Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zastanawiałyście się po co ludzie biorą nowordki do marketu na zakupy

Polecane posty

Gość gość
dziewczyno! kiedyś to takiego malucha przez pół roku praktycznie z domu sie nie wynosiło, co też było chore...spacery jak najbardziej z noworodkiem, zimą, czy latem, ale nie do żadnych sklepów na długie godziny!

Gość gość
Nie kochana :P ale jak czytam te forum to wogole pozamykac sie w domach i nie wychodzic na katar to antybiotyki nie karm w miejscu publicznym nie rob tego no najlepiej to nic tak , zagranica jest miod i ciesze sie ze nie mieszkam w polsce bo bym chyba dostala Kur****** :D

Gość gość
No tak szczyt mądrości mamuśki, to zabrać 2 tygodniowe i po markecie się szlajać, bo to takie nowoczesne.

Gość gość
jak ty autorko mieszkasz za granica to lepiej wracaj ciemniaro do Polski, bo tutaj nie ma miejsca dla takich jak ty, sloma ci z butow jeszcze nie wypadla, a juz ci wszystko przeszkadza, trzeba bylo sie poskarzyc kierownikowi sklepu na tych ludzi, jakbys miala pare spraw w sadzie sprawe karna I cywilna(nota bene nawet jakby jej sie w sklepie zahccialo karmic piersia dziecko, to jakbys cos powiedziala, to masz sprawe karna i cywilna na bank), to nauczylabys sie krowo miedzy ludzmi zyc... I tolerancji ze kazdy ma prawo do swojego miejsca w zyciu.

Gość gość
Czy wy nie umiecie kulturalnie rozmawiać? Tylko jak plebs??

Gość gość
widac jeszcze malo takich wiesniar co opuscilo Polske mialo sprawy w sadach, jakby jedna z druga musialy zaplacic kare o dyskryminacje i obraze, to albo wrocilyby do swojej wsi z ktorej wrocily albo nauczyly sie zycia z ludzmi i ze ich wlasna d**a nie jest najwazniejsza w zyciu...

Gość gość
to autorka topiku jest plepsem, jak to zwykle nasza narodowosc ma wpierdalalaby sie w zycie innym, bo my tak lubimy zagladac do lodowki, gara, portfela innym i mowic im jak maja zyc i co maja robic, wszystko nam nie pasuje, wszystko nam przeszkadza... moze jak jedna z druga beda mialay pare spraw w sadzie (a na zachodzie szybko dzialaja) albo na policji to sie nauczy, pilnowac swojego nosa, a nie wpierdalac sie w zycie innym i dac zyc innym. Nagorsze co mozna zrobic to wpuscic Polke za prog swojego domu, masakra jak zacznie weszyc i strzelac oczami, a jak wyjdziesz z pokoju to zajrzy ci w kazdy kat...

Gość gość
A wy dalej swoje, przekupy na targu sie zebraly. Czlowiek pisze o matce a te o obozach dla dzieci. Chodzcie gdzie chcecie ale nie pchajcie sie w kolejki bo wam dziecko np. Placze albo w ogole macie dziecko, nie wywalajcue piersi na srodku sklepu bo dziecko glodne tu I natychmiast a wam przeciez wolno nie tarasujcie klatek schodowych wozkami bo kupilysce wypas za 2500 tylko cholera za ciezki I mozna mnozyc przyklady jak to wy mamy a nie wasze noworodki sa punktem zapalnym.

Gość gość
sama jesteś krową durna szmato!!! jak babsztyl robi afere przed kasą i wywala ludzi bezczelnie to wedlug ciebie to jest ok? idz sie lecz wiesniaro!

Gość gość
to autorka topiku jest plepsem, jak to zwykle nasza narodowosc ma wpie**alalaby sie w zycie innym, bo my tak lubimy zagladac do lodowki, gara, portfela innym i mowic im jak maja zyc i co maja robic, wszystko nam nie pasuje, wszystko nam przeszkadza... moze jak jedna z druga beda mialay pare spraw w sadzie (a na zachodzie szybko dzialaja) albo na policji to sie nauczy, pilnowac swojego nosa, a nie wpie**alac sie w zycie innym i dac zyc innym. Nagorsze co mozna zrobic to wpuscic Polke za prog swojego domu, masakra jak zacznie weszyc i strzelac oczami, a jak wyjdziesz z pokoju to zajrzy ci w kazdy kat... xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Sama jestes szmaciaro Polką a śmiesz inne Polki obrazac, to że w Anglii jedziesz na szmacie a po godzinach obrabiasz pały ciapakom nie czyni cie kimś lepszym

Gość gość
tak kiedys ludzie do sklepow z dziecmi nei wychodzili, bo nie bylo po co jak byl tylko ocet...

