miramar 256 Napisano 14 godzin temu 1 minutę temu, Miecz napisał: Otwórz się na nowe a nie zamykaj w szczelnej skorupie głupiego przyzwyczajenia myślowego lub stereotypów Ale to takie bezpieczne. Wiesz, że trudno jednak zmieniać swoje przekonania. A tak trochę zmieniając temat to wysłuchałam wczoraj podcastu o historii Rumunii. I powiem Ci, że jestem i zaskoczona ale też niektóe rzeczy zrozumiałam. Na przykład stosunek do Rosji. Oni ich otworzyli na cywilizowany świat. Ciekawe czemu nas w tym czasie rozbierali. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
miramar 256 Napisano 14 godzin temu 2 minuty temu, Miecz napisał: Chyba że tak. Lenistwo w pełni Cię usprawiedliwia. Spadam, Brum Ciał. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marawstala 2169 Napisano 14 godzin temu Jadłam jakoś niedawno ciasto rabarbarowe z budyniem, bardzo smaczne, ale nie mam przepisu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Owsikus Szczerbatus XVI 1 Napisano 14 godzin temu Kocham rabarbar mmm Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
niemaszuprawnień 387 Napisano 14 godzin temu Wieki nie jadłam rabarbaru. Chyba babcia piekła, jak się jeździło do niej na wakacje Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Nemesio Cervantes 350 Napisano 13 godzin temu napiłbym sie kompotu z rabarbaru...nie kwaśnego a jakże, musi być w sam raz. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Nemesio Cervantes 350 Napisano 13 godzin temu 28 minut temu, niemaszuprawnień napisał: Wieki nie jadłam rabarbaru. Chyba babcia piekła, jak się jeździło do niej na wakacje stare dobre czasy, ciasto drożdźowe z rabarbarem w rękę i biegiem na podwórko grać w piłkę.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Onaaaa 453 Napisano 13 godzin temu Nie lubiłam ciasta z rabarbarem nie dobre to było. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fifofa 59 Napisano 13 godzin temu 1 minutę temu, Onaaaa napisał: Nie lubiłam ciasta z rabarbarem nie dobre to było. Kompot? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Onaaaa 453 Napisano 13 godzin temu 1 minutę temu, Fifofa napisał: Kompot? Kompot byl nawet dobry. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Owsikus Szczerbatus XVI 1 Napisano 13 godzin temu Moja mama niedawno piekla drozdzowe z rabarbarem i mi smakowalo ;d. Kompot z rabarbaru tez lubie Ale ja moze pi prostu lubie wszystkie owoce i warzywa tego swiata i wszystko co zdrowe Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Onaaaa 453 Napisano 13 godzin temu Kompot kazdy mi smakuje. 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Owsikus Szczerbatus XVI 1 Napisano 13 godzin temu Ja ciagle pije organic spirulina, mieszam to z woda albo mlekiem, ja prdl jakie to niedobre w smaku i zapach, takie slone i ryby fuj Zatykam nos.i life is brutal, zdrowe przynajmniej Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Onaaaa 453 Napisano 13 godzin temu Przed chwilą, Owsikus Szczerbatus XVI napisał: Moja mama niedawno piekla drozdzowe z rabarbarem i mi smakowalo ;d. Kompot z rabarbaru tez lubie Ale ja moze pi prostu lubie wszystkie owoce i warzywa tego swiata i wszystko co zdrowe Ten rabarbar mi nie smakował ale mi duzo rzeczy nie smakowało i mało co jadlam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
miramar 256 Napisano 13 godzin temu 27 minut temu, Nemesio Cervantes napisał: napiłbym sie kompotu z rabarbaru...nie kwaśnego a jakże, musi być w sam raz. Zapraszam. Wczoraj nagotowałam cały gar a nie przepadam. 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
