Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gosc owkaa

jak czesto zmieniacie pampersy swoim niemowlakom

Polecane posty

Gość gosc owkaa

jw jak czesto?? czy raz na 6h wystarczy? ja w nocy nie zmieniam w ogole moj syn spi ok 9h nieprzerwanym snem jak wstaje o 7 to wtedy zmeiniam

Gość gość
Ja też w nocy nie przebieram- ok 12godzin W dzień dwa trzy razy zależy jak dużo sika.

Gość gość
rano /południe i na noc wiec 3 czasem 4 ;-))

Gość gość
Zakladam na noc i zmieniam dopiero rano.potem co jakies 3h.

Gość gosc owkaa
przebierasz 2-3razy dziennie?? a w jakkim wieku jest twoje dziecko?? moj b czesto sika idzie mi po jakies 7 pampersow na dobe:/ moze za czesto przebieram?

Gość gość
W nocy nie je to i nie zmieniam. W dzień co ok 3 h. Idzie 7-8 pampersów na dobę. Synek ma 6 miesięcy.

Gość gość
Tak przebieram 2-3 razy plus na noc. Moja ma 5 miesięcy i mało sika. Kupę robi raz dziennie. Spać idzie 19.30-20.00 więc wtedy daje sucha pieluszke. Wstaje ok 5 jeść ale jak zje to jeszcze trochę dosypia więc nie przebieram żeby jej nie rozbudzić. Dopiero jak wstanie 6-7 to przebieram a i tak pieluszka prawie sucha. Później na ogół ok 11 jest kupa więc znow przebieram i później ok 15. No i o 19kąpiel więc znow sucha już na noc. Więc idzie mi 4 na dobe. Czasem jak w dzień nie ma kupy o wystarcza jak zmienię rano o 7 później ok 13 i po kąpieli. Moja naprawdę mało sika.

Gość gość
to że dziecko mało sika oznacza, że za mało pije a to nie jest zdrowe dla nerek nie ma się z czego cieszyć/ Ja zmieniam najpóźniej co 3 h. Na noc jedna starcza czasem rano jest sucha.

Gość gość
Używam zwykłych tetrowych. Zmieniam w sumie co 2 h. Na noc jedynie pampers.

Gość gość
Rano jak wstanie ok. 7. Po nocy jest pełna, dużo sika ale też je jeszcze w nocy. Potem ok. 12, 17 i po kąpieli. Czyli 4 idą napewno i potem w miarę ppotrzeb.

Gość gość
moja ma 13 miesiecy, idzie ok 7 pieluch dziennie, w nocy nie zmieniam. duzo sika zwlaszcza teraz jak jest upal

Gość gość
A czy ja sie z tego cieszę? Nie moja wina że ona nie chce pić. daje jej tyle ile dam radę. Kilka razy dziennie daje jej do rąk butelkę z woda to sie bawi i przy okazji ze dwa łyczki weźmie i wyrzuca butelkę. Jak ja wezmę i sama jej daje to też dwa łyki albo wogóle i nie chce, wypluwa. Jedyne co to soku trochę więcej wypije ale pod warunkiem że łyżeczka jej daje.

Gość gość
W te upaly trzeba bardzo czesto proponowac wode. Nawet po 2 lyczki 20 razy to juz 40 lyczkow.w buzi tez sie sucho robi i trzeba nawilzyc. Dla mnie tez 3 razy na dzien zmiana pampersa to za malo a jezeli do tego pielucha jest prawie sucha to bym sie niepokoila.

Gość gość
Robilam córce badania i jest wszystko w porządku. Daje jej często to weźmie raz łyka czasem dwa, a czasami wogóle tylko wypluwa.

Gość gość
córka półtora misiąca i idzie od 5-7 pampersów, ale średnio to 5. W nocy nie zmieniam, bo nie budzi się na jedzenie. Czyli z reguły zmieniam co karmienie lub co drugie karmienie. Kupę robi raz na dwa dni tak średnio

Gość gość
Nasz syn ma 2.5m, poczatkowo nam szlo ok. 12-15 pieluch, bo duzo jadl I kupa byla non stop. Teraz jest kilka razy w ciagu dnia ledwie pobrudzi pieluszke I zuzywamy ok. 10 pampersow na dobe. W nocy przewijamy go, jesli obudzi sie do karmienia. Wg mnie raz na 6h to strasznie rzadko, przepraszam za porownanie, ale podpaski prz okresie chyba czesciej zmieniasz, bo ci nieprzyjemnie I to niehigieniczne, to czemu dziecko chcesz kisic?

Gość bambaryła32
w nocy nie zmieniam,chyba że przesika pieluchę,w dzień co ok.3,4h

Gość bambaryła32
chyba,że jest kupa to od razu zmieniam

Gość gość
Zdrowe dziecko musi zasiuśkać 6 pieluch. Mniej to za mało pije. Albo mleka albo wody. Jak nie chce wody, to zrób herbatkę, albo soczku.

Gość gość
Ja za dnia zawsze zmieniałam co 3h i to nawet jak nie pękała w szwach, zwyczajnie co trzy godziny należy zmienić a w nocy póki była niemowlęciem to raz , jak już zaczęła całą noc przesypiać (ok 10 miesiąc życia) to dopiero rano.