Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zastanawiałyście się po co ludzie biorą nowordki do marketu na zakupy

Polecane posty

Gość Zastanawiałam się i
Do tego pleBsu wyżej: a co to jest "pleps", analfabetko? Właśnie takie krzykaczki po podstawówce wożą te dzieci do centrów handlowych. Bo innej rozrywki prócz łażenia po sklepach taka tępa dzida nie zna :O I nie wpieprzam się w niczyje życie, trudno jednakże nie zwrócić uwagi na kretynkę, co przed tobą targa dziecko małe jak okruszek, zmęczone, często dosłownie "przelewające się przez ręce", mrużące oczka w jarzeniówkach, ogłupiałe od głupoty swojej matki.

Gość gość
chodzi po galerii poł dnia, w międzyczasie pakuje cyca w usta dzieciakowi, mimo że obok jest pokoj dla matek karmiących, i jeszcze sobie kupi wózek za pare tysi mimo że w chodniku dziura na dziurze, w domu bida, jedzenie z dyskontu, grzyb na ścianie i przepalanie śmieciami, ale fikuśny, niepraktyczny wózek musi być, wszak trza błysnąc na mieście

Gość gość
alez ja nie chce polskiego obywatelstwa, ale ten was analfabeta "bul" nie chce nas go pozbawic, nie wiadomo czemu... Poza tym z tego co czytam to juz wogole w Polsce ludzie sa przeciw dzieciom, bo co rusz likwiduje sie place zabaw, bo dzieci halasuja, na wychodki dla pieskow i kotkow, albo jakies ogrodki. Mowie najlepiej znowu otworzcie obozy koncentracyjne, przeciez wciaz trzymacie je "na chodzie" u radosci zydow i wsadzicie tak wszystkie dzieci, matki z dziecmi, ciezarne, inwalidow, nieporadnych, powolnych i wszystkich co wam przeslaniaja piekny widok na swiat i wtedy bedziecie szczesliwi, dopoki... nie przyjdzie wasza kolej, bo z kolei wy bedziecie psuc widoki :D

Gość gość
Co was to k***a obchodzi. Zajmujące sie swoimi sprawami....

Gość gość
plepsem xxx czy wy jakieś szkoły pokończyłyście drogie mamy, czy tylko obsługę internetu, robienie loda swojemu staremu i karmienie cycem zaliczyłyście?

Gość gość
Ale nienawiscia zionie w tym topiku, a niby polacy za takich kulturalnych sie uwazaja. Wstyd mi za was naprawde. Zero tolerancji i pozytywnego spojzenia na swiat.

Gość gość
A mi wydaje się po prostu i doszłam do TAKICH wniosków, że nie maja z kim zostawić dzieci, taka jestem mądra nie pomyślałabym o tym.

Gość nowy gość
To teraz ja wam coś powiem głupie c**y! Nie wiem jak w 'waszych' miastach ale u mnie w większości marketów jest coś takiego jak "kasa uprzywilejowana" gdzie pierwszeństwo maja kobiety w ciąży i z małymi dziećmi a za każdym razem jak pójdę to pełno facetów tam stoi albo kobiety bez dzieci i bez brzucha a jak nie babki stare. Skoro oni sie wszyscy pchają do kasy uprzywilejowanej to czemu z małym dzieckiem nie mogą. Pamiętam raz już w końcówce ciąży jak byłam na zakupach stanęłam my kolejce właśnie do tej kasy i przede mną stało 3 facetów i babka koło 50ki. Nie miałam dużo zakupów, zaledwie 3-4rzeczy. Mężczyzna który stał przede mną stał popatrzył że ja z brzuchem i grzecznie powiedział żebym poszła do przodu bo mam w tej kasie pierwszeństwo więc stanęłam przed nim na co kasjerka żebym przyszła na sam początek kolejki więc poszłam a ludzie z kolejki sie wielce oburzyli i skakali z morda na przemian raz do mnie raz do kasjerki że z jakiej racji, żebym czekala w kolejce jak inni. Wtedy kasjerka nie wiele myśląc wstała zdjęła tabliczkę ze znakiem że kobiety w ciąży i z dziećmi i położyła na ladzie. Ludzie spuścili głowy i poszli do innych kas.

