Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lolaaaa20

Po studencku

Polecane posty

Gość Lolaaaa20

Witam :) od października rozpoczynam studia, zamierzam wynająć mieszkanie z dwiema koleżankami. a więc przechodząc do sedna sprawy, ile miesięcznie Wy, studenci wydajecie na jedzenie i takie typu sprawy ? boję się okropnie kosztów z tym związanych i zastanawia mnie fakt, ile kasiury może pochłonąć takie życie studenckie ? :p

Gość gość
będziecie lizać sobie ciipki nawzajem?

Gość Lolaaaa20
będziemy :D

Gość gość
zależy w jakim mieściie,ale ponad 1000 zł idzie

Gość Lolaaaa20
ponad 1000 aż ? nie wierzę, że tak dużo.. myślałam, że coś kolo 500-600 zł.

Gość predatorro
a skąd jestes? jak ędę mógł ci trysnąć do ust to ci trochę dołożę bejbe :)

Gość Lolaaaa20
dzięki predatorro, ale nie skorzystam :) Asiula Cebula, nie mam pojęcia w tej chwili, ale będę mieszkała z dwiema koleżankami, więc to zawsze taniej.

Ale rozumiem, że masz na razie tylko plan mieszkania z dwoma koleżankami, a mieszkania jeszcze nie wynajęłyście? Na samą stancję kilka stówek leci, za pokój jednoosobowy to od 500 zł w górę. Poza tym bilet na komunikację miejską, no chyba, ze uczelnię masz pod nosem :D Co do jedzenia to jak jeśteście dobrymi koleżankami, to możecie gotować dla całej waszej trójki, zawsze taniej wychodzi. Bo uwierz, że dla studenta każdy grosz sie liczy, nawet te 2 zł i już piwo z niższej półki jest. Poza tym jedzenie od rodziców, jakieś przetwory, słoiki to sie zawsze przyda, chociażby na czarną godzinę.

Znam osoby co za 700 zł się utrzymały (w tym oczywiście opłacenie pokoju i "życie"). Niektóre żyły za 1,5 tys-przeważnie imprezowicze. Ja mieściłam się w kwocie ok 1000, czasem mniej czasem więcej.

Gość gość
ja place za pokoj z chlopakiem ok 560, 50 bilet, jedzenie jakies 400. reszta to zalezy.

Gość gość
Boża ja mam 600-700 max( w tym opłacenie akademika)

Gość Lolaaaa20
mamy już prawie mieszkanie, jesteśmy w kontakcie z właścicielem ;) i mamy zamiar razem gotować itd. i dlatego pytam, ile może nam kasy pochłonąć samo jedzenie w trójkę, oprócz rachunków :p

Gość Lolaaaa20
nikt się już nie wypowie ??

hm... około 400zł na miesiąc, ale to zależy czy na weekendy będziesz do domu jeździć i prowiant przywozić oraz czy lubisz często nowe ciuszki kupować :)

Gość Lolaaaa20
Monic112, pocieszyłaś mnie troszkę :) bo 400 zł, to nie jest aż tak dużo :) a mieszkanie i rachunki to swoją drogą, bo mam je już wyliczone, gorzej z tą niepewnością jeśli chodzi o jedzenie :) bo na to nie wiem, ile kasy będziemy poświęcać ;) dowiemy się w październiku, ale wolę być już teraz nieco zorientowana, żeby potem nie było niespodzianek ;)