Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Hej dziewczyny, a ja mam termin na CC na 20/08 w Escu i mimo, że to moja dróga ciąża jestem przerażona. Tak czytam te wszystkie opinie na forum i zdania są podzielone, ale powiem wam, ze swoją pierwszą pociechę rodziłam w Belfaście też przez CC bo malutka była odwrócona i tam od razu mnie na cięcie skierowali. a u nas to mimo że teraz dzidzia była odwrócona lekarz się nie zdecydował - "trzeba spróbowac siłami natury" - jakaś paranoja! Mąż od razu sie zdecydował na Esculapa, fakt cudów oczekiwac nie należy w końcu to my mamy zajmowac się maluszkami a nie położne, jedynie odczówam komfort psychiczny i jestem spokojniejsza o poród, bo wiem jak rodziły koleżanki w Powiatowych Szpitalach, koszmar. Póki co to odliczam dni i mam nadzieję, ze dotrzymam do terminu hihi:). I jestem wdzięczna Wam wszystkim za te posty bo sporo można się tu dowiedziec. Miałabym tylko jedno pytanie co do sposobu cięcia. Bo jedną bliznę już mam - czy drógie cięcie jest wykonywane w tym samym miejscu, bo nie chce miec dodatkowej PIONOWEJ blizny:)a wiem że w powiatowych wykonują na starej bliźnie. (oczywiście zapomniałam spytac anestezjologa podczas wizyty)

Gość gość
teraz to już chyba nigdzie nawet u mnie na wsi nie robią 2giej blizny :D także spokojnie. Dokładnie wygląda to tak, ze stara blizna jest wycinana i jest robiona nowa ;) Głowa do góry!

Gość gość
nigdzie nie tną pionowo tylko poziomo a jak masz już bliznę to wg niej