miramar 256 Napisano 13 godzin temu 11 minut temu, Onaaaa napisał: Nie lubiłam ciasta z rabarbarem nie dobre to było. Ja w dzieciństwie nienawidziłam cista z rabarbarem ale widocznie gusta się zmieniają bo teraz nie odmówię. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fifofa 59 Napisano 13 godzin temu 1 minutę temu, miramar napisał: Zapraszam. Wczoraj nagotowałam cały gar a nie przepadam. Zaproś miecza,.bo ma braki nie latał za mną jak mu nie dam. 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Onaaaa 453 Napisano 13 godzin temu 1 minutę temu, miramar napisał: Ja w dzieciństwie nienawidziłam cista z rabarbarem ale widocznie gusta się zmieniają bo teraz nie odmówię. To może jakbym teraz aprobowała to by mi smakowało, nie wiem bo nie jadłam dawno. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Onaaaa 453 Napisano 13 godzin temu 30 minut temu, Nemesio Cervantes napisał: stare dobre czasy, ciasto drożdźowe z rabarbarem w rękę i biegiem na podwórko grać w piłkę.. Tak te czasy gdy sie całe dnie grało w piłkę byly najlepsze. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Onaaaa 453 Napisano 13 godzin temu 2 minuty temu, Fifofa napisał: Zaproś miecza,.bo ma braki nie latał za mną jak mu nie dam. Co masz mu dać? Rabarbar? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fifofa 59 Napisano 13 godzin temu (edytowany) 1 minutę temu, Onaaaa napisał: Co masz mu dać? Rabarbar? Chłopy są dziwne sami się boją a obawiają ktoś weźmie, jak pies ogrodnika zje wszytko i będzie szczekal Edytowano 13 godzin temu przez Fifofa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Onaaaa 453 Napisano 13 godzin temu 7 minut temu, Fifofa napisał: Chłopy są dziwne sami się boją a obawiają ktoś weźmie, jak pies ogrodnika zje wszytko i będzie szczekal Chłopy dziwne a kobiety jeszcze dziwniejsze. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fifofa 59 Napisano 13 godzin temu 1 minutę temu, Onaaaa napisał: Chłopy dziwne a kobiety jeszcze dziwniejsze. Rabarbar się psuje do wyrzucenia. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Nemesio Cervantes 350 Napisano 13 godzin temu 12 minut temu, Onaaaa napisał: Tak te czasy gdy sie całe dnie grało w piłkę byly najlepsze. co robiliscie oprócz pilki? chowanego? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Onaaaa 453 Napisano 13 godzin temu 6 minut temu, Fifofa napisał: Rabarbar się psuje do wyrzucenia. Czyli trzeba wcześniej zjeść jak ktos lubi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fifofa 59 Napisano 12 godzin temu 1 minutę temu, Onaaaa napisał: Czyli trzeba wcześniej zjeść jak ktos lubi Zmywać ktoś to musi robić Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
miramar 256 Napisano 12 godzin temu 24 minuty temu, Fifofa napisał: Zaproś miecza,.bo ma braki nie latał za mną jak mu nie dam. Kompotu starczy dla wszystkich. Na popitkę będzie dobry bo jest kwaśny. Lubie wódkę z czymś kwaskowym. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Onaaaa 453 Napisano 12 godzin temu 5 minut temu, Nemesio Cervantes napisał: co robiliscie oprócz pilki? chowanego? Najwięcej piłkę mecze ale jeszcze chowanego, wyścigi na rowerach, kradzież cukierków u babci, chodzenie po dachach, karty głównie w tysiaca, szachy, w wojsko zabawa, a i zabawa w nicość to polegała na tym ze sie lapało jedną osobę i sie go bilo w tylek Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
miramar 256 Napisano 12 godzin temu 21 minut temu, Fifofa napisał: Chłopy są dziwne sami się boją a obawiają ktoś weźmie, jak pies ogrodnika zje wszytko i będzie szczekal Rabarbar to akurat nie jest specjalnym przysmakiem. W dzieciństwie jadłam z cukrem ale teraz to wiadomo - indeks glikiemiczny, cholesterol, kalorie... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
miramar 256 Napisano 12 godzin temu 4 minuty temu, Fifofa napisał: Zmywać ktoś to musi robić Zmywarka. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach