Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Agnesssss 28

Mój facet woli moja przyjaciółkę

Polecane posty

Gość Agnesssss 28

Jestem załamana. Od kilku tyg spotykam się z pewnym facetem. Moja przyjaciółka chciała go poznać więc zorganizowalam to tak ze razem pojedziemy na imprezę. Dodam że z moim chłopakiem układalo nam się cudownie. No i od tego wieczoru kiedy ich zapoznałam cos się zmieniło. Zaczęłam być zazdrosna chociaż ufam koleżance jak nikomu na świecie. Ona ma męża i dziecko ale mój facet ciągle jej prawi komplementy nawet przy mnie i zauważyłam że zawsze pyta czy moi znajomi tez wpadną..... Jestem tym załamana bo niby mówi jak to mnie kocha ale zawsze coś o niej wspomnie. Nawet powiedział że jej mąż to szczęściarz

Gość gość
Ja bym powiedziała mu wprost co o tym myśle.

Gość Roselena
Jeśli podświadomie czujesz, że między nimi jest chemia - walnij kopa w tyłek. Od chemii się zaczyna. Nie daj się odsunąć na dalszy plan. Ty ich poznałaś i wcale nie muszą się więcej spotkać, tylko tak naprawdę nie o to w tym wszystkim chodzi, tylko o to, że Ty jesteś zawiedziona. Jesteś?

Gość Agnesssss 28
Jestem zawiedziona postawa mojego faceta. Wiem ze koleżance on się nie podoba. Ona ma męża i są świetnym małżeństwem. Ale gadalysmy ostatnio o tym. Ona też zauważyła ze mój facet przegina..... Powiedziała że żałuję że go poznała bo wcześniej tak bardzo się cieszyła ze wrrszcie kogoś mam. Mówi ze pewnie to są takie żarty i żebym się nie martwila bo faceci tacy są ale widzę ze jej też z tym nie jestem dobrze

Gość Roselena
Faceta trochę ugaś. Powiedz coś w stylu "Wiem, że podoba ci się Paulina, ale przy jej mężu twoje zaloty są blade". Zgaś go trochę. Albo zostaw, bo skoro robi tak w stosunku do Twojej przyjaciółki, to chyba kiepski będzie z niego partner na życie.

Gość Agnesssss 28
No ale właśnie dla mnie też jest cudowny. Tylko jak się pojawia ona to sam nie wie która bardziej adorowac. Mnie to strasznie wkurza i zaczynam być zła również na nią. Niby jej się nie podoba ale jak przychodzi nawet na chwilę to zawsze musi się wystroic jak na imprezę

Sory, ale po kilku tygodniach bycia razem on twierdzi i mówi, że Cię kocha a Ty to łykasz jak indor kluski. Sory sądząc po nicku jesteś dorosła bynajmniej powinnaś ale zachowanie i podejście do tematu że tak jest mniej niż 5 lat.

Gość Agnesssss 28
Od kilku tygodni jesteśmy oficjalnie para, poznaliśmy się parę miesięcy wcześniej. Ja po poprzednim związku bałam się znowu zaufać ale w końcu dałam nam szansę i było wszystko super, nie byłam nigdy zazdrosna o niego do teraz

Gość Agnesssss 28
Już z nim rozmawiałam to przyznał ze jest bardzo ładna i fajna ale mówił że jest miły bo to moja koleżanka.... Tylko w takim razie czemu jak jest jej mąż to nie powie ze np ma ekstra długie nogi tylko robi to przy mnie, ciekawe co jeszcze mówi gdy mnie nie ma w pobliżu, kiedyś jak się wkurxylam to powiedziałam niego coś wrednego na nią, że zamiast do klubu to powinna z dzieckiem siedzieć to tak na mnie wsiadł ze myślałam że mnie rozszarpie

Gość gość
trzymaj sie jednej zelaznej zasady-nigdy nie poznawaj faceta ze swoja najlepsza przyjaciolka.natura mezczyzn jest taka,ze chca wiedziec jaka jest przyjaciolka jego dziewczyny.badania naukowe na temat mezczyn potwierdzaja,ze prawie kazdy facet chcialby przelaciec siostre swojej dzieczyny.poczytaj troche o naturze mezczyzn i troche psychologii to zrozumiesz,bo tego sie nie da napisac w jednym poscie.

