Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

luteina a owulacja

Polecane posty

Gość gość

mam brac luteine od 16 dc, mam nieregularne okresy, nie potrafie określic kiedy jest owulacja itd. czy luteine wywola mi owulacje?

Gość gość
chyba tak, luteine m.in. stosuje sie przy cyklach bezowulacyjnych

Gość gość
luteina jest raczej na wywołanie okresu, a podana przed owulacją może(ale nie musi) ją zablokować Przy cyklach bezowulacyjnych stosuje się clostilbegyt na poprawę jajeczkowania. Jeśli nie starasz się o dziecko to weź jak powiedział lekarz. A jak bardzo masz nieregularne te cykle, ile wynosił najdłuższy?

Gość gość
wlasnie sie staram, lekarz kazal wziac od 16 dc, zeby dostac okres, najdluzszy mial 57 dni, i raczej to byly plamienia niz okres ...

Gość gość
w takim razie myślę, że trzeba wziąć w 16 dc jak kazał lekarz. W tym cyklu już trzeba się nastawić raczej na wywołanie i uregulowanie okresu, a nie na zapłodnienie, a o dziecko starać się od nowego cyklu. Zresztą czytałam gdzieś, że jeśli weźmie się luteinę krótko przed owulacją to nie jest to takie blokujące, gorzej gdyby się zażyło sporo przed. Wtedy owulacja moze się przyblokować, bo organizm za wcześnie dostanie zwiększoną dawkę progesteronu

Gość gość
dzieki!