Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zestrachana

Jak zmienia sie wygląd krocza po porodzie naturalnym

Polecane posty

Gość gość
Oglądam na youtube operacje waginy po porodzie - ładnie to nie wygląda. Ciekawe czy to bezpieczne i czy nie uposledza osiagania przyjemności w seksie.

Gość gość
Nie no najszczersza prawda jest taka że po sn jest wiadro i pobojowisko i nie wiadomo czemu natura tak to głupio wymyśliła, to przcież powinno być inaczej. No z ręką na sercu -wszystkie zadowolone po sn to kłamczuchy a jedynie słuszne zakończenie ciąży to cc. Trzeba się umówić do chirurga a nie kłamać że jest ok kiedy ma się tragedię w kroczu. NIECH ŻADNA NIE PRÓBUJE RODZIĆ SN BO JEST TRAGEDIA A POTEM BĘDZIE RYK. TYLKO CC!! :D

Gość gość
Co do ilustracji w podręcznikach do biologii to uśmiałam się - a widziałas, jak tam wygląda każdy mężczyzna i każda kobieta? A rozejrzyj się po ulicy, kto chodzi. Juz nie mówię, że w podręczniku pewnie była to biała kobieta i biały mężczyzna - a wiesz, że sa też Azjatki czy Murzynki o innej budowie ciała? Nie bądź śmieszna. Żadna koleżanka tez nie opowiada o wyglądzie swojej c*pki, bo to nie temat do rozmów. Jakbyś chciała się przekonać jak wyglądają, to trzeba było zostac ginekologiem. Po drugie, wygląd zewnętrzny c*pki i jej "ciasność" to dwie różne sprawy - ja na przykład mam duże wargi, chociaż nie wiszące, i nie zamierzam ich operować (mąż na szczęście też je uwielbia), ale CIASNOŚĆ przy stosunku to coś czego nie chcę tracić!

Gość gość
Nie rozumiem po co te ataki, prawda jest taka, ze po porodzie sn zmienia sie wszystko diametralnie i wg mnie wiele zalezy od lekarza, ktory potem szyje po porodzie. A ze wiemy jak jest, coz nie oszukujmy sie, okalecza sie kobiety na cale zycie a zabieg waginoplastyki powinien byc refundowany. Wiem po sobie,choc dbalam o siebie w ciazy, to po porodzie po prostu koszmar, tym bardziej, ze lekarz zafundowal mi wyciskanie dziecka kladac sie na moim brzuchy i nacinanie krocza. Dziecko urodzilam 5 lat temu i od tego czasu seks praktycznie nie istnieje, nie mam z niego zadnej przyjemnosci.

Gość gość
''..Ale dla mnie liczy sie wygląd tej części ciała, nie wyobrażam sobie potem jakbym miała uprawiać seks z mężem jeżeli zamiast ładnej brzoskwiniki miałabym tam cos o wyglądzie zwiędłej sałaty '' Autorko jeśli sądzisz że będziesz miała zawsze brzoskwinkę, to czym prędzej porzuć tą nadzieję, nawet bez porodu sn, nie będzie wyglądać za 10, 15czy 20 lat tak jak teraz. To tak jakbyś myślała że jak nie będziesz karmić, to zawsze będą cycki stać na baczność, niestety proces starzenia dotyka każdego bez wyjątku.

Gość gość
Aha więc to ataki? A dlaczego za ataki nie uznaje się uogólnione stwierdzenie że wszystko się zmienia diametralnie? Dlaczego tak ciężko przyjąć że nie u każdego musi być tak jak u ciebie? Dlaczego akurat wersja pobojowiska ma być tą jednyną ogólną prawdą? Cięzko dopuścić myśl że nawet jeśli u osoby A jest pobojowisko to u osoby B wcale tak nie jest? Nie no oczywiscie osoba B na mur beton przecież kłamie. Nie każdy ma tak samo -i tyle.

Gość gość
Matko, kładzenie się na brzuchu jest zabronione już z 20 lat!

Gość gość
Moja kuzynka jest położną i jak sobie rozmawiamy czasami na takie tematy to ona mówi, że nie wie czy zdecyduje się na dziecko między innymi ze względu na to jak wygląda pochwa po porodzie. Skoro położna widzi zmiany po ciąży to z czym tu dyskutować...?

Gość gość
Chyba jeszcze gorsza opcja to poród naturalny i cesarka, blizna na brzuchu i w c***e. Nie wierzę, że taka kobieta moze wzbudzać pożądanie mężczyzny.

Gość gość
O Matko ,autorko kogo ty wogole sluchasz :) :) :) Takich bzdur o porodzie naturalnym jak na tym forum to ja w zyciu nie slyszalam :) Siedzi tu sama patologia i pisze jakies wypociny z d**y wziete.Nie rodzac naturalnie nie maja pojecia o czym pisza.Maja oblesne blizny po cc i tak dowartosciowuja sie i wola by wiecej kobiet robilo cc ,by ze swoimi bliznami czuc sie komfortowo na plazy :) Wiadro to oni maja ale zamiast mozgu juz sobie wyobrazam jakie pasztety i Maryski tu pisza.Pewnie najbrzydsza pipka na swiecie wyglada lepiej niz ich twarz:)

Gość gość
Tylko, ze blizna po cc jest niewidoczna :D jest dużo mniej widoczna niż blizna po operacji plastycznej brzucha czy cycków- a jednak kobiety z silikonami wzbudzają pożądanie mężczyzn ;P

