Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy jestes za aborcja

Polecane posty

Gość gość
tu nie tylko o pedofilię chodzi - przecyztaj jeszcze raz parę postów wyżej, kosciół to syf, brud i chodzi o kasę, wiesz że przeciętny ksiądz zarabia 5500 miesięcznie i każdy ma gosposię za najniższą krajową często na czarno bez zusu? piszecie na przedsiębiorców którzy utrzymują ten cały cyrk na kółkach że umowy śmieciowe itp a na księdzy nikt nie gada... ciekawe czy twoi znajomi ksieżulkowie tacy pracowici i dobrzy dla innych, czy maja godsposie na wyzysku? co z tego ze mili jak z tobą pogadaja? licza sie czyny

Gość gość
Jako prawdziwa katoliczka nie, tylko Bóg ustala prawo a nie ludzie.

Gość gość
nie, akurat ci co ich znam są w porządku, nie Tobie oceniać, nawet nie znasz, a już sklasyfikowałaś, więc nie jesteś wiarygodną osobą. tylko po prostu sfrustrowaną.

Gość czy to kobiety tak zdziczały
czy jesteście w stanie wyobrazićsobie, że ktoś jest ateistą i przeciwnikiem aborcji? wysilcie się trochę:D

Gość gość
tobie przykro? a tym nierobom nie? zastanów się ...

Gość gość
jestem za abrocją płód ludzki nie jest jeszcze człowiekiem nawet suka psa ma prawo do abrocji a kobieta ma niby nie mieć

Gość gość
jestem za aborcja w wyjatkowych wypadkach - choroby, ryzyko śmierci matki, gvvałt itp i nie jestem katolką

Gość gość
"czy jesteście w stanie wyobrazićsobie, że ktoś jest ateistą i przeciwnikiem aborcji? " x ja umiem, wrogowie katolików nie. dla nich aborcja to jak cud, a zatem ateista musi być zwolennikiem, bo przecież jest lepszy, a katol zaściankowiec i g****iciel dzieci - chce, żeby każdy miał szansę na życie. taka ich logika, ale who cares. możecie się zadławić własnym jadem. dla mnie kwestie wiary i ludzkiego życia są zbyt ważne, by o nich dyskutować na gównianym forum z trolami i niepotrafiącymi się zachować szympansami.

Moim zdaniem w kraju takim jak Polska powinny być ograniczenia co do możliwości wykonania aborcji- w przeciwnym razie stałaby się to kolejna metoda antykoncepcji. Natomiast w uzasadnionych przypadkach takich jak g***t, choroby, trwałe kalectwo czy to matki czy dziecka, kobieta powinna mieć prawo wyboru. Nie można nikogo zmuszać do altruizmu.

Gość gość
poza tym zarzucacie katolikom hipokryzję, że się nie litują nad biedną zgwałconą, bo są przeciwnikami aborcji. to już jest szczyt debilizmu. nikt nie napisał, że ta zgwałcona ma zdychać. ale z punktu DZIECKA ta aborcja nie ma racji bytu. a Wy wrzucacie wszystko do jedengo wora. dziecko jest płodem i ma zdychać, dlatego, że jego ojciec jest zboczeńcem?? a z kolei płody staraczek to już dary losu? segregacja ludzi na lepszych i gorszych jak za Hitlera.

Gość gość
katole nie szanuja kobiet i przez lata mordowali niewinnych - dzieci i kobiety też a teraz wielcy obroncy życia - ŚMIECH NA SALI

Gość gość
to dlaczego jak kobieta jest w ciaży i ciąża zagraża jej życiu to nie może dokonać aborcji wg kosciola? czyli jej życie już jest mniej wartosciowe niż płodu? hipokryzja jak nic

Gość gość
skoro wg was katoli bog daje i iodbiera - i tylko bog ma prawo decydowac to czemu chodzicie do lekarzy, leczycie sie jak macie raka itp? przeciesz wszystko w rekach boga

Gość gość
w imie wiary zginęło tyle ludzi ze nawet jakby aborcja była legalna to przez 100 lat i tak by to było mniej niż kosciol wymordowal (inkwizycje, indianie, majowie, kobiety palone na stosie, krzyżacy)

Gość gość
gość katole nie szanuja kobiet i przez lata mordowali niewinnych - dzieci i kobiety też a teraz wielcy obroncy życia - ŚMIECH NA SALI 09.08.13 [zgłoś do usunięcia] wypraszam sobie, ja nikogo nie mordowałam, nie masz prawa mi tego zarzucać, a jestem katoliczką gość to dlaczego jak kobieta jest w ciaży i ciąża zagraża jej życiu to nie może dokonać aborcji wg kosciola? czyli jej życie już jest mniej wartosciowe niż płodu? hipokryzja jak nic nie, hipokryzją jest nie rozumienie niuansów, o których pisałam, napisałam cały post, czytaj ze zrozumieniem 09.08.13 [zgłoś do usunięcia] gość skoro wg was katoli bog daje i iodbiera - i tylko bog ma prawo decydowac to czemu chodzicie do lekarzy, leczycie sie jak macie raka itp? przeciesz wszystko w rekach boga x tego nawet nie skomentuje, trolling sięgnął dna.

