Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak oduroczyć dziecko

Polecane posty

Gość gość
gość Idź się wyspowiadaj , przyjmij komunię świętą, poproś księdza o pobłogosławienie dziecka, i nie wierz w zabobony... To co napisalas To jest dopiero zabobon xxx Nie dla osoby wierzącej w Boga.

Gość gość
I amen poklonmy sie słońcu.

Gość gość
czysty muppet -show:D:D:D

Gość Gość do Gościa demonologa
Jakoś dziwnie wszyscy psychiatrzy, których znam z racji wykonywanego zawodu, zgodnie twierdzą, że nie ma takiego opętania, które by na leki świetnie reagowało. Daj więc spokój :D

nc nie wiesz o mojej religii - wydaje ic sie ,ze wiesz . Ciekawe , ze Jezus czy apostołowie nie potrzebowali wspomagaczy a ni wody święconej a ni nawet o zgrozo szałwii :D Jezus gromił demony swoja tylko obecnością , apostołowie wypędzali demony mocą daną przez Jezusa , uczniowie apostołów również posługiwali sie tą mocą . A jaka ot moc ? to wiara . Jak jest wiara nie potrzebne jasełka i obrzędy , flagi i dymy . Ale j ka wiary nie ma - to jest tylko pusta skorupka , którą trzeba czymś zapełnić i wtedy zjawiają sie rozmaici " przeganiacie demonów " i nni psychologowie :) Pytam jeszcze raz - czytałaś Biblię ?

Gość gość
gosc 22.01 rzeczywiście jest duzo w tym co piszesz. Jak byłam harcerką za małolata to ksiądz nam mówił czym jest kadzidło to palone w kościele i właśnie w skład kadzidła wchodzi szałwia i naprawdę chodzi o lepszy kontakt z Bogiem i odpędzaniem złych sił. Ksiądz opowiadał także, ze nie jest to wymysł katolików tylko, ze jest to zaczerpnięte z innych kultur. Kurcze musisz miec ciekawą pracę :) Zazdroszczę z jednej strony takiej wiedzy i doświadczen a z drugiej zastanawiam się jak śpisz po nocach :D

każdy powążny egzorcysta - ZAWSZE zanim zacznie egzorcyzm posyła delikwenta do najpierw neurologa , póżniej do psychologa, j ka trzeba psychiatry . I dopiero zaświadczenia od tej " trójcy " :) powodują , ze proces zaczyna wchodzić w fazę duchową .

Gość gość
allium nie porównuj samej istoty Jezusa do księdza egzorcysty, który jest TYLKO jego wysłąnnikiem. Nie wiesz jaka do tej pracy jest potrzebna czystość ducha. Tobie się wydaje, że to tak pstryk, odmówić 10 zdrowasiek i diabeł pójdzie się smażyć do piekła :D strasznie ograniczona jesteś naprawdę :D "gdyby wiara Twa była wielka jak gorczycy ziarno..." egzorcysta góry nie przeniesie a jego wiara tutaj na ziemi nigdy nie będzie tak silna by na jedno jego słowo demon sie poddał. Powtarzam nie masz pojęcia na ten temat. A co do twojego pytania to Biblię mam w małym palcu ;) i nie tylko Biblię.

Gość gość
allium powiedziałaś 1 wreszcie mądrą rzecz. Rzeczywiście ot tak nie można odprawiać egzorcystów. Musza być zaśwaidczenia lekarskie. Ba! Są psychiatrzy, którzy okreslają czy u danej osoby występuje opętanie ( forma zaburzeń psychicznych czesto spowodowana poczuciem winy, ale nie tylko- ogólnie można by pisac i pisać), inna choroba czy opętanie religijne. Jesli opętanie religijne dopiero wtedy egzorcysta za zgoda biskupa może przystąpić do pracy

nie , to tobie sie wydaje ,ze kontakt z demonami to praca szybka , łatwa i przyjemna :) że żeby później to urwać wystarczy po nurzać ise oparach szałwi i już :) Ktoś kto przeczytał chcy tylko Ewangelie wie jaki stosunek do pogaństwa, do czarów miał Jezus . A także do demonów . ty o tym nie wiesz, ale w necie każdy może być każdym :)

