Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Beruthiel

Athelgaście

Polecane posty

Tzn. Widzę, że zaangażowałaś się w pomoc i jestem Ci wdzięczny. Ale to i tak dziwne, że piszesz, jakbyś wiedziała o Niej więcej ode mnie. To dziwne...:p

Piszesz tak, jakbyś wiedziała, że Ona czeka na mnie z otwartymi ramionami, czego nie możesz być bardziej pewna ode mnie...

Wiesz, dlaczego tak jest? Bo facet jest prosty i wszystkiego nie potrafi dostrzec. Często też nie zauważa drobnych rzeczy, przez które potem zostaje odrzucony przez dziewczynę. Ale to nie wina facetów, po prostu Wy macie taką naturę i tak zostaliście stworzeni. Bo to dziewczyna widzi więcej widzi, i potrafi się nawet wczuć w tę drugą osobę, a facet nie jest aż tak emocjonalny.

Widzę, że idziesz w moje ślady, ja już 4 randkę z netu zaliczyłem w tym roku.

A na jakiej podstawie twierdzisz, że umiesz wczuć się w Nią? Ja nic nie pisałem o jej zachowaniu, tylko o jednym incydencie sprzed paru lat, kiedy nakłaniała swoich znajomych do pomocy, pewnej osobie... Na tej podstawie wyciągnęłaś dalsze wnioski?

Opisywałeś ją może niezbyt szczegółowo, a ja potrafię czytać między wierszami. Jak Ci pomagałam, to wczuwałam się w jej pozycję i w Twoją, chciałam Tobie pomóc, ale jak widać, nie tego oczekiwałeś. Wolałeś doszukiwać się w mojej pomocy jakiś haczyków. Jak będziesz doszukiwać się haczyków u innych, to będziesz tracić na tym i powoli wszyscy będą się od Ciebie odsuwać. Bo nikt nie lubi czuć się podejrzany.

Gość gość
nie doszukuj sie idz na randki i nie nudz kotka nie oszukuj przy tym zony jak ja sie brzydze zdradą jak robak wijący sie takis brudny

Edelgaście, pamiętaj o tym, że nie tylko Ty masz "tarapaty". Z zewnątrz każdy może powiedzieć, że ktoś ma spokojne życie. A prawda jest taka, że wcale nie ma spokojnego życia, tylko ma pełno problemów. Niestety, tak jest. Nie znam człowieka, który wiedzie spokojne życie.

Ale ona nie ma zbyt wielu problemów i prawdopodobnie ma przykutą uwagę przez kogoś innego... Dobranoc.

Jak chcesz. Mam już dość tego... ja bym się cieszyła, gdyby mi ktoś pomógł. Mało jest w dzisiejszych czasach bezinteresownych ludzi.

Gość gość
Powiem tak. To bardzo prawdopodobne, że jest zajęta, bo ma wielu znajomych a na pewno powodzenie duże. Do tego na pewno ma duże powodzenie. Ale jednocześnie ma bardzo delikatny wygląd (lekko) dziecinna twarz i wątpię, żeby była zbyt rozwiązła. I tutaj pojawia się pytanie: Czy powinienem się o Nią starać, skoro Ona ze sporym prawdopodobieństwem należy już do kogo innego? "2013-07-31 23:47:36 [zgłoś do usunięcia] Beruthiel Jak chcesz. Mam już dość tego... ja bym się cieszyła, gdyby mi ktoś pomógł. Mało jest w dzisiejszych czasach bezinteresownych ludzi." No właśnie. W obliczu tego, co napisałem, trudno jednoznacznie stwierdzić, czy to pomoc, czy naprowadzanie na minę. Nie zrozum mnie źle. Doceniając Twoje dobre intencje, nie jestem w stanie przewidzieć skutków Twojej pomocy. W związku powyższym na razie odpuszczam Karolinkę, ze względu na fakt, że jestem w zbyt dużych tarapatach.

Weź przestań. Wiesz, jak mnie wkurzasz? Co ma buzia i znajomi do tego, czy jest z kimś czy nie? Athel, to są Twoje kolejne wymówki. Ty się po prostu boisz zaryzykować, i tyle!

