Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy jestes za aborcja

Polecane posty

Gość gość
Płód nie żyje. 🖐️

Gość gość
generalnie potępiam aborcję, ale nie sądzę, żeby całkowity zakaz był dobry. nie powinno się tego jednak propagować.

Gość gość
ci kolesie co chodza w sukienkach i mieszkaja w pałacach zwani ksieciami to zboczency i nieroby :o

Gość gość
lilialuiza84 - ty naprawdę taką zimną suką jesteś, czy to taka idiotyczna poza?

Płód to człowiek. Ale to jest właśnie ta Wasza antykoncepcyjno-aborcyjna mentalność-dzisiaj użyjemy gumki, bo plemnik to tylko plemnik, więc można go spuścić w kiblu; jutro zabijemy człowieka, bo to tylko płód, więc można go spuścić w kiblu. Ludzie, którzy tak myślą, nie powinni uprawiać seksu, dopóki nie dojrzeją.

Gość gość
lilialuiza84 - najpierw kolesie ją zmusili do seksu a potem rodzice do urodzenia - ona sama nic złego nie zrobiła, ciekawe jakby twoja córke tak zg****ili? na pewno bylabys szczesliwa ze to dar od boga :D

Gość gość
w internecie jest pełno idiotów, którzy uważają,że niezapłodniona komórka jajowa= zapłodniona komórka jajowa są też zwolennicy eutanazji i kary śmierci. jest wielu potencjalnych morderców, na szczęście tylko w necie. ja tylko mogę się modlić, żeby nie spotkać ich w realu

Gość gość
jestem za abrocją na zyczenie do 12 tygodnia życia i nielimitowaną w przypadku zagrożenia dla życia matki, uszkodzeniach płodu i chorobach płodu

Gość gość
Taa... tylko zabawne, że często te idiotyczne antyaborcyjne poglądy doksonale łaczą się z popieraniem kary śmierci :D Plemnik to plemnik. Płód to płód. Człowiek to człowiek.

Gość gość
ksieża uwazaja ze plemnika nie wolno spuszczasc w kiblu i dokonywac aborcji to czemu nie oplacaja zusów swoim pracownikom, albo kaza robic laske gosposi? niby szanuja życie nienarodzonych ale tych co są wcale nie szanują, mają ich w doopie i tylko wyzyskuja, znam za to masę ludzi którzy popierają aborcję a szanują ludzi w okolo.

Gość gość
ja się tylko modlę, żeby nigdy nie spotkać potencjalnego mordercy tj. zwolennika aborcji. i tyle.

Ja nie pochwalam g***tów. Nie zmienia to jednak faktu, że życie to życie i nie mam prawa go nikomu odbierać-ani osiemdziesięcioletniej babci, ani dziecku z podstawówki, ani dziecku w łonie mamy. Co to dziecko winne, że jego ojciec zg****ił? Nie jestem suką, jestem kobietą.

Gość gość
dopóki płód jest w łonie matki to jest pewnego rodzaju pasożytem i to od matki powinno zależeć czy woli urodzić czy usunąć

Gość gość
nie piszcie tu o ksiedzach bo rzygac sie chce :o niecierpie nierobów i zboków :o

skoro pold to czlowiek to przy dzisiejszej zaawansowanej medycynie nalezaloby ustalic plec,isc do urzedu ewidencji ludnosci,nadac imie´´dziecku´´i zameldowac je:D

