Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Żaneta2104

Zajście w ciążę

Polecane posty

Gość Żaneta2104

Witam Was. Chcę zajść w ciążę.. chyba aż za bardzo.. biorę kwas foliowy, dziś zrobiłam pierwszy test i nic.. Wiem, że to brzmi śmiesznie, że po pierwszym teście mam wątpliwości, ale nigdy nie myślałam ani nie zastanawiałam się nad tym, że to będzie musiało potrwać dłużej i że to wcale nie takie proste. Czy moje nastawienie może zbyt mocno wpływać na mój organizm i jego zachowanie? Jeśli możecie coś na ten temat napisać i jakoś w miarę mi doradzić to serdecznie dziękuję- pozdrawiam

Gość gość
też kiedyś zrobiłam po pierwszym cyklu starań test i wyszedł negatywny ku mojemu zdziwieniu i w tym roku mijają 2 lata moich starań w tamtym roku zaszłam w ciąże ale poroniłm:( nie ma lekko ...cierpliwości

Gość gość
oczywiście, ze psychika odgrywa ogromną rolę, jak się za bardzo nastawisz na dziecko, to nie zajdziesz w ciążę zbyt szybko, łykaj ten kwas foliowy, ale uprawiaj seks spontanicznie i dla przyjemności, a nie dla zajścia w ciążę

Gość Gosianka
W którym dniu cyklu robiłaś test?

Gość Żaneta2104
Test zrobiłam dzień przed okresem, bo mam krótkie cykle i podczas końca mojego krwawienia wychodzi że mam dni płodne.. miesiączki mam co 21, 24, 27 dni trwają po 5 dni, test zrobiłam po 7 dniach.. możliwe że za szybko owszem, ale to był chyba super moment na zajście w ciąże skoro ta komóreczka była już w takim stadium i niezapłodniona obumarła.. Trochę się zawiodłam bo chyba za bardzo chciałam.. możliwe, że to dlatego, dziękuję Wam za odpowiedzi i pozdrawiam wszystkie przyszłe i teraźniejsze mamy Żaneta

zaneta cierpliwosci, trzeba czasu, gdybys starala sie rok i nic nie wyjdzie to polecam klinike nieplodnosci ale poki co to cierpliwosci, mozesz zrobic test na owulacje wtedy bedziesz pewna ze trafilas w odpiwiedni moment, zycze powodzenia

Cierpliwości, ja za pierwszym razem też byłam w szoku, że się nie udało. Bo jak to? Zawsze to,co sobie zaplanowaliśmy się udawało, a tu nagle okazało się, że nie zawsze jest różowo. Po trzecim negatywnym teście rozpłakałam się u ginekologa ;), więc rozumiem Twoje podejście, ale psychika odgrywa ogromną rolę. Udało się po ponad roku starań :)

Gość Żaneta2104
Dziękuję za wszystkie porady