Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaniuu

Osiemnastoletnie mamusie

Polecane posty

Gość kaniuu

Osiemnastoletnie mamusie piszcie ! :)

Gość gość
patologia;/

Gość kaniuu
Założyłam ten temat, ponieważ mam 18 lat chodzę do technikum i jestem z chłopakiem ponad 5 lat. Sęk w tym, że mój chłopak bardzo chciałby mieć dzidziusia. Ja z resztą też, tylko wydaje mi się że 18 lat to troszkę za wcześnie. 2 lata szkoły mi zostało. 18-letnie mamy piszcie jak to było u Was?

Gość gość
obejrzyj sobie film "Bejbi blues"

Gość gość
Ja piernicze wiadomo że kazda 18-letnia mamusia wpadła! Która mądra dziewczyna zdecydowała by się na dziecko w tym wieku?? Ogarnij się dziewucho i lepiej zacznij się do matury uczyc a nie o dzieciach myslisz!

Gość gość
a tówj chłopak ile ma lat? ma stałą pracę? macie mieszkanie?

Gość gość
18 lat ma a w związku od 5 lat, nonono, mamusia powinna się ostro jebnąć w łep że takiego k********a wychowała

Gość kaniuu
Chłopak ma lat 21. Ma stałą pracę, lecz mieszkania nie mamy.

Gość gość
i ile w tej stałej pracy zarabia? gdzie zamierzacie mieszkać?

Gość kaniuu
3000. Wujek wyjechał za granicę i Jego mieszkanie stoi puste, więc na okres gdy byśmy nie znaleźli mieszkania moglibyśmy zostać w Jego mieszkaniu.

Gość gość
wez się dziewczyno ogarnij, 18 i ty o dziecku myslisz, szkoły najpierw skończcie, życia trochę poznajcie, a dopiero potem myślcie o dziecku- tak, o dziecku, a nie o dzidziusiu, bo to nie jest jak w reklamach, dziecko ma kolki, płacze po nocach, choruje i ma się je do końca życia- jesteś na to gotowa? nie sądzę

Gość niezrozumiale
Blad zrobilas ze tutaj napisalas. Na tym forum zostaniesz zwyzywana i wyklinana. 13 lat mialas jak sie z chlopakiem poznalas? 21 letni chlopak chce dziecka ? nie wierze. Pewnie Ty chcesz dziecka i chcesz o tym z nim pogadac, tylko sama nie jestes pewna czy to dobra decyzja. 18 lat na planowanie dziecka to za malo. poczekaj az skonczysz szkole , dorubcie sie czegos. Jezeli chcesz zostac mloda mama to poczekac chociaz to 22 lat. Zwiedziliscie troche swiata? Na jakas majorkie czy Rzym. Nacieszcie sie soba, bo jak sie dziecko urodzi to bedzie inaczej. Po za tym nie lepiej zalegalizowac zwiazku. Chociaz jakies zareczyny abys miala pewnosc.

Gość niezrozumiale
Autorko musisz pamietac , ze dziecko wiecznie malutkie nie bedzie. Im dziecko starsze tym wiecej ma potrzeb. Musisz nabrac jakiegos doswiadczenia w pracy , a najlepiej to przepracowac ponad rok abys pozniej dostala macierzynskie i miala jakis grosz. Co potem ze szkola , ksiazki, zeszyty, wycieczki- powiesz nie dostaniesz bo nie mamy pieniedzy? komitet rodzicielski , rozne skladki w szkole, nie daj boze korepetycje dla dziecka, lekarstwa. Mysle ze najpierw najlepiej jest sie czegos dorobic a potem planowac dzieci aby moc im zapewnic standardy.

Gość kaniuu
Potraficie tylko oczerniać ludzi. Ja jestem osobą bardzo odpowiedzialną, zajmuję się domem itd. Chlopak planuje zaręczyny, rozmawiał już z moim tatą. I to on nalega na dziecko.

Gość gość
Nalega? To jest dziwne,moze Cię jeszcze siła do tego zmusi! Opamiętaj się jakiego Ty masz chłopaka!?