Gość gość
p.s.piszac o siotrze zapomnialam napisac o tym,ze mozna to porownac do przyjaciolki.

Gość gość
DLA CIEBIE TEŻ JEST TAKI SŁODKI, BO TO ZAWODOWY LIZUS. Dobrze chociaż że to widzisz. Pomijam to, że kiedy on prawi jej komplementy przy tobie to wobec ciebie zwykły brak szacunku. Nawet nie pomyśli jak ty się wtedy czujesz. A co do niej gdyby była naprawdę twoją przyjaciółką, to by go zgasiła przy pierwszej próbie flirtowania. Czyli coś się między nimi dzieje tym bardziej jeśli tak jak piszesz- ona sie stroi kiedy wie że go spotka. Stało się zabujał sie w niej. Myśli że coś ugra z nią jeśli będzie się z tobą spotykał. Dobrze że czaisz bazę, nie daj się olej po prostu oboje

Gość Agnesssss 28
Czyli uważacie ze powinnam sobie go odpuścić? On długo się o mnie starał. Jak juz mu dałam szanse to się układalo super. Cały czas jest. Rozumiemy się we wszystkim, no może prawie wszystkim, często dzwoni i mówi ze cieszy się ze mnie ma i ze idealna z nas para.... Tylko właśnie to jedno mnie martwi. Moja koleżanka to taka imprezowa dziewczyna, zawsze odstrojona, wygadana ale nie wierze ze mogłaby mnie zdradzić a facet no cóż, żadnemu nie ufam w stu procentach wiec nie wiem ale zakochałam się, a przez te akcje z moja przyjaciółka nie mogę spać, niby nic wielkiego nie robią ale jest mi przykro gdy ją tak wychowala i czuje ze moja samoocena spada

Gość gość
Jest chemia między nimi, normalni ludzie z zasadami nie dopuszczają do takich sytuacji, a u was sama widzisz jak jest. On przy tobie wali komplementy a ona się puszy z dumy i stroi żeby ładnie wyglądać. Gdyby ją poznal np sam na imprezie nie znając ciebie to pewnie by próbował ją wyrywać. Ja nie mówię pogoń go, ale daj sobie na wstrzymanie, poluzuj z nim więź. A może dobry byłby podsłuch jak będą sam na sam? Nawet im nie mów o tym, obczaj w jaki sposób ze sobą rozmawiają i ewentualnie po prostu skończysz znajomość. Dziękuj Bogu że to teraz pokazał jak mu bardzo (?na kim?) zależy a nie np jakbyście mieli dzieci!

Gość gość
starał sie o Ciebie, OK w tym czasie byłaś dla niego najlepszą opcją, wybacz szczerość ale oni na takiej zasadzie funkcjonują cały czas szukają lepszych opcji. Teraz sama widzisz jak jest. Ja teraz jestem na takim etapie że jak tylko widzę jakieś krzywe zachowanie u ludzi to od razu ich skreślam. Jak ktoś jest porządny to nie zrobi celowo żadnego głupiego numeru komuś innemu. Ten twój nie jest dla niej po prostu miły- sama piszesz że ochrzaniał cie za to że powiedziałaś cos na nią. Po prostu ona jest od ciebie postawiona wyżej tak by to wg mnie wyglądało. Zaaranżowałabym więcej ich spotkań, żeby widzieć czarno na białym. U mnie miałby odpuszczone, po prostu olewka. Normalny facet nie odwala takich numerów.

Gość Agnesssss 28
Chyba macie rację, intuicja mnie raczej nigdy nie myli. Mieliśmy się spotkać dziś tylko we 2ale cos wymyśle, zobaczę czy będzie tesknil czy raczej splynie to po nim jak po kaczce

Gość Agnesssss 28
Słuchajcie napisałam facetowi ze dziś się nie spotkamy a mieliśmy jechać nad zalew. Nasciemnialam ze mam okres i się źle czuje ale może zabrać moja kol z mala bo jej mąż altane remontuje i nie ma czasu, oni tu na wakacje przyjeżdżają. Zadzwonił do mnie po minucie i powiedział że jestem Nie normalna, i że beze mnie się nigdzie nie ruszy i najwyżej będziemy przed TV siedzieć. Za to moja koleżanka się bez problemu zgodziła jechać :-( nie wierze

