Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

40 tydzień ciśnienie i omdlenie wysokie tętno bóle i brak porodu

Polecane posty

Gość gość

Mam termin na za 3 dni. Od kilku dni mam częste pseudoskurcze, ale nie ma akcji ani rozwarcia. Boli potwornie, szczególnie przy każdym ruchu płodu. Dziś dodatkowo od rana czuję się fatalnie - zmęczenie, senność, mdłości, mroczki przed oczami, i jeszcze straciłam przytomność. Mam na wysokie tętno i kołatanie serca. Wizytę mam na jutro na 10. Czy udać się do szpitala? Poród raczej się nie zaczął, ale boli jakby był, tyle że bez odejścia wód i bez rozwarcia.

Gość gość
Oczywiście do szpitala i to od razu.

Gość gość
A skad wiesz, ze nie masz rozwarcia? Do szpitala jez I to migiem.

Gość gość
boję się, że to fałszywy alarm i dostanę opieprz :/ no i nie wiem - czy przy ewentualnym nadciśnieniu dadzą mi ZOO, tak jak mam umówione? Czy raczej będą nalegać na cesarkę/?

Gość gość
ZOO ci nie nie dadzą a co najwyżej ZZO. :) Jedź do szpitala to się dowiesz co i jak bo tak to trudno wyrokować.

Gość gość
A za co masz dostac opieprz. Na tym etapie ciazy masz prawo zglosic sie do lekarza nawet jak skurcze sa bezbolesne. W dodatku masz wysokie cisnienie wiec bez dyskusji musza cie zbadac.

Gość gość
skąd wiem... no wiesz wiem gdzie leży szyjka i jak przebiega poród więc wiem, sama ginekolog mi mówiła, jak się to sprawdza, ale trudne to raczej nie jest...

Gość gość
A dlaczego sama sobie sprawdzasz szyjkę? Od tego jest lekarz a nie ty. Rusz się do szpitala i sprawdź cos się dzieje. Chyba nie chcesz potem żałować że coś się stało a ty nie reagowałaś.

Gość gość
bo mi lekarka zaleciła. trudno żebym szła kilka razy dziennie na sprawdzenie, jak to oczywiste i w sumie wyczuwalne nawet i bez dotykania. Ale nic, dzieki - idę.

Gość gość
Dwie ciąże za mną i żaden lekarz nie kazał mi sprawdzać sobie szyjki. Jaki w tym sens?

Gość gość
jak mdlejesz to nie ma na co czekać...

Gość gość
Skoro taka madra jestes I wiesz jak samemu sie badac I jak przebiega porod to po co zadajesz pytania na forum? Badac szyjke kilka razy dziennie. Albo ty durna albo lekarz