Gość gość
I kasjerka postapila slusznie. Niech sie roszczeniowe scierwo wreszcie nauczy ze kasa pierwszenstwa PO COS tam stoi

Gość gość
czytając to wstydzę się że polką jestem...czepiacie się matek z dziecmi a sami pchacie się do kas które są tylko dla nich(jak tu ktoś już wspomniał).jesteście tępe

Gość no tak juz sie jakas z UK
odezwala:O Nie polka, pewnie angielka dukajaca z polskim akcentem ledwo slowka po angielsku:O Jakbys taka angielska byla to bys na forum angielskim siedziela. Moj maz wyjechal za granice ( swiat sie nie konczy na UK) w wieku 10 lat z rodzicami i on na polskie fora nie wchodzi, bo pisze slabo, a ty pieniaczko pewnie ledwo umiesz sklecic poprawnie gramatycznie zdanie po angielsku a juz sobie d*pe chcesz polskim paszportem podcierac:O I jeszcze ten tekst o zakladaniu spraw przez matki w UK:D Nie w kazdym kraju na zachodzie jest cos tkaiego, ze uwagi zwrocic nie mozna wiec nie pieprz glupot, ze na zachodzie tak jest, bo ty do UK pojechalas i to dla ciebie juz caly zachod pewnie. Innego miejsca nie ma na ziemi, prawda? A i odnosnie UK i twoich wyssanych z palca pozwow: widac, ze bylas chyba tylko pod tesco w tym UK i nie widzialas ze w CH sa tam pokoje dla matek z dziecmi, angielki cyckow nie wywalaja tam, ale polki owszem. Jak bylam w odwiedzinach u kolezanki to nie jedna cyc na wierzchu dziecko gdzies dalej a ona po polsku przez telefon nawija. W miedzyczasie przechodza hindusi, muzulmanie i komentuja po angielsku cycka, ale oczywiscie polka nie rozumie w ogole:O Stawiam stowe, ze sie zaliczasz do takiej kategorii:O ale jak taka przyjedzie do polski to udaje, ze w UK ma raj, szanuja ja i klaniaja sie w pas, bo dziecko urodzila:D

Gość gość
Niech sie roszczeniowe scierwo wreszcie nauczy ze kasa pierwszenstwa PO COS tam stoi xxx Racja, niech to roszczeniowe ścierwo nauczy się, że pierwszeństwo przysługuje im tylko w tego typu kasach :) A nie wszędzie i w każdym miejscu.

Gość gość
Robicie taka nagonke na kobiety ciezarne, matki z dziecmi ale nie rozumiecie tego tepe paly ze jak tych dzieci nie bedzie to i Polska umrze bo nie bedzie obywateli? Zacznijcie wreszcie szanowac siebie nawzajem a nie oblewac gownem. UK, Irlandia to sa miejsca gdzie kobiety CHCA rodzic bo sa do tego godne warunki, nie trzeba sie liczyc z kazdym groszem nawet jak straci sie prace to da sie zyc na nizszym poziomie ale jednak sie da a i obywatele sa o wiele bardziej kulturalni i milsi. Nikt nie nazywa wydawania dziecka na swiat sraniem jak to robia tutaj tepe wiesniary.

Gość exdebill_po_wakacjach
dziewczyny wasze ambicje naprawdę się kończą na posiadaniu domu, auta, ogrodu i przyległości? nie chce wam się niczego sobą reprezentować? chociaż minimalnej kultury i opanowania? czasem nie chce mi się wierzyć, że niektóre z was mają dzieci i cierpliwość do nich, uśmiech i dobre słowo na co dzień - przecież w realu trudniej o to wszystko niż tutaj, a tutaj nie potraficie złapać dystansu, tylko się wyzywacie bez sensu - przecież nie ma nic bardziej wkurzającego adwersarza niż spokój drugiej strony...