Gość gość
ktoś cię tu oczernia? nie zauważyłam

Gość gość
buhahaha co za głupia dziewucha. Weź kobieto skończ szkoły, znajdź robotę, a potem myśl o zapładnianiu

Gość Niezrozumiale
Ale ja Ciebie nie oczerniam. Ja tylko znam realia. Nikt tutaj nie powiedzial ze nie jestes odpowiedzialna osoba. Ja tez sie zajmowalam domem i chodzilam do pracy i uczylam sie. Mimo to ze tez bardzo chcialam miec dziecko to tez zachowywalam zdrowy rozsadek. Jezeli zareczyny planuje to super. Poczekaj az sie oswiadczy. 18 lat to za malo na dziecko. Owszem niektore dziewczyny sobie radza, bo maja pomoc od rodzicow. Jezeli chcesz obarczac rodzicow jeszcze swoim dzieckiem to ok- to nie rozumiem po co piszesz tu na forum i oczekujesz odpowiezi. Sama uwazasz ze za wczesnie a tutaj sie klocisz. Jestes nie zdecydowana. Rob co hcesz abys pozniej sobie w brode nie plula i nie zalowala swojej decyzji , bo czasu nie cofniesz. Ja urodzilam jak mialam 25 lat, mimo tego ze w Twoim wieku tez pragnelam bardzo dziecka i wiedzialam ze bede miala wsparcie od rodzicow.

Gość gość
Jak ty sobie to wyobrazasz? Chcesz zyć od 1 do 1 na zasiłku na dziecko który i tak nie wystarcza na wszystko? Wiesz ile takie małe dziecko kosztuje? Ile trzeba mu zapewnic rzeczy? Masz mature przed sobą kiedy Ty się bedziesz uczyć? Jakoś o tym to Twój mężczyzna nie pomyślał. Żenada. Albo to prowo albo naprawdę jestescie zdrowo rabnięci i Ty i Twój pożal się boże chłoptaś!

Gość gość
Wspaniale,że myslicie o zostaniu rodzicami. W końcu kiedyś często kobiety rodziły w twoim wieku,a nawet wczesniej. Nie zastanawiaj się. Powodzenia.

Gość gość
oho następny przygłup

Gość niezrozumiale
W kazdym badz razie, ja sie na ten temat juz wypowiedzialam. Decyzja nalezy do Ciebie i Twojego partnera. Ja uwazam ze jeszcze nie doroslas do bycia matka - sama na siebie nie potrafisz zarobic a masz zamiar utrzymac rodzine? ahh nie przepraszam facet bedzie utrzymywal , zapomnialam - glupia ja.

Gość kaniuu
Dobra, darujcie sobie.

Gość gość
Popatrz na foty obwisłych brzuchów z rozstępami, na nogi z żylakami przypomnij sobie jak to jest mieć zatrucie-mdłości i wymioty a ochota na ciąze ci minie. Ciesz się jedrnym ciałem, zdrowiem i beztroskim zżyciem na dzieciaki masz czas.

Gość gość
to po co pytasz? liczyłaś, że ktoś ci przyklaśnie na waszą nieodpowiedzialnośc?

Gość gość
Ale czy ja napisałam, że akurat CHCĘ MIEĆ I KONIEC KROPKA? Czy napisałam, że 18 lat to trochę za wcześnie mimo to, ze napisałam, iż bym chciała mieć.

Gość niezrozumiale
Wypraszam sobie ja obwislego ciala nie mam :) - co racja to racja ze w mlodym wieku cialo szybciej sie regeneruje. x Autorko ale co mamy sobie darowac? Ja wiem na jaka Ty odpowiedz liczylas. - pewnie starajcie sie o dziecko, to idealny wiek, dacie sobie rade. Ale niestety realia sa inne i nikt tak nie powie. Jezeli nie bierzesz naszej krytyki do siebie i uwazasz ze ciebie negujemy i po co zadalas to pytanie? Kazda z nas uwaza ze to za wczesnie. Jezeli Ty uwazasz inaczej to po co sie pytalas? Po co? Podjelas decyzje , bedziesz szczesliwa to rob to dziecko i nie kieruj sie decyzja innych ludzi bo tyo jest strasznie dziecinne! Ja jako dorosla osoba nie wchodzilabym na forum i nie zadawala takiego pytania, bo nikt inny jak tylko ja bede przezywac swoje zycie. Jak juz to powinnas pogadac ze swoja matka.

Gość gość
to ci tu napisałyśmy z czym wiąże się bycie rodzicem, a ty focha strzelasz jak kto? durna małolata

Gość niezrozumiale
ZAPYTALAS SIE CZY TO IDEALNY CZAS. Ja odpisalam ze nie. Wyjasnilam ci krotko dlaczego. Zycie niestety to nie bajka. Wiele innych osob tez napisalo ze nie. teraz decyzja nalezy do Ciebie

Gość gość
A kto bedzie płacił za waszą głupotę? Wasi rodziece bo to oni będą musieli łożyć na dziecko bo ty masz szkole a twój chłopak w wieku 21 lat nie ma jeszcze żadnego wykształcenia więc co on zarobi?? Jezu dzieci robia dzieci i to świadomie ja p*****le! Az nerwa złapałam no!