Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Tragedia nad Wartą

Polecane posty

Gość gość

Boże jak ja współczuję tej kobiecie...

Gość FridaKorina85
Czytałam, straszna tragedia.

Gość gość
Masakra jakaś w ogóle

Gość dobry bo wlasnie
tak to jest jak nie idzie sie w strzezone miejsca tragedia ogromna, ale glupich nie sieją

Gość gość
To były jej wszystkie dzieci?

Gość dobry bo wlasnie
jej dzieci, na WP jest artykuł

Gość FridaKorina85
Chyba została jej tylko ta 5 latka :(

Gość gość
tak to jest jak nie idzie sie w strzezone miejsca tragedia ogromna, ale glupich nie sieją Czy ty kiedykolwiek byłaś na wsi, widziałaś jak i gdzie ludzie się kąpią? :o Znakomita większość miejsc, w których ludzie się kąpią to niestrzeżone plaże, nie wszędzie są miejscówki jak nad morzem, na mazurach czy zalewach :o:o Współczuję matce strasznie, strasznie.

Gość gość
Głupich nie głupich, nie każdy mieszka w mieście z basenami i nie każdego stać na 6 biletów (matka+pięcioro dzieci). Dzieci porwał prąd, nawet ratownik by nie pomógł.

Gość to przykre ale
w strzezonych miescach prąd nie porwie, kupuje sie basen i stawia na podworku a nie lazi na dziko

Gość gość
"dobry bo wlasnie", kobieta prawdopodobnie straciła 4 dzieci, a ty wymądrzasz się na temat strzeżonych kąpielisk i pompowanego basenu na podwórku dla dzieci w wieku 15, 14, 11, 7 i 5 lat? Gratuluję wyczucia.

Gość FridaKorina85
Każdy wie że się nie chodzi, jak i każdy wie że przechodzi się na pasach, pomimo tego każdy kiedyś był na takim dzikim kąpielisku jak i przechodził w miejscu niedozwolonym

Gość dobry bo wlasnie
ja nic nie pisalam o zadnym basenie, bo czytalam artykul i wiem w jakim wieku ma dzieci:) a niewyobrazam sobie isc z dziecmi na niestrzezona wodą, no ale moze ja jakas dziwna jestem:D

Gość gość
jak miala opiekunke, to biedna nie byla, trzeba bylo dzieci na basen zawieźć

Gość gość
Oj dajcie spokój. Wszystkie tutaj takie mądre ...

Gość gość
Mieszkam 20 km od tego miejsca, jak mozna nie wiedzieć ze we Warcie jesr bardzo silny nurt... I jak można spuścic z oka 4 dzieci. Jak dla mnie to jest wyłącznie wina matki.

Gość gość
straszna tragedia, współczuje matce, ja bym chyba zwariowała

Gość gość
Ja też mieszkam niedaleko i sama chodze ze znajomymi i rodzina nad Wartę się kąpać i zawsze chodzimy w miejsca gdzie nie ma ludzi.

Gość no mi też szkoda
no bywa, nieodpowiedzialna matka ma teraz biede

Gość gość
ja tez chodze nad warte sie kapac i wezcie nie gadajcie o basenie nikt nie chce chlorowanej wody, tlumu, szczochow ludzkich w basenie

Gość gość
no dobra ale są jakieś "zalewy" czy miejsca na rzekach gdzie można plywac, gdzie nie ma nurtu i jest bezpiecznie?

Gość gość
Już nie piszcie o winie matki - przecież ta biedna kobieta do końca życia nie wybaczy sobie tego, dla niej to największa tragedia jaka się mogła zdarzyć, nawet w połowie nie jesteśmy w stanie sobie wyobrazić co ona czuje.... mam tylko nadzieje że będzie miała wsparcie od męża i reszty rodziny, że ta tragedia nie przekreśli i tego.

Gość gość
tez mieszkam niedaleko, a i w tamtej okolicy sie kapalam, ale w tym roku nie bylam nad rzeka, bo poziom wody jest wyzszy, ja plywac nie umiem, wiec sie boje. Kapielisk strzezonych w okolicy nie znam, a miejsc gdzie sie ludzie kapia-mnostwo. Tragedia po prostu, co tu duzo pisac, chwila wystarczyla

Gość gość
Troszke mnie dziwi Wasza chamska postawa wobec matki, ona była z dziecmi nie były same. Jakiś czas temu był tu temat że mama siedmiolatka nie wypuszcza go samego, to zjechałyście ją że 7latek chodzi już wszędzie sam a ona choduje niedorajdę. Teraz pomyślcie w jak różnych wypadkach może uczyestniczyć samotny 7latek, a później się odezwijcie o tej matce.

Gość gość
a ja wyrażam smutek i żal dla tej tragedii i nie potępiam matki absolutnie. nawet w tak ciężkiej sytuacji nie znajdujecie słowa pocieszenia dla kobiety tylko głupio komentujecie. Jestescie mądrzy cudzym doświadczeniem, pamiętajcie ze zycie bywa przewrotne

Gość gość
Po pierwsz to ona wszystkie dzieci puscila do wody razem, byla ich czworka, dwoje nastolatkow i siedziala na brzegu i sie patrzyla na nich, nie wypuscila tych dzieci z domu samych, a ze dno sie zalamalo pod nimi i nurt ich porwal ktoz to mogl przewidziec, kto mogl przewidziec ze czworo duzych juz calkiem dzieci sie utopi naraz, po to ich wpuscila razem do rzeki aby byly bezpieczniejsze razem. To byl wypadek i ja tu winy matki nie widze. Ukarac ja to ukarac tysiace ludzi ktorzy kapia sie w niedozwolonych miejscach. Ja juz los pokaral stracila czworo dzieci, mam nadzieje ze w jej miejscowosci ludzie jej nie zaszczuja tylko ja wespra psychicznie.

Gość ale zeby wypoczac
pewnie tak ja wespra jak tu na kafe... boze broń od takich nieczułych ludzi

Gość gość
Ja mimo wszystko w życiu nie pozwoliłabym kąpać się dzieciom w rzece...Co innego jezioro bo tam przynajmniej nie ma takich wirów i zawsze to troszkę bezpieczniej

Gość gość
A jak w ogóle to się stało? Widziałam zdjęcia tego miejsca woda praktycznie stoi w miejscu, żadnych pradów czy wzburzenia nie widziałam, to się do zarwało tak?