Gość gość
sprawy w sadzie założone przez poyebane mamuśki hahahahha nie rozśmieszaj mnie kretynko!

Gość gość
tak kiedys ludzie do sklepow z dziecmi nei wychodzili, bo nie bylo po co jak byl tylko ocet... xxx tak a teraz chodzą z noworodkami bo jest pełno towarów i niech sobie noworodek sam wybierze...

Gość gość
na szmacie nie musze jezdzic ale widac ty to musisz robic i po godzinach obrabiasz paly jakims facetom, bo widac lepiej sie orientujesz co Polki robia w Polsce, ja natomiast wiem co Polki robia, gdy wpuscisz je do swojego domu, pare razy ten blad popelnilam i nigdy wiecej...

Gość gość
na szmacie nie musze jezdzic ale widac ty to musisz robic i po godzinach obrabiasz paly jakims facetom, bo widac lepiej sie orientujesz co Polki robia w Polsce, ja natomiast wiem co Polki robia, gdy wpuscisz je do swojego domu, pare razy ten blad popelnilam i nigdy wiecej... xxx taki plebs jak ty, bez kultury i ogłady do niczego się nie nadaje jak tylko do mycia ciapackich kibli i do ciągnięcia druta. i jeszcze myslisz ze jestes kims lepszym i obrazasz swoj naród. Sama jestes tylko NĘDZNĄ Polczyną dobrą tylko i wyłącznie do r****nia a potem do wyrzucenia jak starą zużytą szmatę.

Gość gość
to raczej ty kretynka jestes, taka mamuska moze ci sprawe zalozyc o obraze i dyskryminacje i pozostanie ci tylko bulic. Miej odwage i zwroci takiej mamusce w UK uwage o to, ze np karmi piersia dziecko i ze chcesz ja ze sklepu wyprosic, albo ze przyszla z dzieckiem, to ciebie ochrona wyniesie :D i jeszcze bedziesz "chutsza" o pare tysiakow. No ale ty bys tego nie potrafila, tylko zwyczajowo takie jak ty, potrafia tylko strzelac oczami i wydymac wary:D tchorzliwe szczury co tylko za plecami kogos potrafia szczekac :D

Gość gość
no widac do czego ty sie nadajesz, skoro tak bardzo dobrze znasz ta profesje opisujac jak z tak barwnymi szczegolami, nie musisz sie chwalic jaka to dobra w tym jestes :D Ja ide wlasnie z moim noworodkiem do sklepu, moze za lada spotkam wlasnie ciebie jak sie wykazujesz na awans :D

Gość gość
CiszA!!! ja chciałam tylko odpisac na pytanie w temacie:) Ludzie biorą noworodki do marketów na zakupy alby je zrobić:) nie każdy ma możliwość zostawienia dziecka "z kimś" więc aby wyżywić siebie i wyżywić dziecko musi isc na zakupy z dzieckiem. przeciez nie zostawi dziecka samego w domu, dopiero bylaby afera.

Gość gość
kretynko naucz się czytać ze zrozumieniem!!!! mnie nie przeszkadza że przyszła z dzieciakiem, tylko że robi burdy przy kasie i drze wstrętną mordę. a ty przestań fantazjować o tych sprawach w sądzie. za dużo filmow?? ciekawe że jeszcze tobie nie założył nikt sprawy że pchasz swój polski tyłek do obcego kraju i siedzisz na zasiłkach, srając bachorami ile wlezie.

Gość gość
fakt autorko, jeden mógł zostać w domu a drugi iśc na zakupy skoro im zależało na czasie

A co mają zrobić z dzieckiem? Zostawić w domu? Ponadto uważam właśnie, że kobiety w ciąży i osoby z małymi, a zwłaszcza płaczącymi dziećmi powinny być obsłużone poza kolejką.

Gość gość
nastepna co urodzenie dziecka okresla "sraniem", wspolczuje naprawde wam i rozumiem frustracje, ze panstwo polskie ma w d***e swoich obywateli, ale jak sobie pozwoliliscie tak macie, ja wiedzialam juz 15 lat temu co sie szykuje w Polsce, a wtedy o takich osobach sie mowilo, ze sa pesymisci i sieja defetyzm, teraz wam pozostaje tylko "srac szczawiem i mirabelkami", bo pozwoliliscie na to... Ja i moja rodzina ma dobrze, i tylko to sie liczy, jak sobie poscielesz tak sie wyspisz...

