Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Magdaaaamma

Kogo wybrac bogatego czy biednego

Polecane posty

Gość Magdaaaamma

Mam dylemat, z którym nie potrafię sobie poradzić. Pisząc na forum, oczekuję szczerej krytyki i konstruktywnych opinii. Mój problem dotyczy dwóch mężczyzn. Pierwszy mężczyzna to mój były chłopak z którym spędziłam 5 lat.. Pół roku temu postanowiliśmy się rozstać. Brak rozmów, czułości, brak chęci rozwiązywania wspólnie wszelkich problemów - to spowodowało nasze oddalenie. W miarę szybko doszłam do siebie.Miesiąc temu eks chłopak się odezwał - uczucia wróciły z 5ięciokrotną siłą:(. Drugi mężczyzna jest przeciwieństwem mojego ex chłopaka. Jest starszy ode mnie 10lat i jest naprawdę bardzo bardzo bogaty (nie chce być nie skromna ale jestem b. atrakcyjną dziewczyna i nie potrafię odpędzić się od facetów). Stara się o mnie, przedstawił się moim rodzicom, bardzo mu na mnie zależy, cały czas do mnie dzwoni, kupuje prezenty bez okazji itp. Podoba mi się fizycznie i jako człowiek, ale go nie kocham... Mam mętlik w głowie i nie wiem, czego mam słuchać, serca czy rozumu... Dlatego proszę Was o wyrażenie własnych zdań w tym temacie. Może jak dostanę obuchem przez głowę, to w końcu coś się wyklaruje. Czuję się jak dziecko we mgle...

Gość Platynowy krazek
tego ktorego kochasz

Gość gość
Czyli istnieje milosc? :-D

Gość Magdaaaamma
Kocham ex chłopaka, ale wiele razy się rozstawaliśmy, nie raz NIE mogłam na nim polegać.. z drugiej strony przy tym drugim mężczyźnie czuję się wyjątkowo.On wie (ten starszy) o moim problemie, że się zastanawiam nad całą tą sytuacją. Musiałam mu o tym powiedzieć. Chciałam być fair. Stwierdził, że będzie czekał na moją decyzję, na mnie.... Zdaję sobie sprawę, że na szali stawiam dwa różne aspekty życia.

Argen, ja strzelam, że się z każdym prześpi i po tym zdecyduje:classic_cool:

Gość gość
wybierz bogatego - zdecydowanie ;-)

Gość Magdaaaamma
Zrobiłam coś głupiego....bo całowałam się dzisiaj ze swoim ex:/ Mój były chłopak nie wie o istnieniu tego drugiego mężczyzny.. nie wiem co robić mam mętlik w głowie.

Gość gość
proste- wybierz tego, którego kochasz, czyli jak myślę swojego eks... pieniądze to nie wszystko. zalezy jak traktował Cię twoj eks.

No tak pieniądze to nie wszystko a bez pieniędzy h*j. Również nie ma miłości bez pieniędzy. Masz dylemat jak moja była może poznać Ciebie z nią :) W sumie to z nowym też nie jest szczęśliwa pisząc ze źle ją traktuje i żaląc się koleżance. No cóż taki sobie los zgotowała.

Gość gość
do autorki nie rozumiem co to za dylemat????? albo wychodzisz za mąż za mężczyznę, którego kochasz albo za pieniądze. trochę ta twoja wypowiedź jest k.... i pasożytnicza jeżeli uważasz, że masz za mało kasy idź i zarób.

Znam dziewczynę, która miała taki dylemat jak Ty. Swojego eks kocha zresztą pewnie nadal (ponoć śni się jej minimum raz na tydzień) :) Ale jest w związku (małżeńskim zresztą) od 2 lat z innym facetem - takim jak ten Twój bogaty (tylko, że ten akurat za bogaty nie jest). I też go kocha. Inaczej, ale jest szczęśliwa i szanowana. Nie mają dzieci, ale już je planują. Tamten eks siedzi jej ciągle w głowie, ale... już na zawsze został w sferze marzeń i (regularnych jak widać) snów... Ale co najważniejsze - powiedziała mi kiedyś, że nie zaryzykowałaby dla spełnienia tych ukrytych marzeń swojego obecnego związku. Jednym słowem - małżeństwa z rozsądku są ponoć szczęśliwsze od tych z miłości :) Musisz sama zdecydować...

