Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

prezenty dla noworodka

Polecane posty

Gość gość

Kochane przyszle mamy i te ktore juz nimi zostaly mam pytanie odnosnie prezentow dla Waszych malych pociech. Jakie byly prezenty od Waszych rodzicow tzn.dziadkow maluszkow. Pytam ,bo mam tylko mame i ona jest chyba troche zagubiona w tym co ma kupic,ja jej podpowiadam troche,ale nie chce jej naciagac,wiec mowie,ze cokolwiek chce. Teraz juz widze ,ze z jednej rzeczy zrobilo sie kilka. Jestem przyszla mamusia i na prawde nie wiem jak jej pomoc. Jak bylo z Waszymi rodzicami?Jakie byly prezenty od nich?

Gość gość
upup

Gość gość
My dostaliśmy karuzele na łóżeczko i mate edukacyjną. Teściowa sama też się pytała co bym chciała dla maluszka.

Gość gość
karuzela,leżaczek,mata,pieniądze,album,lampka nocna,ubranka,zabawki

swietnym prezentem moze byc ogromna paka pieluch..kosmetki..przewijaczek..ja dostalam kocyk i kaftaniki.

Gość gość
dzieki za odpowiedzi wlasnie pytalam ,bo mama chciala kupic jakas jedna rzecz,ale wczoraj zobaczyla recznik za 80zl i pytala czy go chce,a dla mnie to strata pieniedzy taki drogi recznik dla noworodka .W tym samym sklepie kupowalam poduszke do karmienia mniej wiecej w tej samej cenie i powiedzialam ,ze wolalabym ja,ale ona sie usmiechnela. Wole rzeczy takie ktore bardziej mi sie przydadza.Dziwnie sie czuje nie chce mowiec komus co ma kupowac,ale taki recznik byl bardzo drogi....

fajne sa takie reczniki z trojatem na glowke..nie kosztuja za duzo..mozesz zawinac calego malucha po kapieli

Gość nie_spec_paranormalny
Wiesz to zależy :) Bo co innego chrzest a co innego narodziny dziecka - bynajmniej u mnie w rodzinie tak jest. Rodzice zawsze dają większe prezenty, ale zazwyczaj są to prezenty łączone i na urodziny i na chrzest, bo zwyczajnie są bardzo drogie - zazwyczaj jest to wózek, łóżeczko itp. Rodzina i przyjaciele po narodzeniu dziecka zazwyczaj daje jakieś drobiazgi typu : kosmetyki, pieluszki, przewijak, zabaweczki, grzechotki, ubranka itp. A na chrzest raczej u mnie dają pieniądze. Można tego trochę nazbierać, aczkolwiek my nie oczekujemy aż tylu rzeczy, ponieważ sami chcemy odpowiednio dobrze zaopatrzyć naszego maluszka wcześniej, a nie czekać na łaskę rodziny :)

Gość anonim723
zapraszam na www.karmelo.pl tam znajdziesz idealny prezent :)