Gość ten wasz kosciol
ten wasz kosciol uwaza kobiety za goowno :o „Zarodek płci męskiej staje się człowiekiem po 40 dniach, zarodek żeński po 80. Dziewczynki powstają z uszkodzonego nasienia lub też w następstwie wilgotnych wiatrów.” (św. Tomasz z Akwinu) „Kobiety są przeznaczone głównie do zaspokajania żądzy mężczyzn.” (Jan Chryzostom, 349-407, gr.) „Kobieta jest istotą pośrednią, która nie została stworzona na obraz i podobieństwo Boga. To naturalny porządek rzeczy, że kobieta ma służyć mężczyznie.” (św. Augustyn 354-430 — jeden z najznakomitszych ojców Kościoła) „Wartość kobiety polega na jej zdolnościach rozrodczych i możliwości wykorzystania do prac domowych” (św. Tomasz z Akwinu, mędrzec Kościoła, 1225-1275) „Kobieta winna zasłaniać oblicze, bowiem nie zostało ono stworzone na obraz Boga.” (Ambroży, mędrzec Kościoła, 339-397) „Kiedy widzisz kobietę, pamiętaj, to diabeł! Ona jest swoistym piekłem!” (Papież Pius II, 1405-1464) „Kobiety ze swej natury są przeznaczone do wspólnych uciech.” (Kapokrates, założyciel klasztoru) „Kobiety są błędem natury... z tym ich nadmiarem wilgoci i ich temperaturą ciała świadczącą o cielesnym i duchowym upośledzeniu... są rodzajem kalekiego, chybionego, nieudanego mężczyzny... Pełnym urzeczywistnieniem rodzaju ludzkiego jest mężczyzna.” (św. Tomasz z Akwinu) „Dziewczęta noszące spódniczki mini, pójdą do piekła.” (Wild, SJ, XX w.) „Kobiecie przystoi jedynie szata żałobna. Skoro tylko przekroczy próg wieku dojrzałego, winna zasłonić swe gorszące oblicze, by nie utracić szczęśliwości wiecznej.” (Tertulian, pisarz chrześcijański) „W miejscu, w którym zatrzyma się ksiądz, nie powinna przebywać żadna kobieta” (Synod Paryski, 846) „Kobiecie nie wolno mieszkać w pobliżu kościoła.” (Synod w Coyaca, 1050) „Księża, którzy udzielają noclegu kobietom i doznają przy tym z podniety, muszą zostać ukarani. Kobiety natomiast mają zostać sprzedane przez biskupa jako niewolnice.” (2. Synod w Toledo) „U kobiety sama świadomość jej istnienia powinna wywoływać wstyd.” (Clemens Alexandrinus, 215) „Kobietom nie wolno we własnym imieniu pisać ni otrzymywać listów” (Synod w Ewirze, IV w. n.e.) „Cała płeć żeńska jest słaba i lekkomyślna. Uświęcona zostaje jedynie poprzez macierzyństwo.” (św. Jan Chryzostom, 349-407) „Kobietom nie wolno śpiewać w kościele.” (św. Bonifacy, misjonarz benedyktyński, 657-754)

Grzechy księdza nie czynią życia dziecka w łonie mamy mniej wartościowym od życia siedmioletniej dziewczynki.

Gość gość
sam jesteś nierobem i zbokiem, debilu.

Gość gość
Przypominam sobie jedną akcję promocyjną Kościoła. Z 80 milionów Indian pozostało 10 milionów w ciągu 50 lat konkwisty.

Gość gość
"nierób" i "zbok" to określenia na kafeteryjną większość, więc trochę piłujesz gałąź, na której siedzisz:D

Gość czy to kobiety tak zdziczały
p*********e w kólko to samo jak mantrę. Ten temat na tym forum pojawia się dość często i nikt jeszcze nie powiedział w nim nic nowego i mądrego, zero konstruktywnych wnioskówI JAKIŚ WŁASNYCH PRZEMYŚLEŃ

Gość gość
ksieza są wizytowka kosciola czy tego chcesz czy nie, nawet jak ksiadz zg****i dziecko to go nie wydalaja z kosciola - sraja do wlasnego gniazda wiec musza poniesc konsekwencjie i poniosa, ludzie nie sa glupi, sa coraz bardziej swiadomi, teraz sa media i ten syf wyplywa, ludzie mowia glosno o tym brudzie i widzą coraz wiecej

Gość gość
"do ten wasz Kościół: Wiedza idzie do przodu. Również wiedza Kościoła." - co nie zmienia faktu że przez lata w to wierzono i jakoś inni tego nie wypisywali - żaden Kopernik, Da Vinci, Einstein itp nie był szowinistą i nie głosił podobnych "mądrości" a kosciol głosił szowinistyczne teksty nie poparte żadnymi naukowymi badaniami

Gość gość
wiecie kto spalił cały dorobek majów? :D odp - katole

Gość gość
Kościół katolski od mniej więcej dwóch tysięcy lat postępuje wg zasady, że kłamstwo odpowiednio często powtarzane staje się wreszcie prawdą.. Abstrahując - mam wrażenie, że do bycia biskupem niezbędne jest posiadanie brzucha o obwodzie nie mniejszym niż 192 cm, siedmiu podbródków i palców jak serdelki..

Gość gość
Kobieta w kościele może co najwyżej sprzątać co sobotę - ewentualnie robić za "gospodynię" na plebani, albo pielegniarko-sprzątaczkę czyli zakonnicę. Ewentualnie rodzić dużo dzieci = dużo dzieci = dużo wiernych = dużo kasy.

Gość gość
też mi przykro, że przez takie akcje władz kościelnych fajda się opinia zwykłych katolików, ale znam też wielu porządnych księży. poza tym wytłumaczcie mi jedno. jak bycie księdzem ma czynić z człowieka pedofila? jakie jest uzasadnienie naukowe, drodzy wojujący antyklerykalni? to chyba raczej pedofil idzie na księdza, nauczyciela itd. gdyby celibat powodował pedofilię, miałabym już na swoim sumieniu parę tuzinów dzieci, jestem sama od dziecka, a lat mam 25.

Gość gość
Czarna79xxx ty dobra jestes.meldunek plodu w urzedzie ewidencji:Dwygralas tym postem:D