Gość gość
a moja znajoma polozna powiedziala ,ze nigdy w zyciu oblesnej blizny na brzuchu za bardzo ceni sobie swoj wyglad.A po porodzie sn nic sie nie zmienia :)

Gość gość
o jasne widzialam wasze niewidoczne blizny na plazy:) Obleeeeeeeeeesnosc.Tak sobie tlumacz chyba ,ze slepa jestes

Gość gość
ciekawe jak mogłaś widzieć na plaży blizny po cięciu jak już od wielu, wielu lat nawet w małych miejscowościach blizne robią mniej wiecej tam gdzie zaczyna się owłosienie :D no chyba, ze na plaży nudystów widziałąś, albo to nie były blizny po cc. Blizna po cięciu jest niziutko, bardzo cienka- dosłownie kreseczka na szerokość ok 10cm- niekiedy mniej

Gość gość 123
'' gość Moja kuzynka jest położną i jak sobie rozmawiamy czasami na takie tematy to ona mówi, że nie wie czy zdecyduje się na dziecko między innymi ze względu na to jak wygląda pochwa po porodzie. Skoro położna widzi zmiany po ciąży to z czym tu dyskutować..?'' Tak z tym że położne oglądają krocze 2 minuty po porodzie, ewentualnie 2 dni po, a nie po pół roku jak się wszystko obkurczy i wygoi.

Gość gość
poza tym ważniejsza jest ładna c*pka niż brzuch ;) i ciasna, która zapewni i kobiecie i facetowi przyjemnosć. A blizna na brzuchu niewiele ma wspólnego z seksem :D

Gość gość
poożne widzą też krocza po poprzednich porodach ;)

Gość gość
kreseczka na szerokość ok 10cm xxx Ładna mi kreseczka... A jaka długość?

Gość gość
Ale temat hehe :D Mi się nic nie rozciągnęło ani nie zmieniło,tylko blizna po nacięciu oczywiście jest.Muszę się męża spytać czy nie chce mnie czasem z tego powodu zostawić :D

Gość gość
Oj tak jestem ciekawa co twój mąż na to :P

Gość gość
''poożne widzą też krocza po poprzednich porodach'' Ale jak jest w ciąży lub przed porodem, a to jednak trochę zmienia postać rzeczy.

Gość gość
''poza tym ważniejsza jest ładna c*pka niż brzuch oczko.gif i ciasna, która zapewni i kobiecie i facetowi przyjemnosć.'' Nie na długo, Ty i tak z czasem się poluzujesz a jemu się obkurczy, więc lepiej żeby was coś mocniejszego łączyło :O

Gość gość
08.08.13 [zgłoś do usunięcia] gość Oj tak jestem ciekawa co twój mąż na to jezyk.gif Przygotowałam się na rozwód :D

Gość gość
No istny "cód" :D

Gość gość
Gość 20.02 Ale pieprzysz :D Jak już zmyślasz, to rób to wiarygodnie ;)

Gość gość
Ludzie ogarnijcie się :/

Gość gość
p***a wygląda jak penknienta torba po cemencie

Gość gość
Zmiany chemiczne w DNA dziecka po CC????? O podobnych bzdurach slyszy się tylko jak UFO ktoś widział... Miałam cc i widziałam poród sn - nigdy nie rodziłabym sn. NIGDY. Moja blizna to blada, cienka kreseczka tuz nad spojeniem łonowym. Trzeba się mocno przyjrzeć, żeby coś zobaczyć. Znam kobiety, które po porodzie sn nie trzymały moczu, a wieloródkom wypadała macica (okropnie to brzmi) i miały inne problemy ginekologiczne. Blizna i rozciągnięta pochwa to pikuś. Nie wychwalam cc - to cięcie przez powłkoki brzuszne, w macicy robią się zrosty, mam zaburzone czucie na brzuchu (cięcie nerwów), więc na wąskim pasku brzucha nie czuję nic. Poza tym cc można mieć góra dwa razy, trzeci jest niebezpieczny dla życia. Niemniej wolę moje zaburzenia czucia niż sikanie przy każdym podskoku:) No i cc to zabieg kontrolowany w 100%, przy sn róznie bywa - ja rodziłam się za pomocą kleszczy, moją mamę tuki rozerwały, bo ja utknęłam i się dusiłam. Na znieczulenie czasu nie bylo, więc "darli" ją na żywca... bardzo dziękuję za taką przyjemność:( Profesor który zlecał mi cc poiwedziałtylko, że współczesne kobiety nie nadają się do naturalnych porodów i że potem więcej trzeba naprawiac niż to warte. Zgadzam się z nim. I nie jest prawdą, że dzieci z cc kocha się mniej, bo się bólu nie przezyło.

Gość gość
Ale po co takie głupoty pisać? Ja rodziłam 2 razy sn i nie jestem przeciw cc bo w sumie nic o tym nie wiem.Wiadomo że moje ciało nie jest takie jak przed ale to naturalne.Jestem kobietą która urodziła dwójkę dzieci,nie nastolatką.Kochamy się z mężem dość często i nie zauważyłam żeby coś się zmieniło.Mąż był przy obu porodach i widział dosłownie wszystko.Nie miałam problemów z nietrzymaniem moczu i hemoroidami.

Gość gość
Co za jalowa dyskusja,kazdy porod jest inny oraz kazdy organizm jest inny,jedna ma pobojowisko u drugiej nic sie nie zmienia po porodzie sn,tak samo jak z rozstepami jedna przytyje 30 kg i nie ma ani jednego druga 5 kg i jest cala poorana