Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mateussz

Dziwne objawy

Polecane posty

Gość Mateussz

Witam wszystkich mam na imię Mateusz i mam 20 lat. Temat założyłem ponieważ już od dłuższego czasu walczę z czymś z czym nie mogę wygrać mianowicie dziwnie się czuję w moim ciele... Mam jakieś ataki, serce ciągle wali jak szalone , często ekran mi się zamazuje i ledwo widzę , czuje jak bym miał umrzeć , niepokój , pulsy w całym ciele , ból głowy , często nie mogę normalnie funkcjonować... Po prostu już z tym nie wytrzymuje , chodziłem po lekarzach i wszędzie nic.. Nikt nie potrafi mi pomóc i to mnie jeszcze bardziej dołuje. Nie ukrywam że brałem kiedyś często narkotyki i nadużywałem alkoholu , teraz prowadzę zdrowy tryb życia(Dieta, Siłownia). Najlepiej się czuje w domu , ale często nie mogę nigdzie wyjść. Proszę pomóżcie.

Gość gość
A co brales i ile?

Gość Mateussz
Amfetamine i marihuane... Bardziej okazyjnie

Gość gość
to nie przesadzaj z ta silownia, przebadaj serce i sie nie denerwuj, to pewnie jakies nerwicowe objawy ktore moga przejsc za kilka tygodni/miesiecy, albo i nie przejsc wcale...

Gość Mateussz
Byłem już kilka miesięcy temu u kardiologa i nic , a z tym już walczę rok i mam dość.

Gość gość
to może być nerwica. Możliwe , że skłonność do niej nabyłeś przez narkotyki. Nerwica daje często silne objawy somatyczne

Witam, moze to troche Cie pocieszy. Rok temu mialam podobne objawy. Jak okazalo się pozniej, w stanie mojego zdrowia nie znaleziono jakichs chorob,. Okazalo sie jednak, ze poprzez dlugotrwaly stres, lub wysilek serce zmuszane jest do ogromnego wysilku, i pojawia się jego nadczynosc. Ktora moze powodowac takie wlasnie objawy. U mnie byly do tego stopnia ze mdlałam. Od pewengo kardiologa dostalam jakies witaminy i tabletki, ktore bralam przez 4 miesiace i normowaly prace serca. wtedy wszystko sie uspokoiło, teraz mam tylko takie objawy, przy mocnym stresie. Byles u Kardiologa?

Gość Mateussz
Byłem w Styczniu tym roku i nic (kazał tylko alkoholu nie tykac-wgl mnie nie badał).. Choć teraz pracuje nie aż tak fizycznie choć czasem się zdarza i do tego siłownia , a ostatnio mi się nasiliło. Byłem się za rejestrować u kardiologa i dopiero termin mam na 2 października, wiec trochę się naczekam.

Gość Kinia9888
Po prostu jesteś czubek i powinieneś zostać zamknięty w świrowie!

Gość gość
Widzę , że bardzo Cie to bawi ;)

Gość wirtuozeria
A czy zauważyłeś, żeby te objawy pojawiały się w jakichś konkretnych sytuacjach? Może w konkretnej porze dnia? Czy bierzesz jakieś leki? A może odżywki skoro chodzisz na siłownię?

Gość gość
Autorze te objawy moga swiadczyc o nerwicy. Ja mialam bardzo podobne objawy i setki badan ktore nic nie wniosly. radzilabym wziac skierowanie od lekarza rodzinnego do neurologa i zaczac leczenie poniewaz u mnie doszlo do omdlen poza domem. po dwoch miesiacach brania lekow uspokajajacych objawy minely ale leczenie mialam przez prawie dwa lata ze stopniowym odstawianiem lekow i nie byly to psychotropy tylko takie przy ktorych normalnie funkcjonowalam i nie bylam senna.Zanim trafisz do lekarza proponuje brac zwiekszone dawki magnezu to troche mi pomoglo. jezeli masz pytania to pisz bo za duzo opowiafac na raz o dolegliwosciach i objawach. pozdrawiam i zycze zdrowia.

Gość gość
spróbuj zbadać kortyzol jak się odżywiasz? bierzesz jakieś suplementy albo leki regularnie? jakie badania miałeś robione?