Gość gość
a i moj, mojego meza i dzieci tylek juz nie jest polski, dawno podtarlismy sobie polskim paszportem tylki, nadawal sie tylko do "srania", teraz tylko patrzymy jak szczury w Polsce powoli i systematycznie sie zagryzaja :D

Gość gość
jak to nie jesteście Polakami bo nie macie obywatestwa? hahha narodowość masz dalej polską, bo Polak zapłodnił twoją polską matkę a potem urodziłas się ty. Obywatelstwo możesz sobie zmienić, ale narodowości już nie. a zresztą tylko odpady pouciekały na zachód, Unia się otworzyła i buractwo zakupiło bilet w jedną stronę, w kraju byś mieszkała pod mostem i żarłabyś tynk. Ciao!

Gość gość
a i moj, mojego meza i dzieci tylek juz nie jest polski, dawno podtarlismy sobie polskim paszportem tylki, nadawal sie tylko do "srania", teraz tylko patrzymy jak szczury w Polsce powoli i systematycznie sie zagryzaja xxx sorry, ale jestes smieciem

Gość gość
Wyjechalam z kraju 8 lat temu I naprawde nie wyobrazam sobie wrocic do kraju mirabelkami I szczawiem kwitnacym, gdzie matki uzywaja wulgaryzmow jakie slyszy sie pod sklepem z piwem, gdzie matki roszcza sobie prawo do wszystkiego bo maja dziecko I w dodatku nie umieja czytac ze zrozumieniem!!!!! :)

Gość gość
jak juz cos, to plebs, a nie pleps, jak sie wyzywacie, to chociaz bez bledow ;) ja syna czesto bralam i biore wszedzie ze soba-wiec i do marketow. Maz jest w domu tylko w weekendy. Rozumiem kobiety, ktore korzystaja z przywilejow, jesli robia to bez chamstwa, wyzwisk, a jeszcze sie z czyms takim NIGDY nie spotkalam. Ja moze z raz poprosilam o przepuszczenie jak syn bardzo marudzil. Czesciej sama przepuszczam, jak ja mam duzo rzeczy, a ktos za mna jedno mleko. Czasem tez ludzie sami mnie przepuszczali. Wtedy oczywiscie dziekuje i korzystam ;)

Gość gość
aleś ty naiwna, wez przestan bujać w obłokach i zejdz na ziemie, zapytaj rodowitych obywateli kraju w którym aktualnie przebywasz kim dla nich jesteś. Polką według swojego rozumowania już nie jesteś, ale dla nich też nigdy nie będziesz jedną z nich, tylko przybyszem ze Wschodu. hahahahhaa

Gość Zastanawiałam się i
nie potrafię znaleźć na to odpowiedzi. Widuję takie widoki. I nie chodzi mi o jakieś obsługiwanie poza kolejką (zresztą nie spotkałam się z takim żądaniem), bo niech sobie kobieta zapłaci przede mną, w nosie to mam i tak ma dostatecznie przesrane na pół życia, że się zdecydowała na dzieciaka :) Chodzi o te dzieci. Jak widzę takie maleństwo, noworodka właśnie, jak matka łazi z nim nie wiadomo po co na przykład po centrum handlowym, w świetle tych jarzeniówek, w tłumach ludzi, często przy jakiejś kociej muzyczce puszczanej w takich miejsach, to sobie myślę, że egoizm ludzki jednak nie zna granic. I nie, nie polecam matkom zamknięcia sie w domu i rezygnacji z życia, po prostu na wszystko jest miejsce i czas. Urodziłas 5 minut temu maleńkie dziecko? Niestety, ale teraz jest czas dla komfortu tego dziecka, a nie dla Twojej doopy, co ci się ją zachciało po sklepach nosić :O

Gość gość
Nie czytalam wypowiedzi ale autorko sa kasy uprzywilejowane z pierwszenstwem dla ciezarnych/wozkow i niepelnosprawnych. Ja tez chodze od poczatku z Malym na zakupy-szczegolnie jak pogody nie ma bo w dzien spi tylko w wozku a w domu nie da sie oszukac :) i nie tylko z wozkami dzieciecymi bo przewaznie jeszcze bedac w ciazy nie raz najechal na mnie wozek sklepowy-czlowieki prowadzily go bez dziecka :) no ale jak chcialam kupic renault scenic tez je wszedzie widzialam-tj ty noworodki, czasem czegos tak pragniemy ze popadamy w obsesje, ja kupilam inny samochod i mi pomoglo-tobie proponuje psa-nie bedziesz godziny w markecie spedzac :)