Gość gość
moja znajoma nie moze zajść w ciąże od 2 lat, jest abrdzo wierząca, radziła sie dwóch księży a oni jej powiedzieli że nie ma sie leczyć tylko modlić i zaufać Bogu - nie skomentuje tego nawet, sorry ale ksiądz to ejst wizytówka kosioła, nie powinno być tak ze ejden ksiadz mowi jedno inny też co innego, sprzecznego - przecież ucza sie na bycie duchownymi i żyja na naprawde wysokim poziomie

Gość gość
Ciąża zagraża życiu matki , g***t , badania prenatalne wykazały że płód jest poważnie uszkodzony, lub dziecko będzie poważnie chore - tak jestem za prawem do aborcji :( Lecz kiedy przyszła mamusia, p******i się z każdym gdzie popadnie , lub zdradza męża , chłopaka - pasowałoby wziąć odpowiedzialność za swoje czyny.Dziecko nie zawiniło że nie chciało się mamusi zażyć tabletek czy tatusiowi nie chciało założyć się prezerwatywy.

Gość gość
"to dlaczego jak kobieta jest w ciaży i ciąża zagraża jej życiu to nie może dokonać aborcji wg kosciola? czyli jej życie już jest mniej wartosciowe niż płodu? hipokryzja jak nic" Mało tego. Ostatnio glosna była historia kobiety z Ameryki Południowej, bodajże z Salwadoru, ktora była w ciazy. Było pewne, ze nawet jesli plod dotrwa do porodu to umrze w ciągu kilku godzin, bo był tak niedorozwinięty. Ciąża zagrażała życiu kobiety, jej stan pogarszał się z dnia na dzien. Lekarza podjęli decyzje o aborcji wbrew prawu w zasadzie w ostatniej chwili. W imię czego zabijać kobietę, jesli wiadomo, ze dziecko nie przeżyje?

Gość gość
"wypraszam sobie, ja nikogo nie mordowałam, nie masz prawa mi tego zarzucać, a jestem katoliczką" ja tez uwielbiam Hitlera i nie mozecie mi nic zarzucic w końcu ja nie mordowałam Żydów a uwielbiać i czcić Hitlera, mogę nie?

Gość gość
"W imię czego zabijać kobietę, jesli wiadomo, ze dziecko nie przeżyje?" w imię boga :o oczywiście

Gość gość
-ja nikogo nie mordowałam, nie masz prawa mi tego zarzucać, a jestem katoliczką- to jest dopiero hipokryzja :o to ja wielbię Waśniewską, jest moją idolką i co uważasz ze jestem w porządku? w końcu ja małej Madzi nie udusiłam :o żal

Gość gość
trole nie czytają ze zrozumieniem.

Gość czy to kobiety tak zdziczały
koniec argumentów to się pojawia egzotyka w postaci Somalii czy jakiejś Gwatemalii i oczywiście broń ostateczna czyli wyzwiska

Gość gość
hitlerowska segregacja ludzkości: płód z g****u - do piachu staraczkowy płód - skarbeczek najsłodszy:O

Gość gość
"płód z g****u - do piachu staraczkowy płód - skarbeczek najsłodszy" Dla mnie - zwolenniczki aborcji na życzenie przy spełnieniu pewnych warunków - i jedno i drugie to tylko płód, zlepek komórek, nie życie.

Jeśli zagrożone jest życie matki- to do niej powinna należeć decyzja. Nie rozum,iem jak państwo i kościół może nakazywać komuś świadomie skazywać się na śmierć. Nie brakuje altruistek, które podejmą ryzyko- ale niech zrobią to z własnego wyboru, a nie dlatego, ze muszą!

Gość gość
przeciez tu nikt nie napisał że wielbi Hitlera to była ironia ośle :o katole jak zwykle mało rozumieją i smai trolują :o ale nie dziwota w koncu kto jest takim naiwniakiem żeby wierzyc ksiezulkom-nierobom