Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nanananadejraj18

zakupy na allegro pauza przekaz pocztowy jako zapalta pauza pomozcie

Polecane posty

Gość nanananadejraj18

jak to dziala????? sprzedałam dzisiaj moją pierwsza rzecz na allegro...nie mam swojego konta wiec podalam tam w danych nr konta rodzicow :D Kupujacy wplacil mi pieniadze na konto PAyPAl (?) i teraz sie namyslilam ze nie chce zeby wplacano pieniadze na konto rodzicow...bo neichce sie im tlumczyc co i jak...chcialabym zmienic opcję wyplaty zebym dostawala kase przelewem pocztowym (listonosz mi przyniesie???) moge zmienic teraz ustawienia w Pay pay ze chce dostawac przelew pocztowy,DA sie tak??? nie przepadną mi te pieniadze? (czytalam ze sa wypalcane po 1 wszym kazdego miesiaca?)...Musze wyslac do Pay Pal w Poznaniu jakis kwestionariusz zmiany???

Gość gość
Po pierwsze PayU, a nie PayPal. Po drugie prawdopodobnie można to zmienić w ustawieniach w Twoim koncie. Na pewno żadne papierowe formularze. :D Po trzecie wypłata następuje wtedy kiedy ją ustawisz. Możesz ustawić wypłatę ręczną - ja wyprzedaje za grosze różne pierdoły z domu, głównie książki i wyplacam dopiero jak mi się uzbiera jakaś okrągła suma. Możesz też ustawić wypłatę automatyczną, wtedy pieniądze wypłacane sa codziennie, jeśli kwota wynosi min.20zl.

Gość gość
Moje allegro->logujesz się ->moja sprzedaż ->PayU->konfiguracja->logujesz się ->pod numerem konta bankowego klikasz ustawienia->zmieniasz na przekaz pocztowy i tyle. Zaskakujące jacy ludzie są nieporadni.

Gość znowu jaaaaa
uf. kamien spadl mi z... nerki :) nie przepadly te pieniadze :D no wlasnie ja tez sprzedaje niepotrzbne rzeczy, tzn. ciuchy ktore kupilam i nie zalozylam ,ani razu czy torrebki :) czytalam wczoraj wnikliwie caly regulmin...szlam krok po kroku wg instrukcji....i zaszlam tam w taki kwestionariusz W Adobe Reader ze musze go wyplenic wydrukowac i wyslac do Poznania? to tylko 19 zl -a to jest mniejsze od 100zł i jest napsiane ze tylko po piersszym dniu miesiaca

Gość znowu jaaaaa
czekajcie -jestem w tych ustwieniach konfiguracji... Mam tak : "sposob wyplaty: -w polsce -za granicą -przekazem pocztowym" (Zaznaczylam to!!! ) "Wypłaty przekazem pocztowym są realizowane: tylko 1. dnia miesiąca dla kwot poniżej 100 zł. 1. i 14. dnia miesiąca dla pozostałych kwot. Wypłaty powyżej 4000 zł nie są realizowane." i dalej jest tak: "Rachunek bankowy kod z ostatniej wyplaty " :O i jak zaznacze ze nie mam tego kodu to mi wyskakuje ten kswetionariisz ktory mam wydrukwoac i wyslac do Pay W poznaniu :O

Gość mememmememe
pomoze mi ktos???????? :(

Gość gość
jak kodu brak to inaczej sie nie da

Gość gość
jak kodu brak to inaczej sie nie da

Gość gość
inaczej sie nie da trzeba wysylac ten formularz to jest parodja co sie dzieje w tym alegro teraz bedziesz musiala wydrukowac formularz i zrobic skan dowodu pod pisac sie i to im wysłac normalnie smieszne tyle latania i załatwiania.. i to jest własnie robienie z ludzi debili