Gość gość
gosciu jak spię po nocach? Dobrze. Praca rzeczywiście ciekawa, ale i ciężka.

no to skoro ja byłam w d***e to boję ise myśleć gdzie ty jesteś :) a skoro tak masz Biblię obkutą - ile było świń w które weszły demony wypędzone przez Jezusa ?:)

Gość gość
nie mozesz wiedziec ile było tych demonów. Nikt nie zna dokładnej liczby wiadomo jednak, ze było ich więcej niż świń. Demon przedstawił się jako Legion czyli imię dla większej liczby demonów. Ponad to Jezus nie spotkał się z Legionem raz. w ew. św. Marka, ale także sa fragmenty w ew. Mateusza i Łukasza. Ponadto Tylko Jezus był w stanie ot tak wypędzić demona. Ewengelia sama mówi, ze apostołom nie wszystkie demony udało się wypędzić. ogólnie na ten temat to mogłabym pisac i pisać do rana a i tak byłoby mało. Jestem prawdziwie zakochana w mojej pracy. Legion... w życiu go nie spotkałam na szczęście ;0 nie chciałabym mieć z nim do czynienia

ano widzisz i taka to twoja znajomość Biblii :) tak sama jak i twoje psychologowanie :) Świń było około dwóch tysięcy :)

Gość gość
a teraz wybywam, bo oprócz mojej fascynującej pracy mam także męża. Autorko powodzenia! ;)

Gość gość
około nie znaczy, ze tyle było. Zaś demonów bylo znacznie więcej niż świń. ;) Taka Twoja z kolei znajomosc pisma. Demonów mogło być nawet 6 tysiecy- nikt nie zna dokładnej ich liczby tak jak i liczby świń.

wstrząsająca znajomość Ewangelii :) pytanie o imięd demona to sztandarowe pytanie we wszystkich teleturniejach dlatego nie pytałam o niego a o ilość świń :)

a jednak ktoś zna ich liczbę a nie tylko snuje swoje fantazje :) 12) Prosili Go więc: Poślij nas w świnie, żebyśmy w nie wejść mogli. (13) I pozwolił im. Tak duchy nieczyste wyszły i weszły w świnie. A trzoda około dwutysięczna ruszyła pędem po urwistym zboczu do jeziora. I potonęły w jeziorze. (Ew. Marka 5:12-18, Biblia Tysiąclecia) :) A trzoda około dwutysięczna dwa tysiące to nie sześć moja panno :)

jak na taką " specjalistkę " marny poziom wiedzy prezentujesz :) Wystarczający jednak żeby człowieka bez podstawowej weidzy na temat tego w co wierzy oderwać od Boga .

kończę ten dyskurs bo moja praca i mój mąż naprawdę istnieją i rano trzeba wstawać do roboty :) dobranoc .

Gość gość
Trzoda była ok 2tysięczna a nie 2tysięczna. To raz. Dwa- demonów było znacznie więcej niż świń i nikt nie zna ich liczby tak jak nikt nie zna dokładnej liczby świń. pomijając fakt, że liczba świń była tylko i wyłącznie SYMBOLICZNA!!! Ale nie ma to jak czytanie biblii dosłownie ;)

Gość gość
Najlepszym wyjściem będzie jak udasz się do lekarza, możesz tez popytać ludzi na portalu http://www.pytajnik.net/, mi bardzo pomogli, Tobie również powinni.

Gość gość
czerwona wstążeczka nie zaszkodzi Natomiast dla osoby wierzącej - najsilniejszą modlitwą ogólnodostępną - o działaniu odpędzającym zło - jest modlitwa "Pod Twoją obronę" oraz w drugiej kolejności "Aniele Boży". Zastanówcie się, dlaczego małe dzieci uczy się najczęściej modlitwy do Anioła Stróża. Usiądź przy dzieku - połóż na nim ręce i zacznij się modlić. Nie trzeba stosować kąpieli w zioach, rozbijania jajek czy przelewania wosku.

