Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dziewczynka 11 miesiecy zaczerwienione wargi sromowe

Polecane posty

Gość gość

Tak jakby miala tam kilka malych pryszczykow, na wargach sromowych wiekszych. Pojawilo sie wczoraj, myslalam, ze to podraznienie, ale chyba nie. Ja lecze obecnie zapalenie pochwy (candida), nie wiem skad wzielo sie to u dziecka, nie wycieralam jej swoim recznikiem. Moze od tego ze z gola d*pka posmigala na naszej koldrze. Co stosowac? W miescie nie ma ginekologa dzieciecego. Czytalam, ze mozna clotrimazol. Mam tez plyn plivafem do podmywania, mozna ja tym umyc?

Gość gość
Jak nie ma ginekologa dziecięcego to udaj się do pediatry, na pewno lepiej pomoże niż kafeteria

Gość gość
Nie wpadlam na to. ;) Oczywiscie jutro pojde do lekarza.

Gość gość
pediatra jak najbardziej.a jak nie pomoże to zwykły ginekolog.kobieta najlepiej.moja 2 latka złapała grzyba na basenie i niestety długo się ciągnęło leczenie.pediatra nawet nie obejrzała dziecka,dopiero pomogła nam świetna,doświadczona ginekolog.ale i tak pierwsze jej pytanie było czy nie podejrzewam molestowania. clotrimazolum jak najbardziej może pomoc.nasiadowki w nadmanganianie potasu też,woda ma być leciutko różową i ew. tantum rosa. A może to początek pieluszkowego zapalenia skóry?

Gość gość
Sprobuje dzisiaj z rumiankiem, fioletem i clotrimazolum. Nie jestem pewna czy to jakies zapalenie, ale ja obecnie przechodze wiec mi sie skojarzylo, bo mala nigdy nie miala zadnych problemow skornych w miejscach intymnych. Moze jakas alergia, bo miala 2 dni temu delikatnie wysypane policzki, pewnie od zwyklych sklepowych jajek.

Gość Złota_Rybka_Złota
W takie upały częściej też zdarzają się infekcje.Może przy okazji akurat była osłabiona i ja złapało.

Gość gość
Jest taki upał, skóra w tych miejscach bardzo delikatna narazona na wilgoć i taka temperaturę, być może to właśnie takie podrażnienie,.

Gość Złota_Rybka_Złota
Myślę, że clotrimazolum może i pomoże.Może też warto wrócić do sudocremu .I tak na zmianę .

Gość gość
A czy przy wargach sromowych mniejszych mozna smarowac? Tzn bym musiala odchylic te wieksze i przy ujsciu do pochwy wysmarowac boo tam jest wlasnie zaczerwienione i sa te pryszczyki. Czy to nie bedzie gorzej jeszcze, bo tam skora jednak jest... zaslonieta. Wiecie o co mi w ogole chodzi? Czy sie nie podrazni jeszcze gorzej. Sudokrem akurat mam. Nieuzywalam nigdy bo nie bylo potrzeby. Mam tez zasypke alantan i alantan krem.