Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co sadzicie o mleku poczatkowym gerber

Polecane posty

Gość gość

ktoras mama daje swojemu dzidziusiowi lub dawala?wczoraj kupilam ale jeszcze nie otworzylam bo poprzedniego mam pol opakowania.musialam zmienic bo dawalam babydream z rossmana ale w zadnym w miescie go nie ma podobno mna magazynie glownym nie maja jedynki.tylko 2 i 3 jest

Gość gość
co prawda ja dawałam MM gerbera ale zaczynałam od 2. bo do 6 miesiąca karmiłam córkę piersią. byłam zadowolona z tego mleka. Młoda dobrze je tolerowała.

Gość gość
wlasnie ja przy corce dawalam nan ale teraz podrozalo sporo.a przy synie przezucilam sie na te z rossmana bo innego nie tolerowal.i teraz przy trzecim dziecku od razu zaczelam te rossmanowskie ale jest problem z dostepnoscia teraz.i te gerber zobaczylam w sklepie.nie miala po nim zatwardzenia?

Gość gość
nie, bardzo łagodnie przeszła z mojego mleka na te gerberowskie. nie było bóli brzuszka, kupki normalne. to mleko to był strzał w 10. nie zmienialiśmy go. teraz jestem w ciąży, rodzę na dniach i już mam kupione w razie czego MM Gerber właśnie początkowe.

Gość gość
sprobuje jak bedzie mu pasowac to zmieniam na stale.drozej to drozej ale wydaje mi sie ze ma lepszy sklad bo te z rossmana kosztuje 16zł za 600gram a wiec najtaniej na rynku.czyli takie dobre moze nie jest tyle ze tanie.

Gość gość
ja daje je synowi, ale tez 2 i 3, wczesniej roznych probowalam, ale w sumie po zadnym nic mu nie dolegalo, wiec kupuje to, bo jest tanie. Tego z rossmana nie dawalam, bo nie ma go blisko mnie

Gość gość
wlasnie moj syn zadnego nie tolerowal wymiotowal kazdym i nie przybieral na wadze mial zapisany bebilon pepti i to samo bylo a tylko po rossmanowskim bylo dobrze.i teraz jak mlodszemu dawalam to niby dobrze ale zatwardzenia mial straszne.to moze jednak ta zmiana mleka mu wyjdzie na dobre nie bd na dziecku oszczedzac.przede wszystkim kupowalam je bo jest tanie op kosztuje 16zł a mi starczalo 6op na mc.tani koszt ale i tak go nie moge dostac nigdzie.wiec tak czy tak to i tak musze na jakies zmienic.na bebiko raczej nie kiedys to bylo najtansze mleko teraz podrozalo bo je reklamuja.poza tym nie zmienie na bebiko na zlosc tesciowej hehe bo mi mamrocze ze jej corki dzieci na bebiku sie wychowaly a ja wymyslam i daje niewiadomo co

Gość gość
hej ja kupowalam babydream bo tanie bylo i u mnie jedynki są, ja kupuje 3.

Gość gość
babydream u mnie sie spelnilo.poczekaj.za tydzien kupisz babydream.

Gość gość
dawałam gerber ale musiałam zmienić ze względu na ulewania i ze wszystkich mlek jakie kupowałam chyba gerber ma najlepszy zapach. bo np Nan ma bardzo nieprzyjemny zapach.

Gość łomżynianka_24
no wlasnie nie wiem czy te mleko bedzie.juz go nie ma ok 2tygodni.ostatnie moj maz znalazl to kupil.i juz mi sie konczy zapas mialam.wczoraj musialam te gerbera kupic bo we wtorek juz nie bd miala.a te rossmanowskie na 5 dni starcza.no nie wiem kurde albo mu na stale zmienie albo nie wiem sama juz.tez nie dobrze chyba tak mleko dawac raz te raz tamte.a z tym ze nan ma nieprzyjemny zapach zgadzam sie.dawalam kiedys corce

Gość łomżynianka_24
a gdzie mieszkasz?bo u nas w rossmanie twierdza ze jedynki nie ma nigdzie bo w glownym magazynie nie maja i dostaw nie ma.jest tylko 2 i 3.i mze moze opakowanie zmieniaja czy cos.

też przechodziliśmy z Babydream na Gerber jedynkę, a właściwie próbowaliśmy, Mała najpierw strasznie ulewała, a później wymiotowała normalnie chlusty, także dwa dni tylko jadła Gerbera i później stopniowo wróciliśmy do Babydream (nie chcieliśmy ryzykować, że kolejne mleko też coś takiego spowoduje) Szukaliśmy odpowiedniego mleka bo Mała miała problemy brzuszkowe, a lekarka nie chciała pomóc bo stwierdziła "każde mleko modyfikowane jest takie samo".

Gość łomżynianka_24
zmien lekarza.gdyby kazde bylo takie samo to jedne nie kosztowalo by 15 zl a drugie 50.ciekawe co z tym mlekiem rossmanowskim bylam wczoraj wieczorem i dalej pusto.a mleko gerber jest z nestle tak jak nan.ciekawe czym sie roznia?cena tylko?czy skladem tez