Gość gość
zostaw w spokoju obydwu

O właśnie - kiedyś ktoś bardzo mądry w takiej sytuacji powiedział mi: Musisz wybrać jedną albo drugą. A najlepiej trzecią :) Ale to nie zawsze jest najlepsze wyjście :)

Gość gość
Moja babcia (juz nie zyje) tak mi zawsze mowila:::bogactwo przeminie--a milosc nigdy nie zaginie, i tym sie kierowalam , juz 5-lat szczesliwa mezatka jestem , zadna gwiazda na niebie nie wrorzy zeby sie cos zmienilo

Gość Magdaaaamma
tak, tylko że mój ex chłopak nie "nosił mnie na rękach". Kocham go ale jednocześnie męczy mnie..nie raz dał mi popalić

Gość gość
Chrzań bogatego. Pilnuj kochanego.

Gość gość
ŻADNEGO!!!!!!!!!!!!!!!!!!! z jednym będą ciągłe jazdy, a drugiego zdradzisz w końcu i będziesz rzygać jego pieniędzmi, taka będziesz neiszczęśliwa

Gość na zachodzie zmiana
sam fakt, że zadajesz tego typu pytanie oznacza iż nie dorosłaś do żadnego związku!!!

Gość gość
"krwawa A c**a co Ci mówi? Może jej się poradźcool.gif " ­ swojej sie radzisz w takich sprawach wulgarna babo?

Gość gość
a moim zdaniem powinnaś wybrać albo bogatego, albo żadnego. do bogatego prędzej czy później i tak się przywiążesz i z czasem serio ten eks minie ci. poza tym przy bogatym czujesz się bezpieczna tak? on na pewno nie złamie ci serca, a chyba o to chodzi?

Gość gość
a moim zdaniem powinnaś wybrać albo bogatego, albo żadnego. do bogatego prędzej czy później i tak się przywiążesz i z czasem serio ten eks minie ci. poza tym przy bogatym czujesz się bezpieczna tak? on na pewno nie złamie ci serca, a chyba o to chodzi?

Gość gość
Bogatego, którego nie kocha??? W żadnym wypadku!!!

Gość gość
Powiem tak, jako kobieta masz u mnie ogromnego plusa, że w ogóle w takiej sytuacji masz jakiekolwiek wątpliwości, ile kobiet zrobiłoby wszystko aby znaleźć zamożnego faceta.

"swojej sie radzisz w takich sprawach wulgarna babo?" Nie muszę bo nie mam ani natury męczennicy by nie potrafić zamknąć pewnych rozdziałów w życiu ani natury prostytutki by patrzyć na cudze pieniądze.

Gość gość
Nie wiem jak się wychowywałaś czy w biedzie czy w bogactwie. Zobacz jak będą dzieci jak będą żyły, co po sobie zostawisz dla nich jaką droge wybierzesz. Decyzja należy do Ciebie. Do wszystkich kobiet.

Gość gość
"Nie wiem jak się wychowywałaś czy w biedzie czy w bogactwie. Zobacz jak będą dzieci jak będą żyły, co po sobie zostawisz dla nich jaką droge wybierzesz. Decyzja należy do Ciebie. Do wszystkich kobiet. " _______ Nie ma miłości, najważniejsze w życiu są pieniądze i te mega dosadne słowa kobiety twardo stąpającej po ziemi to potwierdzają, brawo!

Gość gość
przy bogatym zycie bedzie spokojne mniej stresu o byt . jak ex dal Tobie kidys popalic to myslisz ze po slubie bedzie z nim lepiej watpie , moze dopiero pokazc co potrafi a Twoje zycie stanie sie koszmare . bogatego pokochasz urodzisz jemu dzieci i bedzie dobrze .

Gość gość
Wybiesz tego co ma grubszego i sztywniejszego