miramar 256 Napisano 16 godzin temu 1 minutę temu, Miecz napisał: Problem w tym, że dziewczyny mówią to sobie od bodaj dwóch lat, a wniosków żadnych nie wyciągają. Bo czasem nie chodzi o to żeby dojść ale o to, żeby biec. A na dodatek kobieta nigdy nie zapomina jeśli ktoś jej zalazł za skórę. Udaje, że jest ok ale czeka tylko na okazję, żeby okazać, że jest inaczej. 2 minuty temu, Miecz napisał: Taki szef szefów nie pieprzył się w tańcu. U Słowian Połabskich nie było radykalizmu, był dzień powszedni. Nie żebym się skarżyła czy była feministką ale kobieta na przestrzeni wieków to miała jednak przekichane. Albo głowa pod topór bo tak. Albo szła na stos za swym mężem, bo tak. Albo ją omotają od góry do dołu, bo kawałek ciała wzbudza nadmierne pożądanie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miecz 790 Napisano 16 godzin temu 1 minutę temu, miramar napisał: Bardzo ciekawe jest to co piszesz tylko skąd aż tyle wiadomo na temat ich zwyczajów sypialnianych? Artefaktów zbyt dużo po sobie nie zostawili, jeśli w ogóle coś więcej po nich zostało niż blade wspomnienie. Cokolwiek wiemy na ich temat to wiemy z kronik niemieckich. A wiadomo nie od dzisiaj jak w przekazach traktuje się wrogów. To do dzisiaj się nie zmieniło. Dla jednych Onet i inne badziewie jest najważniejsze, a dla drugich Republika i też inne badziewie. Co do życia seksualnego Słowian Połabskich, to są to nowatorskie prace Miecza. Niedocenianego Miecza muszę dodać, za co jest namiętnie banowany na tematycznych forach. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
miramar 256 Napisano 16 godzin temu 10 minut temu, Miecz napisał: To raczej przypomina rozgardiasz w kurniku pod nieobecność koguta. Żaden kurnik, normalna wymiana zdań. Rzeczowe argumenty i odwołania. Budowanie koalicji. Relacje świadków. Profesjonalnie i z klasą. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miecz 790 Napisano 16 godzin temu 1 minutę temu, miramar napisał: Bo czasem nie chodzi o to żeby dojść ale o to, żeby biec. A na dodatek kobieta nigdy nie zapomina jeśli ktoś jej zalazł za skórę. Udaje, że jest ok ale czeka tylko na okazję, żeby okazać, że jest inaczej. Dlatego świetnym rozwiązaniem był święty topór. Uwalniał od wszelkich złych emocji. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miecz 790 Napisano 16 godzin temu Przed chwilą, miramar napisał: Żaden kurnik, normalna wymiana zdań. Rzeczowe argumenty i odwołania. Budowanie koalicji. Relacje świadków. Profesjonalnie i z klasą. Żadnej tam klasy nie było! Miecz był nazywanym śliskim Mieczem lub węgorzem! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
miramar 256 Napisano 16 godzin temu 3 minuty temu, Miecz napisał: Cokolwiek wiemy na ich temat to wiemy z kronik niemieckich. A wiadomo nie od dzisiaj jak w przekazach traktuje się wrogów. To do dzisiaj się nie zmieniło. Dla jednych Onet i inne badziewie jest najważniejsze, a dla drugich Republika i też inne badziewie. Co do życia seksualnego Słowian Połabskich, to są to nowatorskie prace Miecza. Niedocenianego Miecza muszę dodać, za co jest namiętnie banowany na tematycznych forach. A to ok, jak to są prace Miecza. Bo już zaczęłam się zastanawiać, że różni badacze mieli nieco jednak dziwne upodobania. Choć nic co ludzkie nie jest nam obce. Teraz wszystko się przenosi do internetu w postać podcastów i różnych takich. I to dopiero jest ciekawe, bo jak jakiś pan, ładnie ubrany mówi rzeczowo i nawet interesująco, to ja myślę, że on rzetelne fakty podaje. A to nie zawsze tak jest. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miecz 790 Napisano 16 godzin temu 4 minuty temu, miramar napisał: Albo szła na stos za swym mężem, bo tak. To akurat było domeną Wikingów, kumpli Słowian Połabskich. Jarl ginął albo umierał śmiercią naturalną, co akurat było dla niego ujmą, więc na jego łódź ładowano cały jego dobytek, jego truchło i żywą żonę i palono. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