Gość gość
zaaranżuj więcej waszych spotkań z nią samą, z nią i z jej mężem, nie miej o nic pretensji, udawaj że nie zauważasz niczego niech się nie pilnują i będziesz widziała przynajmniej na czym stoisz. Możesz się nawet cieszyć że sie polubili. Nie rozpaczaj tylko. Bo to nie jest ani porządku ani normalne - żeby lecieć na przyjaciółkę dziewczyny trzeba być zwykłym chooojkiem, nie masz czego żałować. AAha i absolutnie jej nie informuj o tym że cokolwiek stało przez nią. Jeśli dopuściła do takich sytuacji jak opisałaś to znaczy że jest takim typem że będzie miała z tego satysfakcję- że była lepsza. Ja tam bym, nie uważała jej za przyjaciółkę. Gdyby przystawiał się do mnie chłopak lub mąż przyjaciółki - zresztą czyjkolwiek mąż czy tam facet, dostałby z miejsca czerwoną kartkę, ale ja takich zachowań nie akceptuję a ona jak widzisz lubi być adorowana- choćby przez twojego faceta.

Gość gość
dziwna sytuacja! Może zagrałaś w zbyt "otwarte karty" i ogarnął o co chodzi. Swoją drogą niezła ta koleżanka chyba ją coś swędzi, albo mąż niedomaga

Gość zxcvbnjkloi98765r4edfb
no, to zaproś ich na wspólne oglądanie TV. Przy piwku itp.

Gość Agnesssss 28
Tylko ze ja nie mam ochoty jej widzieć dzisiaj. Wiedziała ze jestem o nią zazdrosna a bez wahania zgodziła się jechać bo niby mała nie była jeszcze w tym roku nad wodą. Jej mąż to dobry facet, dba o rodzinę a ona by tylko imprezowala i gdzieś jeździła. Kurde zaczęłam się tym wszystkim niepokoić

Gość zxcvbnjkloi98765r4edfb
nie mów jej że jesteś o nią zazdrosna i nie pokazuj tego! Pewnie p***a ma radochę.

Gość Anemonkaa
A ja Ci powiem,że nie masz ani faceta ani przyjaciółki. Miałam kiedyś taką 'przyjaciółkę',która niby nic nie czuła do mojego faceta ale jak mnie nie było w pobliżu to coś próbowała skończyło się tym,że mój zrąbał ją przy wszystkich na imprezie żeby się odczepiła i przestała go podrywać. Laska wyszła i nie odezwała się więcej ani do mnie ani do niego a on szczerze mi wszystko opowiedział jak było i co robiła.

Gość Agnesssss 28
Głupio mi ze z tym okresem nasciemnialam, mam mieć dopiero za parę dni i wyjdzie na to ze mam prawie 2tyg..... Ale w d***e z tym. Nie wiem teraz jak to rozegrać. Nigdy nie odwolalam spotkania z facetem. Zawsze się zgadzalam na wszystko a teraz jak mu powiedziałam ze nie jadę to jakoś tak się zaczął mną przejmować jak nigdy.

Gość na Woli
to sie moja corka rodzila :classic_cool:

Gość Agnesssss 28
Anemonka Twój facet to się zachował chociaż w porządku a mój ewidentnie ma cos do x bo zawsze się cieszy na jej widok. Kurde nie mam ochoty go widzieć dzisiaj

Gość Anemonkaa
No właśnie, on po prostu nie był zainteresowany poza tym zawsze jest w porządku wobec mnie, prawdziwa przyjaciółka w życiu by się nie stroiła dla faceta przyjaciółki zwłaszcza jak ma swojego i nie zgadzała na ten wyjazd.

Gość Agnesssss 28
Nie wiem co robić....taka Ładna pogoda a ja mam tak kiepski humor ze nie wyjdę w weekend z domu. Mam ochotę powiedzieć mężowi mojej kol żeby ją bardziej pilnował ale nie jestem świnia

Gość gość
zakazany owoc najlepiej smakuje pamietaj ukroc troszke z nia kontakty bo twoj facet ma na nia smaka