Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie_mam_wakacji

wakacje z rodziną

Polecane posty

Gość gość
No sorki ale u nas jagody po 11zl znajoma w 3 tyg zarobila 2tys wiec wiem ze da sie.

Gość gość
Ja nie mam kredytów, odkładam na wakacje tj napisałam od marca średnio i na ferie od września mniej więcej odrzucam. Oprócz tego bierzemy jakieś bieżące pieniądze, ale jakaś "baza" jest, bez tego ciężko byłoby wziąć kilka tyś. od ręki. Na meble, remont i inne wydatki większe zwykle mamy pieniądze z dodatkowych prac zleconych, które mąż i ja zresztą też wykonujemy i jesteśmy rozliczani po wykonaniu pracy. Z bieżących wypłat raczej na bieżąco żyjemy, oczywiście ciuchy/buty czy jakieś kino/restauracja/weekend się mieści w tym bieżącym życiu i nie czekamy na dodatkowe pieniądze żeby dzieci do szkoły wyprawić, ale już z remontem np. czekamy.

Gość gość
na wakacje odloz, na remont odloz, na meble tez odloz. tylko z czego. ja niewiedze szanas na poprawe u mnie sytuacji finansowej.

Gość gość
a jak długo masz truskawki czy jagody? przez cały rok?

Gość gość
ja odkładam, bo nie mam warunków pojechać na wakacje z rodziną z jednej wypłaty, niestety nie zarabiam tyle, nawet oboje tyle nie zarabiamy... na remonty itp. już nie odrzucam tylko czekam na jakieś pieniądze z prac zleconych, bo z wypłaty musiałabym długo ciułać żeby zrobić kuchnię np. W ubiegłym roku od zera wyremontowałam salon z umeblowaniem ponad 20tyś. jeżeli ktoś zarabia tyle, że może taką sumę szybko odłożyć to super, ja nie mam jak. Różnie ludzie żyją - moja koleżanka na wszystko bierze pożyczki, albo kupuje na raty i jak spłaci to kolejne rzeczy bierze... każda metoda dobra.

Gość ala malicka
Tylko nie morze, my jedziemy w góry - nad morzem jest drogo i nie ma pogody. W Zielonej Polanie wszystko powinno być ok - jest plaża, jest basen, boiska, kort, sauna, zajęcia. Przynajmniej wiem, że dzieciom się nie będzie nudziło. A fakt, że nasze córki mając 4 i 6 lat wszystko mają za darmo, również miał dla nas znaczenie.