Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Związek z Ormianinem

Polecane posty

Gość gość

jakies doswiadczenia, rady ?

Gość gość
normalni ludzie :)

Gość gość
może troche już z późno ale .... byłam z mężczyzną z tego kraju i szczerze odradzę taki związek każdej szanującej się Polki. Na początku jest zawsze kolorowo...Jeżeli chodzi o Armenię to są to bardzo silne więzy rodzinne czyli najpierw liczy się zdanie np. mamy,taty,siostry,brata a na końcu żony(kobiety). Wiem bo sama przez to przechodziłam. Kobieta ma niższą wartość społeczną. My Polki lubimy być szanowane i doceniane, a także kiedy mężczyzna widzi Cię kiedy przychodzisz zmęczona z pracy i potrafi o Ciebie zadbać. Tam niestety kobieta to robot-praca praca praca, zero podziału obowiązków, mężczyzna zarabia a kobieta pracuje zawodowo plus na cały etat w domu a on palcem nie kiwnie bo to ujma na honorze. U mnie doszło nawet do tego ,że podanie herbaty gościom jest nie do przyjęcia dla mężczyzny. Poznałam kilka ormiańskich związków....ich kobiety po prostu na wszystko im przyzwalają , nawet na to kiedy ich nie szanują i zdradzają. kobieta ma po prostu w milczeniu i pokorze zaakceptować wolę mężczyzny. Nie wrzucając wszystkich do jednego worka....zapewne mogą znaleźć się wyjątki ale to jakby igły w stogu siana szukać. aha "normalni" w zależności od tego kto co uważa za normalność bo nasza Polska normalność może być zupełnie inna od tej w Armenii. i tak jak już wspomniałam na początku są czarujący , męscy i te czarne oczy...ale słyszałam takie powiedzenie "z ładnej miski człowiek się nie naje" czasem się sprawdza. no i plus kultura, tradycje...przykład? on nigdy nie pozwoli na to by wasz syn nawet skarpetki po sobie składał, a dziewczynka to już co innego. mają to we krwi od urodzenia...więc szczerze odradzam. pozdrawiam

Gość gość
Dziewczyny piszcie

Gość gość
Mi wystarczyłaby ta jedna opinia szczerze mówiąc. Ja przez przypadek poznałam chłopaka ktorego ojciec jest arabem, a matka polką (nie było tego widac na poerwszy rzut oka, że ma takie korzenie). I szybko skonczyłam znajomosc. Nie mam ochoty byc traktowana jako osoba niższej kategorii w jego rodzinnym kraju! (Bo zapewne kiedys by to wyszło i tak).

Gość małą czarna
Jestem z Ormianinem 3 lata ( właśnie staram się wyrzucić Go ostatecznie z życia i domu) uwierzcie, to niełatwe ,może zakończyć się złożeniem skargi o nękanie.Dzisiaj wiem że to czas zmarnowany. To kłamcy ,krętacze i kompletne lenie w domu ze skłonnością do zapijania smutków. Cytując słowa piosenki: czy te oczy mogą kłamać? wierzcie mi MOGĄ.

Gość gość
Mała czarna jestem w podobnej sytuacji jak Ty czy długo już to trawa? Czy on wie że chcesz się z nim rozstać?

Gość gość198
Dziewczyny uciekajcie od tych ludzi. Mam za sobą związek z takim człowiekiem. Toksyczniee.... To kłamcy, zazdrośnicy, wyrachowanćy,egoiści, interesowni tupeciarze. Honoru zero... Jesli jestes im potrzebna np masz swój majątek, mieszkanie itp.. sa do rany przyłóż ale jeśli znajdą lepsza opcje dostaniecie kopa w tyłek.. Manipulanci jakich jeszcze nie znałam....Zrównają Cię z ziemią ale jak mają kłopot to skomlają jak psy...Poza tym zdradzają na lewo i prawo... Nie oczekuj od nich lojalności...

Gość gość
Jestem z Ormianinem prawie dwa lata. Na pozór to krótko, ale już daje mi się we znaki. Na początku był ideałem. A teraz... Jeżeli robię dokładnie to, co on chce i nie dyskutuję, to nosi mnie na rękach. Jeżeli się sprzeciwię to jest awantura i ciche dni. Mało tego. Jest moim stylistą : żadnych szortów czy spódniczek. Na plażę mogę iść w bikini tylko z nim, sama lub z koleżankami nigdy. I te jego porównania do Ormianek .... Czasem potrafi zaboleć to jak się wyraża o Nas - Polkach. Dla niego tylko ormianki są porządne...

