Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ksawery podoba sie wam takie imie

Polecane posty

Gość gość
Ksawery - bardzo mi się podoba to imię :)

Gość gość
Ksawery to piekne stare imie, kiedys byl Franciszek Ksawery a teraz sam Ksawery :) nam niedlugo rodzi sie mały Ksawery

Gość gość
Mój synek ma Ksawery,moje dwie koleżanki też dały tak na imię swoim dzieciom.I tak jak ktoś napisał,to fajne staropolskie imię i porównywanie go z Kevinami itd,to dopiero brak niewiedzy!Franciszek Ksawery-religia sie kłania!

Gość gość
Moja siostra ma Ksawerego, u nas będzie Tymoteusz :) Też bardzo ładne

Gość gość
Nie podoba, pretensjonalne.

Gość gość
Lepsze Ksawery niż jakiś Antek, Franek czy Szymuś i Kacperek - totalna masakra........

Gość gość
Ja lubię bardziej oryginalne imiona, popularne są beznadziejne, np. mama woła dziecko na placu zabaw Mateusz i odwarca się pięciu chłoców. Imię takie jak Antoś, to robienie krzywdy dziecku na całe życie. Dziecko nie jest całe życie dzieckiem i ten Antoś kiedyś będzie się przedstawiał Antek - koszmar. Ksawery, Maksym, Nataniel - Świetne imiona.

Gość gość
Piękne klasyczne imię.Drogie mamy nie przejmujcie się opiniami osób które to imię plasują na jednym miejscu razem z Olivierem czy Alanem .Osób które twierdzą ze jest to imię pretensjonalne.Takie opinie świadczą o poziomie ich inteligencji.Bo takie opinie wyrażają osoby chyba bez wykształcenia no co najwyżej z zawodowym.Takie są moje odczucia.Kto posiada jaką kolwiek wiedzę to wie że o Ksawerym pisał Adam Mickiewicz.Że mieliśmy księcia Ksawerego Druckiego Lubeckiego .W Warszawie jest co najmniej trzy ulice imienia Ksawerego...np.Branickiego.Zasób wiedzy osób porównujących Ksawerego do zachodnich imion jest równy zeru.Zawsze mam ubaw czytając te ich pożal się Boże komentarze.

Gość gość
Ksawery piękne imię ale tylko i wyłącznie w tej pisowni.Cieszę się że imiona retro wróciły do łask.

Gość gość
Śliczne imię.Klasyczne eleganckie zarówno w pisowni jak i w wypowiedzi.

Gość gość
W tej formie-tak,byle nie Xavier

Gość gość
Tak tak i tak.Podoba się i to bardzo.Ksawery po prostu śliczne jest to imię.Cieszę że imiona retro stały się modne bo są naprawdę piękne.

Gość gość
Do 12 01 2015.godz.14.33.Nie wiesz co piszesz.Nie potrafisz rozgraniczyć.Najlepiej przypiąć imieniu łatkę nie ważne czy zna się znaczenie przypinanego słowa czy też nie.Pretensjonalny może być Ksawier lub Xavier.Ksawery jest to spolszczona wersja obwuązująca w Polsce podobnie jak Łukasz Mateusz Michał Mikołaj czy Marcin więc gdzie tu pretensjonalizm?Chyba tylko w głowach co niektórych niewykształconych mamusiek.Dodam że Ksawery to imię z tradycją o głębokiej historii w Polsce.

Gość gość
Mnie się bardzo podoba to imię.W moim odczuciu jest bardzo dostojne i eleganckie podobnie jak Aleksander czy Maksymilian.Imiona te muszą ładnie komponować się z nazwiskiem.Natomiast wspomniany wyżej Konstanty zupełnie do mnie nie przemawia.Dodam że w 100%zgadzam się z przedmówcą.

Gość gość
Z tego co wiem imię to jest bardzo popularne we Francji Niemczech i w Hiszpanii.

Gość gość
Wpisy na pierwszej i drugiej stronie, negujące to imię są zamieszczane przez dwie osoby.Takie mam odczucia. Jest to żenujące.Sztuczne napędzanie negatywnych opinii.Brak słów...Ksawery jest naprawdę fajnym imieniem dla chłopca na każdym etapie życia.Mały Ksaweruś starszy Ksawer dorosły Ksawery.

Gość gość
A mnie się wydaje że przez dwie,trzy osoby.

Gość gość
Może być .Ładnie się komponuje z tradycyjnymi polskimi nazwiskami -icz -cki-ski .

Gość gość Ksawek
Ja mam na imię Ksawery i dobrze się z tym czuję. A zdrobnienie jest Ksawek, Ksawciu itp. Nie jest ważne imię a człowiek. Np ładne imię Andrzej, Jarosław a jacy ludzie widzimy......

Gość gość
Przepraszam, ale beznadziejne to imie dla mnie przynajmniej, ale jak komus sie podoba to wolna wola.