Gość gość
Zabij żabę, ugotuj z niej wywar, dodaj do tego pióro starego koguta,świński ząb (zdobędziesz go np. w masarni), włos kobiety po 80-tce, paznokieć teścowej i trzy razy napluj. Gotuj 15 min. a następnie z rozmachem wylej za okno krzycząc "a kysz ty zmoro nieczysta, niech cię mefistofeles zabierze na wieki". I masz spokój a sąsiedzi ubaw:)

Gość gość
Xxxxxxxxxxxxxxxx Allium jestem psychologiem i demonologiem współpracującym m.in. z egzorcystami. Zwykły ksiądz nie ma pojecia o takich rzeczach. Nie znają obrzędów, nie znają metod postępowania z osobą opętana czy zwyczajnie nawiedzonym domem potrafią tylko pobłogosławic a to nie zawsze jest odpowiednio silne. Nie potrafią odróżniać różnych źródeł energii a już o rozróżnianiu demonów- o ile któryś miał możliwość spotkania takowego- to już w ogóle nie ma mowy! Na teologii takich rzeczy nie uczą. W dodatku ksiądz zwyczajny jest tylko zwykłym duszpasterzem dla ludzi tu na ziemi. Spora cześć z nich w ogole nie wierzy ( sic!) w egzorcyzmy i opetania co w ogóle kłóci się z ich własną religią. Na ten temat ogólnie mogłabym pisac****isać i zbrakłoby mi dnia i nocy. Przeciętny katolik, zwykły ksiądz jest daleko od takich rzeczy i nawet nie ma pojęcia, ze jego religia korzysta z obrzedów branych od pogan- jak własnie palenie szałwii. Xxxxxxxxxxxxxxx Poszukuje PILNIE osoby która to napisała !!!!!!!!!!! Prosze si odezwac na maila littlecrazyyylady@gmail.com

Gość Wiara a nie oślepienie
Zagorzali katolicy którzy nawet nie wiedzą że uroki ściagały niegdyś szeptunki (albo szeptuchy) i to były osoby naznaczone z darem od samego Boga które dzięki paleniu ziół , przelewaniu wosku lub jajka I dzięki modlitwach które są zawarte w starych księgach kościoła i przekazywane z pokolenia na pokolenie ściągały uroki i choroby. TAKŻE DO LUDZI KTÓRZY ODSYŁAJĄ ZATROSKANĄ MATKĘ DO KOŚCIOŁA NAJPIERW SAMI ZACZNIJCIE SIE UCZYĆ SWOJEJ WIARY NIE OGRANICZA SIĘ TYLKO DO 3 ŚWIĘTEJ, Jezus też leczył i ściągały uroki a jego nie potępiacie

Gość gość
13:39 Zdecyduj się czy jesteś katoliczka i potępiasz gusla pogańskie czy je wyznajesz bo szeptucha od kościoła jest bardzo daleko.

Gość Wiara a nie oślepienie
Do twojej wiadomości szeptunki w swoich modlitwach kierowały się bezpośrednio do Boga wręcz przez te modlitwy błagały o zdrowie dla chorych i o wypędzenie złych mocy i demonów,a to że pomagały sobie ziołami to normalne Ty też pewnie piłeś chociażby herbatkę rumiankową melise albo miętę a to też zioła, moja babcia była szeptunką i była katoliczką sama opowiadała mi o tym setki razy więc nie wmówisz mi że to nie prawda, szeptunka to nie jest jakaś znachorka mieszkająca w lesie to są ludzie żyjący obok nas którzy czerwpią swoją siłę i wiarę od Boga a nie od Batmana stojącego za stołem który nas poucza a sam nie wierzy w Boga ( nie obrażając księży z powołania) wierzysz ślepi w to Co Ci powiedzą w kościele a dlaczego nie mówią o księgach świętych które są zamknięte w watykanie i do których prawie nikt nie ma dostępu , bo są niewygodne dla kościoła

Gość gość
Ehh.