Ma, bo to zwiększa prawdopodobieństwo do 80%. A to sprawia, że jeśli będę się Nią interesował, to zrobię coś złego. Poza tym ja już się czaję z tym od 2004 roku. To kupa czasu...:(

Wiesz dobrze, że próbujesz mi wcisnąć kit. W tym roku dopiero pisałeś, że znalazłeś "tę jedyną". Nie wykręcisz się już, mój drogi. Słowo się rzekło, więc musisz je dotrzymać i spotkać się z tą dziewczyną. Ciekawi mi to, że takiego oporu, nieśmiałości i niepewności siebie nie czujesz w nawiązaniu kontaktu z 19-latką. To jest dziwne. I powiem Ci, że te wszystkie Twoje topiki, są żałosne i można nimi o d**ę potrzaskać. Najlepiej, żebyś w ogóle nie zakładał topików o "dziewczynach", bo nie ma sensu. Tylko denerwujesz innych, którzy nie wiedzą, jak Tobie pomóc i nie siedzą w Twojej głowie. Uważam, że jeżeli podjąłeś decyzję, że na 200% nie spotykasz się (przez brak wiary we własną pewność siebie i atrakcyjność) z Królewną, to powinieneś jej to powiedzieć w cztery oczy, a nie ukrywać się i udawać, że nagle zgubiłeś telefon, i straciłeś do niej kontakt.

"Ciekawi mi to, że takiego oporu, nieśmiałości i niepewności siebie nie czujesz w nawiązaniu kontaktu z 19-latką. To jest dziwne. " Ja tak właśnie ćwiczę przełamywanie się...:D A poza tym, to Ona zaproponowała "spacer". "z Królewną, to powinieneś jej to powiedzieć w cztery oczy, a nie ukrywać się i udawać, że nagle zgubiłeś telefon, i straciłeś do niej kontakt." Ja nigdy nie miałem do Niej kontaktu, sensie telefonu.:D "I powiem Ci, że te wszystkie Twoje topiki, są żałosne i można nimi o d**ę potrzaskać. Najlepiej, żebyś w ogóle nie zakładał topików o "dziewczynach", bo nie ma sensu. " Na razie były tylko dwa i tylko Ty podtrzymywałaś je przy życiu. Widzę, że nasza Beruthiel pokazuje drugie, mniej kulturalne oblicze.:) "to powinieneś jej to powiedzieć w cztery oczy," Gdybym spróbował, sprawa z niemałym prawdopodobieństwem znalazłaby się w prokuraturze...

Do prokuratury zanosi się naprawdę poważne sprawy, i nie żartuj sobie z tego. A ta 19-tka jaka jest?

Do prokuratury mogłaby mnie podać za tzw stalking, czyli nękanie... A ta 19-latka to szlachetna, wrażliwa dziewczyna po prostu i bardzo inteligentna i całkiem ładna do tego... Poza tym to Ona mnie namówiła na ten spacer. Jest miła i skromna. Pisze np. że to na pewno będzie większa przyjemność dla Niej, niż dla mnie... A patrząc na jej wygląd, od razu można stwierdzić, że wywodzi się od Ariów...

Widzisz Beruthiel, jestem Ci wdzięczny za Twoje słowa, ale sama widzisz, że trochę pozbawione są logicznych podstaw. A wiem jedno. Napisałem do Niej raz, a mi nie odpisała. Czuję, że zrobiłem z siebie błazna. Poza tym czuję, że kiedy mnie ktoś dołuje, to przynajmniej jest ze mną szczery...

A może ktoś poz Beruthiel się wypowie? Powinienem się interesować pierwszą, drugą, czy żadną...?

Czyli 19tka jest blondynką? jak ma na imię? powiedz coś o niej więcej. A Królewna Cię dołowała?

Gość gość
Nie tak. 19-latka ma włosy ciemnoblond, delikatne szare oczy, porcelanową cerę i lekko wydłużoną twarz o szlachetnych rysach.

To już pytanie do Antykomunisty, nie do mnie.:D A Ona, ma podobne oczy, ale bardziej przenikliwe, sceptyczne jakby...

Jest podobna do Królewny, na co dzień bawi dzieci (nie swoje oczywiście). I z tego co pisze, to wnioskuję, że się niecierpliwi...