miramar 256 Napisano 16 godzin temu 3 minuty temu, Miecz napisał: Żadnej tam klasy nie było! Miecz był nazywanym śliskim Mieczem lub węgorzem! Powiem Ci, że nawet powinieneś się cieszyć z tego, że tylko tak byłeś nazywany. Widziałam gorsze określenia. Słowo. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miecz 790 Napisano 15 godzin temu 1 minutę temu, miramar napisał: Powiem Ci, że nawet powinieneś się cieszyć z tego, że tylko tak byłeś nazywany. Widziałam gorsze określenia. Słowo. Ty mi Brum tutaj głupot nie wypisuj! Poczułem się dotknięty jakby mnie żywym ogniem przypalano! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
miramar 256 Napisano 15 godzin temu Przed chwilą, Miecz napisał: To akurat było domeną Wikingów, kumpli Słowian Połabskich. Jarl ginął albo umierał śmiercią naturalną, co akurat było dla niego ujmą, więc na jego łódź ładowano cały jego dobytek, jego truchło i żywą żonę i palono. A właśnie. Za sprawą dosyć popularnego serialu do powszechnej świadomości trafiła tortura, którą chyba nazywali orzeł albo jakoś tak. A podobno Wikingowie nie robili czegoś takiego. Palenie żon wraz ze zmarłymi żonami było dosyć rozpowszechnioną praktyką na całym kontynencie Euroazjatyckim. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miecz 790 Napisano 15 godzin temu 4 minuty temu, miramar napisał: A to ok, jak to są prace Miecza. Bo już zaczęłam się zastanawiać, że różni badacze mieli nieco jednak dziwne upodobania. Choć nic co ludzkie nie jest nam obce. Teraz wszystko się przenosi do internetu w postać podcastów i różnych takich. I to dopiero jest ciekawe, bo jak jakiś pan, ładnie ubrany mówi rzeczowo i nawet interesująco, to ja myślę, że on rzetelne fakty podaje. A to nie zawsze tak jest. To tylko dowód na to by człowiek nie wierzył w pięknie podany przekaz. Szukaj, burz i buduj. Takie jest przesłanie. Nawiasem mówiąc Miecz jest strasznie niedocenianym tropicielem Słowian Połabskich Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
miramar 256 Napisano 15 godzin temu Przed chwilą, Miecz napisał: Ty mi Brum tutaj głupot nie wypisuj! Poczułem się dotknięty jakby mnie żywym ogniem przypalano! Tym, co ja napisałam czy tym węgorzem Cię dotknęło? Ale pomyśl - węgorz i miecz mają dosyć pokaźne rozmiary. Gdybyś został porównany do... No nie wiem do czego? Nie przychodzi mi do głowy nic dostatecznie małego. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miecz 790 Napisano 15 godzin temu 2 minuty temu, miramar napisał: A właśnie. Za sprawą dosyć popularnego serialu do powszechnej świadomości trafiła tortura, którą chyba nazywali orzeł albo jakoś tak. A podobno Wikingowie nie robili czegoś takiego. Palenie żon wraz ze zmarłymi żonami było dosyć rozpowszechnioną praktyką na całym kontynencie Euroazjatyckim. Wikingowie to jeden wielki mit. Pod nazwę Wiking wtłoczono wiele odmiennych od siebie ludów. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
miramar 256 Napisano 15 godzin temu 1 minutę temu, Miecz napisał: To tylko dowód na to by człowiek nie wierzył w pięknie podany przekaz. Szukaj, burz i buduj. Takie jest przesłanie. Nawiasem mówiąc Miecz jest strasznie niedocenianym tropicielem Słowian Połabskich To ciekawe z tym tropieniem. Ja z kolei mam hopla na temat megalitów na terenie naszego kraju. Z tym to są dopiero emocje. Wiesz, że uważają, że megalityczni mieszkańcy obszarów północnej Polski byli kanibalami? Żadna tam Papua czy Nowa Gwinea tylko u nas, na Pomorzu i Kujawach! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miecz 790 Napisano 15 godzin temu 1 minutę temu, miramar napisał: Ale pomyśl - węgorz i miecz mają dosyć pokaźne rozmiary. W ten sposób to my nie będziemy rozmawiali, oj nie! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
miramar 256 Napisano 15 godzin temu 1 minutę temu, Miecz napisał: Wikingowie to jeden wielki mit. Pod nazwę Wiking wtłoczono wiele odmiennych od siebie ludów. Trzeba było jakiś porządek wprowadzić. A ponieważ mało po nich zostało to różne rzeczy z domysłu zamieniają się z czasem w pewnik. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miecz 790 Napisano 15 godzin temu (edytowany) 3 minuty temu, miramar napisał: Wiesz, że uważają, że megalityczni mieszkańcy obszarów północnej Polski byli kanibalami? Żadna tam Papua czy Nowa Gwinea tylko u nas, na Pomorzu i Kujawach! Wiesz, że uważają (bez Miecza tym razem), że megalityczni mieszkańcy wschodnich rubieży naszego pięknego kraju nosili psie głowy i byli nazywani barbarzyńcami? Edytowano 15 godzin temu przez Miecz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