Gość gość
Honoru brak,lojalności teź, taki bawidomek co wyźej sra niź d**e ma. Na początku sprzątał,gotował. No ale co miał robić jak nygus nie pracował,ano okazało sie imprezował z kolegami i z kim jeszcze to tylko moźna sie domyśleć.

Gość gość
Up up ciekawe to

Gość Polski Ormianin
Ja jestem Polskim Ormianinem i to co tutaj się dzieje to jedna wielka generalizacja i wrzucanie do jednego worka całego narodu, czytając część tych postów mogę powiedzieć tyle, że ludzie są różni, a Ormianie o których piszecie są podobni do Polaków

Gość Zzzzgość
Nie są podobni do Polaków chyba że do Polskich wieśniaków

Gość Polski Ormianin
Podła, niby na jakiej podstawie tak mówisz? Bo twój mąż Ormianin nie jest dobrym człowiekiem? Zastanów się, zanim kogokolwiek obrazisz, a tym bardziej cały naród, ja taki nie jestem i wypraszamy sobie

Gość Słodka Paskuda
ja nic nie poradzę bo nigdy nie byłam w związku ani z Ormianinem ani z żadnym innym obcokrajowcem.

Gość gość
jeśli kochacie takich chłopców trzeba ich nauczać od a do z potem doskonały ojcowi trzeba mieć 1-2 mieszą cierpliwości a potem korzystać dobrobytów mówię wam 100% aha jeśli masz zamiar urodzić dzieci Pozdrawiam arab to nie ORMIANIN pamiętaj

Gość gość
jeśli uważasz ze wieśniak druga kategoria to grubo melis ,lepi być{Ormianin} wieśniakiem niż narkomanem lub śmierdzący pijakiem lub p.......kom

Gość gość
Ormianinem czasem nie był ten cały facet Marty z Tosinkowa co jej zrobił czworke dzieci a potem poszedl w tango?

Gość gość
Co za bzdury!Mam sąsiada ,który jest Ormianinem,mieszka w Polsce prawie 30 lat.Zarówno on jak i jego polska żona to wspaniali,szczerzy ludzie.Widzę,że całkiem dobrze się dogadują zarówno między sobą jak i z innymi sąsiadami.Gaspar jest wyjątkowo miłym człowiekiem i wielkim kibicem futbolu.Kiedy Polska grała z Armenią,Gaspar mówił,że nasi grają z naszymi,ale nie był specjalnie zawiedziony,że Polacy wygrali,tylko bardzo się cieszył.Ormianie to wspaniały naród,a Gaspar jest cudowny.

ja jestem ormianka i mam menża ormianina jest wspaniały i dobry i czuły bardzo mnie szanuje i pomaga w domu mieszkmy razem z tescimi w domu w armeni

Gość gość
wyrazy wspułczucia

Gość gość
Nie zawsze tak jest, choć wielu Ormian źle traktuje kobiety. Osobiście znam 2 bardzo udane wieloletnie małżeństwa Polek z Ormianami. Akurat ci są ok. Kiedyś spotkałam się z jednym, to było nieporozumienie. Pijak i babiarz. Nie uogólniałabym jednak. W Polsce też jest wielu takich złych i można różnie trafić.

Ale głupoty. Niestety na tym forum można tak podsumować co drugi temat.

Gość gość
Dlaczego głupoty? Można nie znać mentalności innych narodów i o nie pytać. Zawsze jakiś człowiek z dziwnym komentarzem wpadnie

Gość gość
Dziewczyny a jak...sex? Warto?

Gość gość
Nie warto ,bo tak samo jak Polacy maja nieobrzezane kuski

Gość gość
Moj ojciec lezy caly dniami po pracy a weekendy przesypia. Nie docenia,ze mama pracuje w pracy i w domu. Czy jest Ormianinem?

Gość gość
Ja za. Jego nie chce wyjść...powiedzmy ze mam ochotę na romans;) Warto sobie takim zawracać głowę ,czy 3 minuty i po wszystkim?

ormianie sa bardzo dobrzy i honorowi dobrz traktuja kobiety i szanuja ludzi przeprszam że mało tu pisze ale tensknota za mym menzem mi nie pozwla