Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama malego alergika

odstawienie lekow antyalergicznych katastrofa

Polecane posty

witam, mam 3 letniego synka. Od zeszłego roku ma objawy alergii, od maja katar lejący się z nosa, łzawiące oczy, jeśli jest bez leków, to od razu zapalenie oskrzeli, bo katar mu schodzi niżej... Jest na lekach, testy będzie miał w październiku. Myślałam, że teraz jest w miarę spokojnie jeśli chodzi o pylenie i 3 dni temu odstawiłam xzyzal, który bierze od maja. Pierwsze 2 dni ok, drapał się i kichał od czasu do czasu. A od dzisiaj fontanna z nosa :( musialam znowu wrócić do leków antyhistaminowych. Jestem załamana. Co teraz cholera pyli? na co może być uczulony? wiem.. u takiego dziecka, to wróżenie z fusów. Czy moje dziecko już zawsze będzie na tych cholernych lekach? :(:(:(

Gość gość
nie wiem co teraz pyli, myslalam, ze juz jest wzgledny spokoj w temacie pylkow.

Gość gość
No nie wiem... Ale jutro po raz trzeci zaloz ten sam temat na tym samym forum, a nuz czegos wiecej sie wtedy dowiesz?:O

Gość gość
Pylą pokrzywy i grzyby. Niepotrzebnie odstawilas leki, moglas poczekac chociaz do wrzesnia.

dzieki! szczegolnie, ze to drugi temat jaki zakladam na kaffe od ostatnich 3 lat. I pierwszy o alergii!

Gość tak jakos5
Moja córa od ok 1 roku życia zazywa zyrtec i allertec raz to raz to . Teraz ma 3 lata i jak tylko 2 dni nie podam jej krop[li to kpotrafi kichać co chwilę dosłownie co 5 sekund . i tak cały dzień . To śmieszne się moze wydawać, ale dla dziecka męczące pierwszy raz sie z tym spotykam. Potrafi ze 300 razy dziennie kichać. NIE PRZESADZAM . i katar do tego , drapanie się do tego dochodzi AZS . Porażka

Gość gość
są alegreny różnego rodzaju- pokarkowe też, można być uczulonym na słońce, na kurz i roztocza, na pleśnie, grzyby, nie tylko pyłki. Przed testami trzeba odstawić leki antyalegriczne, pamiętajcie

wczoraj znowu włączyłam lek. Koniec eksperymentów :( godzinę mu zajęło dojście do normalności. Nie kichnął ani razu, przestal się drapać. Przeraża mnie to, przecież nie można cały czas tego świństwa brać. To na pewno nie pozostaje bez wpłwu na nerki, wątrobę... :(:(:(

Gość gość
powinnaś pojechać do jakiegoś instytutu jeden jest w Rabce Zdrój, drugi bodajze w Karpaczu ? ale nie jestem pewna, na kompleksowe badania. przebadają dziecko z kazdej strony, w kilka 3- 4 dni.... idź do rodzinnego/alergologa i poproś o skierowanie do szpitala

Gość gość
Ja brałam leki p.alergiczne całe dzieciństwo i żyje :) Trzeba uważać na samodzielne odstawianie leków, u mnie doszło do zaostrzenia i pewnego dnia po prostu straciłam dech, myślałam że umieram a miałam ok 12lat. Dostałam astmy o ciężkim przebiegu właśnie na skutek złego leczenia :o Pózniej byłam odczulana ( w okresie zimowym powiem, że już pierwszej wiosny poprawa była ogromna.

Gość gość
Niebawem dowiecie się na co jest uczulony synek i będziecie mogli mu jakoś pomóc. Biedny maluszek musi to znosić uporczywe objawy cały czas. Moja córka od roku zażywa leki alergiczne i też często zdarzają się jej nagłe problemy z cieknącym nosem. W takich chwilach podaję jej wodę morską sterimar baby, żeby ulżyć mojemu szkrabowi. Pomaga pozbyć się alergenów z noska małej, przez co ułatwia oddychanie. Łatwo się aplikuje maluszkowi, bo jest w spray’u.

Gość Do Autorki i tylko autorki
Autorko, a próbowałaś z innej strony to rozwiązać? Zmień zywienie dziecka. Jak dziecko sie oczyści alergia minie. Nic wiecej nie bedę pisac, podam jedno źródło dalej szukaj sama. Dziecko jest najwazniejsze. http://www.kuchniappdladzieci.pun.pl/forums.php Powodzenia

Gość gość
gość Niebawem dowiecie się na co jest uczulony synek i będziecie mogli mu jakoś pomóc. Biedny maluszek musi to znosić uporczywe objawy cały czas. Moja córka od roku zażywa leki alergiczne i też często zdarzają się jej nagłe problemy z cieknącym nosem. W takich chwilach podaję jej wodę morską sterimar baby, żeby ulżyć mojemu szkrabowi. Pomaga pozbyć się alergenów z noska małej, przez co ułatwia oddychanie. Łatwo się aplikuje maluszkowi, bo jest w spray’u. XXXXXXXXXXXXXXXXXX To tylko na krótką mete. Ty pomagasz pozbyc się śluzu na wierzchu. A prawdziwy problem tkwi w środku - tam ten śluz siedzi. Pamietaj, jestes tym co jesz. Pozdrawiam

Gość gość
dla mnie w temacie alergii pomocne były m.in strony interenetowe www.latopic.pl i www atopowe-zapalenie.pl-tam jest wielu rodziców małych alergików.Można wymienić dośiwdczenia.