miramar 256 Napisano 15 godzin temu 1 minutę temu, Miecz napisał: W ten sposób to my nie będziemy rozmawiali, oj nie! Ale ja tylko powtarzam i zadaję pytania uściślające. To co tu się denerwować. Jem sushi na śniadanie. Krewetki w tempurze. O właśnie - krewetka jest mała. Wkurzyłabym się za krewetkę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miecz 790 Napisano 15 godzin temu 2 minuty temu, miramar napisał: Trzeba było jakiś porządek wprowadzić. A ponieważ mało po nich zostało to różne rzeczy z domysłu zamieniają się z czasem w pewnik. Ich śladów szukają raczej na Rusi niż w Skandynawii. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
miramar 256 Napisano 15 godzin temu 1 minutę temu, Miecz napisał: Wiesz, że uważają (bez Miecza tym razem), że megalityczni mieszkańcy wschodnich rubieży naszego pięknego kraju nosili psie głowy i byli nazywani barbarzyńcami? A czy Ty się zastanawiałeś jak starożytni Rzymianie podbijali Niemcy i Wyspy Brytyjskie w krótkich spódniczkach i sandałach bez palców? Zimno im było w genitalia. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
miramar 256 Napisano 15 godzin temu 2 minuty temu, Miecz napisał: Ich śladów szukają raczej na Rusi niż w Skandynawii. Z tym, że wtedy to już nie do końca wiadomo co było endemiczne a co napływowe. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miecz 790 Napisano 15 godzin temu 1 minutę temu, miramar napisał: A czy Ty się zastanawiałeś jak starożytni Rzymianie podbijali Niemcy i Wyspy Brytyjskie w krótkich spódniczkach i sandałach bez palców? Zimno im było w genitalia. Stąd powiedzenie że Włosi mają jaja jak dzwony Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
miramar 256 Napisano 15 godzin temu Przed chwilą, Miecz napisał: Stąd powiedzenie że Włosi mają jaja jak dzwony Nie słyszałam tego ale to prawdopodobne. Ewolucyjnie się przystosowywali do trudnych warunków aż wreszcie sobie wyhodowali pancerne jajka. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miecz 790 Napisano 15 godzin temu Przed chwilą, miramar napisał: Z tym, że wtedy to już nie do końca wiadomo co było endemiczne a co napływowe. Gdyby mnie lub Ciebie genetycznie przebadano to naprawdę nie wiem jakimi jesteśmy mieszańcami. Ile w nas płynie nie tylko gorącej krwi. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miecz 790 Napisano 15 godzin temu 1 minutę temu, miramar napisał: Nie słyszałam tego ale to prawdopodobne. Ewolucyjnie się przystosowywali do trudnych warunków aż wreszcie sobie wyhodowali pancerne jajka. Pancerne jaja. Proszę nie używać zdrobnień. Nie przystoi kobiecie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miecz 790 Napisano 15 godzin temu 7 minut temu, miramar napisał: Jem sushi na śniadanie. Krewetki w tempurze. Skoro musisz Ja tam preferuję swojskie jadło Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
miramar 256 Napisano 15 godzin temu Przed chwilą, Miecz napisał: Pancerne jaja. Proszę nie używać zdrobnień. Nie przystoi kobiecie. Jaj wydają mi się jednak zbyt wulgarne. Przynależne do zapoconego typa w koszuli typu żonobijka. Z puszką piwa w dłoni. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
miramar 256 Napisano 15 godzin temu Przed chwilą, Miecz napisał: Skoro musisz Ja tam preferuję swojskie jadło W wtorek przychodzi do nas japońszczyzna. Mam wprawdzie wybór i nie muszę kupować ale z powodu lenistwa korzystam z tego, co dostarczają pod nos. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miecz 790 Napisano 15 godzin temu Przed chwilą, miramar napisał: Jaj wydają mi się jednak zbyt wulgarne. Przynależne do zapoconego typa w koszuli typu żonobijka. Z puszką piwa w dłoni. Otwórz się na nowe a nie zamykaj w szczelnej skorupie głupiego przyzwyczajenia myślowego lub stereotypów Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miecz 790 Napisano 15 godzin temu 1 minutę temu, miramar napisał: W wtorek przychodzi do nas japońszczyzna. Mam wprawdzie wybór i nie muszę kupować ale z powodu lenistwa korzystam z tego, co dostarczają pod nos. Chyba że tak. Lenistwo w pełni Cię usprawiedliwia. Spadam, Brum Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach