Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość naty

brak okresu po pierwszym opakowaniu tabletek antykoncepcyjnych

Polecane posty

Gość naty

Od lipca biorę tabletki Ovulastan . Skończyłam pierwsze opakowanie . Obecnie jestem w trzecim dniu 7-dniowej przerwy i nie dostałam okresu. W czasie tych 21 dni uprawiałam seks kilka razy, zawsze dodatkowo zabezpieczając się prezerwatywą, ponieważ wiem, że pierwsze opakowanie nie jest zabezpieczeniem w 100% . Czy jest możliwość ciąży? Czy mogę dostać okresu W ostatni dzień przerwy? Być może panikuje , ale to moje pierwsze tabletki i jjeszcze wszystkiego nie wiem .

Gość Bibelloto
Dodam jeszcze, ze przez pierwsze opakowania (podaje sie, ze 3) organizm przyzwyczaja sie do tych nowych dawek hormonow z tabletek i wtedy jest bardzo rozregulowany i krawienia moga sie pojawiac troche od sama do lasa. jesli jednak po tych 3-4 opakowaniach nie unormuje sie cykl, krwawienia to nalezy sie zglsic do lekarza, bo tabletki moga byc zle dobrane. Jesli to twoj 3 dzien przerwy to spokojnie, jeszcze masz te pare dni, zeby dostac krwawienia, szczegolnie, ze to wlasnie dopiero pierwdze opakowanie. Ja przy swoim pierwszym opakownaiu tez strasznie panikowalam, bo to 4 dni a ja krwawienia nie mam, juz prawie placze z chlopakiem, a tu za pare godzin krwawa niespodzianka :D takze, wyluzuj sie :)

Gość naty
dziękuję Bibelloto dzisiaj denerwuje się jeszcze bardziej bo zamiast krwawienia pojawił się u mnie brzydki brązowy śluz zupełnie nie mam pojęcia co o tym myśleć...

Gość gość
Ten śluz to właśnie krwawienie z odstawienia.

Gość gość
do autorki i jak dostałaś ?

Gość tak to jest niestety
poczekaj. dostaniesz. może jutro. wyluzuj