Gość gość
Ja chodziłam do sklepu z dzieckiem i mężem.A dlaczego? Bo robię 1 w tyg duże zakupy i żeby było szybciej robimy je wspólnie.Poza tym, pod wózkiem można schowac duzzzzzzzzzzzooooo zakupów i nie nosić ich w ręckach ( nie mam samochodu).I zawsze stałam w kasie pierwszeństwa bo w innych mi się kółka nie mieściły:P i zawsze stali wnich ludzie, którzy niepowinni. Nie powiem zdarzyło mi się pare razy poprosic o przepuszczenie ( moge policzyc na palcach jednej reki), ale było to w momencie, kiedy za długo bylismy w sklepie i córka budziła sie na jedzenie ( a nie miałam w zwyczaju karmic piersia na podwórdu, zawsze lecialam do domu).

tak, tak w UK chca rodzic az tak, ze juz maja dosc i polakow i pakistancow i innych coraz to ciekawszych narodowsci:O Zanim sie zrobila ta plaga muzulmanska to anglicy polakow nazywali dzieciorobami i pasoytami:O

Gość gość
stałam w kasie pierwszeństwa bo w innych mi się kółka nie mieściłyjezyk.gif i zawsze stali wnich ludzie, którzy niepowinni. xxx Kasa pierwszeństwa nie oznacza, że jest WYŁĄCZNIE dla osób z pierwszeństwem Inni moga w niej normalnie stac, ale muszą się liczyć z tym, że osobę z PIERWSZEŃSTWEM muszą przepuścić. Ale mamy zidiociałe społeczeństwo.

Gość gość
Robicie taka nagonke na kobiety ciezarne, matki z dziecmi ale nie rozumiecie tego tepe paly ze jak tych dzieci nie bedzie to i Polska umrze bo nie bedzie obywateli? xxx Te godne warunki powinien stworzyć rząd, a nie klient w kasie w supermarkecie, więc pretensje do Komora, Tuska i Vincenta-Rostowskiego.

Gość gość
Na zachodzie nikt nie nazywa rodzenia "sraniem" bo tam matki nie mówią córkom, żeby umyły "pupę" kiedy maja na myśli "pipę".

nie przesadzaj - dzisiaj się w radyjku jukejskim cieszyli z rekordowego przyrostu naturalnego w ub. roku;) oczywiście za tydzień okaże się, żę to katastrofa dla szkolnictwa i służby zdrowia, której by trzeba było przyciąć budżet;) poza tym w UK akurat najpierw się rozmnażali śniadolicy, Polacy mają 'przyzwoite' statystyki dopiero od kilku lat;) a Anglik, czy Polak piszemy z dużej litery

Gość gość
Kasa pierwszeństwa nie oznacza, że jest WYŁĄCZNIE dla osób z pierwszeństwem Inni moga w niej normalnie stac, ale muszą się liczyć z tym, że osobę z PIERWSZEŃSTWEM muszą przepuścić. Ale mamy zidiociałe społeczeństwo. XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX Oczywiście tylko jak widać po wpisach wcześnieszych, ludzie się oburzają kiedy ciężarna, lub rodzice z dzieckiem chcą iść na przód kolejki. Pomimo,że takie prawo im się należy.Nawet jak sie nie odezwą to miny mają nietęgie.

sraniem nie nazywaja, ale maja swoje inne wulgarne okreslania. Co ty myslisz, ze tylko w Polsce sa ludzie wrogo nastawieni do macierzynstwa? Zdziwie cie, ale nie, wszedzie znajdziesz kogos kto czegos nie lubi i obraza. Na zachodzie tez. Juz wez tak nie idealizuj tego swojego UK:O Gdzie na polskie dzieci nie raz anglik powiedzial p********e polskie dziecko, ale pewnie nie zrozumialas, co?:O

wiem, ze sie pisze z duzej litery:O ale z lenistwa tego nie robie.P to chyba nie forum az tak poprawne gramatycznie, stylistycznie i ortograficznie sadzac po wypowiedziach:P o tak, mamy teraz w UK przyzwoite statystyki bo nas jak to nazywasz sniadolicy (fajna nazwa na marginesie) przegonili. Ale wczesniej anglicy nie znosili polakow, mam kolezanke od 15 lat tam i ona sie swietnie w temacie orientuje. Teraz polacy nie tacy zli no bo w porownaniu ze sniadolicymi wypadamy naprawde niezle:D

Gość gość
Odpowiedz - bo sa p*****lnieci

Gość gość
nigdy się nad tym nie zastanawiałam, ale to chyba nie jest aż tak skomplikowana intelektualnie kwestia, żeby aż się pytać na forum- oświecę się, że większość Polaków nie zatrudnia niań na pełny etat :D poz tym nie każdy uważa zakupy za gehennę- ja tam lubię chodzić po sklepach, nawet po markecie, więc zakładam, że para ludzi woli wyjść z domu razem do tego spożywczaka[i zapewne paru innych miejsc przy okazji] niż do momentu osiągnięcia przez dzieciaka lat powiedzmy 10ciu chodzić wszędzie osobno, żeby nie zakłócić takiej paniusi jak autorka jej kr***ej równowagi psychicznej widokiem swojego dziecka. sama jestem osobą, którą dzieci drażnią i powiem, że niemowlaki są mniej wkurzające niż kilkulatki, bo zwykle tylko leżą i śpią.

