gość gość
100% pewności daje TYLKO wstrzemięźliwość. Natura zawsze znajdzie sposób ;)

Gość xilnak
To prawda. Moja koleżanka zaszła w ciążę biorąc pigułki anty...