Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MyślicielXXIwieku

Zdecyduj w końcu po której jesteś stronie

Polecane posty

Gość MyślicielXXIwieku

Albo jesteś po stronie Lucyfera albo Boga. Innej drogi nie ma. W czasie ziemskiej wędrówki możesz wielokrotnie upadać i powstawać, grzeszyć i nawracać się, jednak ostatecznie, w chwili śmierci zostaniesz pociągnięty niczym magnes do jednego z dwóch biegunów. Stan duszy po śmierci zostanie utrwalony na wieczność. Dzięki Bożemu Miłosierdziu, dusza po śmierci może zostać oczyszczona w mękach czyśćcowych zanim dostąpi wiecznego szczęścia.

Gość gość
Ja idę do piekiełka, mam nadzieję że ostro mi się d**a zesmaży

Gość MyślicielXXIwieku
Im więcej w Tobie złości, wściekłości, agresji, nienawiści, zawiści, zazdrości, pychy, dumy, wyniosłości, napuszenia, gniewu, nieprzyjaźni, ignorancji, obojętności, lenistwa, kłamstwa, łgarstwa, nieprawdy, oszustwa, fałszu, niesprawiedliwości, nieuczciwości, wulgaryzmów, prostactwa, perwersji, nieczystości, nierządu, wyuzdania, niemoralności, niewiary, bałwochwalstwa, bezbożności, idolatrii, obżarstwa, chciwości, zachłanności, pazerności, żądzy, pożądania, tym prędzej znajdziesz się w stanie wiecznego nieszczęścia.

Gość MyślicielXXIwieku
I odwrotnie, im więcej w Tobie miłości, dobroci, opanowania, samokontroli, spokoju, łagodności, życzliwości, radości, pokoju, zgody, pokory, skromności, przyjaźni, otwartości, uprzejmości, pracowitości, prawdy, szczerości, uczciwości, czystości, moralności, wierności, wiary, pobożności, uporządkowania, umiarkowania, chojności, szczodrości tym prędzej znajdziesz się w świecie wiecznego szczęścia.

Gość nie ma ani lucyfera
ani boga. jestem po stronie rozumu.

Gość MyślicielXXIwieku
Rozum każe wierzyć. Bezrozumni (głupi) nie wierzą, lecz trwają w demonicznej hipnozie.

Gość nie ma ani lucyfera
rozum postrzega tylko to co istnieje i na tej podstawie widzi i pojmuje świat. rozum w bajki nie wierzy bo krasnoludków nie ma.

Autor ma rację :classic_cool:🖐️ ­ Rozum postrzega to, co istnieje, ale wyciąga też na tej podstawie wnioski na temat tego, czego nie postrzega. Gdyby było inaczej, nie byłoby np. żadnych tez na temat budowy i historii wszechświata. ­ Religia nie kłóci się więc z rozumem, jest tylko logicznym uzupełnieniem niewiadomego.

Gość To o czym mówisz to marzenia
i abstrakcja.

Gość Religia kłóci się z rozumem
bo logiczne myślenie wyklucza istnienie Boga.

Gość Np skoro Bóg
jest wszechwiedzący to wie o tym co się bedzie dziac w przyszłości. A więc człowiek nie posiada wolnej woli bo realizuje to o czym Bóg już wie. Skoro papież to przedstawiciel Boga na ziemi to powinien być człowiekiem o cechach świętego a wiadomo jak się zachowywali papieże.

Gość Czy jesli Bóg jest
wszechmogący to czy może stworzyć tak wielką kulę, że jej nie będzie mógł unieść?

Gość Skoro Biblia została napisana
pod wpływem Boga to dlaczego w niej nie ma niczego na temat komputerów, dinozaurów czy lotów kosmicznych?

Ja pierdziele, tu siedzi jakaś mentalna gimbaza :D ­ Np skoro Bóg No i gdzie te przesłanki nieistnienia Boga? Bo jak na razie czepiasz się jego cech. I na dodatek cech ludzi :D ­ Czy jeśli Bóg jest Pewnie tak, a może nawet i sześcian :classic_cool: ­ Skoro Biblia została napisana No tak, skoro Biblia nie jest Atlasem świata i Encyklopedią PWN, to znaczy, że Boga nie ma :D ­ Zamknęliście mi usta, nic tu po mnie :classic_cool:🖐️