no to nie wiem jak się ta koleżanka orientuje, ale śniadolicy (konkretnie Pakistańczycy) od dawna przodowali w statystykach urodzień wśród emigrantów i chyba dopiero w 2009r. Polki ich przegoniły - ale biorąc pod uwagę też inne ich nacje to jeszcze długo nie mamy szans; poza tym naprawdę - jednak koleżanka? zastanów się, czy to dobra podstawa do wyciągania tak ogólnych wniosków? bo ja widzę, że dopiero teraz się zaczyna na nas nagonka..

Gość Zastanawiałam się i
Ja akurat nie robię żadnej ogólnej nagonki. Temat jest o NOWORODKACH W MARKETACH i o tym mówię. Uważam taką matke za tępą, egocentryczną rurę. I tyle.

nie mieszkam w UK wiec ja tam statystyk nie sledze. Aczkolwiek bylam ze 3 razy i co nieco widzialam. Anglicy ogolnie do polakow nic nie maja tych pracujacych uczciwie, ale masa jest tez takich co narobia dzieci, kobiety maja status samotnych matek i ciagna te zasilki. Media mediami i wiadomo, ze oni nikogo tam nie obraza, ale co sobie rodowity anglik czasem pomysli i powie to brak slow. A wiem, bo mam meza z innym tez obywatelstwem i jak przyjezdzalismy to zawsze na poczatku nas brano oboje za obywateli kraju w ktorym mieszkamy i moze cie zdziwie, ale wielu anglikow nadawalo na polakow niezle, a jak mowilam ze jestem polka to glupio im sie robilo i sie poprawiali, ze niby polacy tacy zli nie sa bo dobrze i solidnie pracuja. Takza taka ich podwojna natura:P Pamietam jak jeden strasznie obrazal hindusow, a jak na przyjeciu tym samym pojawil sie hindus z zona to malo mu w d*pe nie wlazl:O Ja wiec w bajki o tym, ze tak tam polki z dziecmi sa szanowane nie wierze.

Gość Zastanawiałam się i
"niż do momentu osiągnięcia przez dzieciaka lat powiedzmy 10ciu chodzić wszędzie osobno, żeby nie zakłócić takiej paniusi jak autorka jej kr***ej równowagi psychicznej widokiem swojego dziecka." x Powiedz dlaczego udajesz głupią? Lubisz to? Nikt nie mówi o kilkulatkach, nikt nie mówi o chodzeniu osobno do 10 r.ż. dziecka, o zakłócaniu jakiejś równowagi postronnych osób, temat jest o NOWORODKACH, czyli dzieciach, które dopiero co się narodziły, potrzebują spokoju, bezpiecznego środowiska, kontaktu z florą bakteryjną jedynie bliskich osób, a nie całego stada anonimowych ludzi, którzy rozpylają w powietrzu nie wiadomo co (i nie, nie jestem zwolenniczką sterylnego chowu dzieci, ale jakaś odrobina rozsądku jest konieczna). Temat jest o noworodkach narażonych na światło, dźwięk, tłum, zmęczenie, zarazki, tylko dlatego, że mamuśka musi, no ona po prostu MUSI, w końcu ONA jest n a j w a ż n i e j sz a.

z tego co widzę to zaczeło się od tego, że dziewczyna napisała, że kobiety (nie tylko Polki!) na zachodzie chodzą do sklepów z dziećmi od maleńkiego i nikt się nie dziwuje i ludzie są uprzejmi, a skończyło się na tym, czy Polki sa szanowane,.. oj ludzie, ludzie - jakie to ma znaczenie? kto się szanuje będzie szanowany, kto będzie drążył zawsze znajdzie dziurę w całym, grzeczność i uprzejmość w codziennych sytuacjach są standartem i ja ich nie wiążę z szacunkiem dla kogokolwiek tylko z ułatiwaniem sobie życia