Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niezorientowana_na_maxa

JAK ZABRAĆ DZIECKO ZE SZPITALA

Polecane posty

Ejj doradźcie mi (bo kompletnie nie wiem) w jaki sposób zabrać dziecko ze szpitala po porodzie ? Wiem, że jedne mamy kupują rożek, ubierają dzidziusia i zawijają , inne znowuż zawijają w śpiworek, a jeszcze inne kocyk. Nie wiem co wybrać, ponieważ dziecko zamierzamy przewieź w nosidełku do samochodu. Co będzie więc najlepsze ? Jak przewoziłyście maluszki do domu?

Gość gość
ale kiedy bedziesz rodzic, bo najważniejsza jest kwestia pogody.

Kobieto nie zawijaj w taki upał dziecka w rożek... Kup nosidełko, body , czapeczkę przewiewną i będzie ok ;)

Gość gość
ja umyłem mercedesa, kupiłem nosidełko i pojechałem do szpitala po żonę i dziecko.

Gość gość
ale mercedesem jechaliście?

Mój dzidziuś urodzi się we wrześniu. Czyli odradzacie mi śpiworka i rożka ? Lepsze nosidełko i np. kocyk ?

Gość gość
Mercedes to auto kultowe, Volvo też może być, nada sie

Wiesz... teraz ciężko pogodę na wrzesień przewidzieć. Jak będzie tak jak teraz to weź samo nosidełko i może jakiś bardzo cieniutki kocyk...

Gość gość
Chcesz go pakować w śpiworek w upał, serio? Przecież pewnie będzie goręcej niż ta twojej sali... tylko sobie klimatyzację odpuść. Po pierwsze- normalne ubranko żeby można było pasy zapiąć, ani w rożku ani w śpiworku się ich nie zapnie, chyba że to specjalny śpiworek do fotelika. W taki upał polecam krótkie body albo krótkiego rampersa, ew. czapeczkę cienką i skarpetki jak jesteś przewrażliwiona.

Mieliśmy mercedesa ale niestety miałam nim wypadek i poszedł do kasacji. Hmmm myślę,że moje auto jest 100 x lepsze od Mercedesa :) Mam obecnie model XC60. Wcześniej mieliśmy M klasę i samochód bardzo fajny ale niestety... uderzenia nie wytrzymał

Gość gość
Ja ubrałam córkę w śpioszki i kaftanik. Włożyłam do nosidełka i nakrylam tylko pielucha tetrowa- był kwiecień, ale było bardzo gorąco wtedy.

Gość gość
akurat dla mnie poczatkujacej mamy byl super szczegolnie w szpitalu jak nie umialam nosic kruszynki. Dziecko ze szpitala wynosisz w nosidle. A ubierasz w zaleznosci od pogody Rodzilam w czerwcu ale bylo chlodno i mzylo. Miala na sobie body plus pajacyk i cienka czapeczke i przykryta lekko pieluszka.

A na początku grudnia? Wystarczy sam jakiś ciepły kombinezon i kocyk? I oczywiście coś pod soodem. Czy lepszy będzie śpiworek?

Gość gość
kombinezon plus czapeczka i do fotelik. wiadomo pod jakies spioszki body czy pajacyk

Gość gość
mój syn urodził się w pierwszych dniach kwietnia gdy za oknem snieg leżał...przewieźliśmy go w nosidełku ubranego w kombinezonik, czapeczkę i przykryliśmy kocykiem...

Gość gość
moj stary przyjechal furmanka,wsadzilysma dziecka do slomy ,nagusienki:) i cheja do dom,potem my go odziali i loto se zdrowy do dzisioj.

Gość kingaaaaaaaaa
ja polecam śpiworki. dostaliśmy od znajomych takie urocze w zwierzaczki <3 sprawdzają się i podczas klasyczngo snu, i wyprawy na spacer i wyjazdu... wdg mnie śpiworki to najlepsze rozwiązanie, bo pozwalają utrzymać prawidłową temperaturę ciała podczas snu. Ja mam Gro Company. urocze i praktyczne :)

Gość gość
Śpiworek tylko jak ma miejsce na pasy. Ja swojego, na śnieg, ubrałam w bodziaka, pajacyk bawełniany i na to kombinezon zimowy, na główkę bawełniana czapka plus kaptur od kombinezonu.

Gość Basieńka51tlen
My kupiliśmy małemu śpiworek zimowy Gro Company o ktorym wspominała koleżanka wyżej, póki co jest ekstra i nie ma problemu z mocowaniem, chociaż dużo z małym nie podróżujemy. Łatwo się zapina i ubiera i rozbiera, póki co jestem bardzo zadowolona i polecam!!

Gość gość
Basienka my tez mamy spiworek Gro :) dostalam od siostry, a teraz wiem ze bedziemy małego kupować tylko śpiworki Gro ;) patrzyłam tez na inne produkty tej firmy i urzekają mnie strasznie nakładki na termometr Gro-Egg :))) sowa jest prześliczna!