Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak wygląda Wasz dzień temat dla mam siedzących w domu

Polecane posty

Gość gość

U mnie codziennie tak samo, rano wstaję z córką (2,5 roku) ok 8, robię jej śniadanko, ubieram, ok 10 wychodzimy na dwór, ok 12 wracamy, mała je drugie sniadanie i ok 13 idzie spac. Ja w tym czasie robię obiad. Jak wstanie ok 15 to jemy obiad, pozniej na dwór, ok 20 wracamy, robię jej kolację, kąpię i ok 22 zasypia. Ja szybko myję podłogi, ogarynam mieszkanie i padam na ryjek. Mąż całe lato pracuje od 7 do 22 wiec właściwie w niczym mi nie pomaga. Ja jestem w 5m-cu ciąży i nie ukrywam, że jest mi ciężko, zwłaszcza, że każdy dzień wygląda tak samo, czasami są jakieś urozmaicenia, ale jestem już zmęczona psychicznie. Czy któaś też tak ma czy tylko ja jestem jakaś dziwna?

Gość gość
moze sprobuj wstawac o normalnej porze - ja jak spie tak do pozna jak ty to wlasnie czuje sie taka zmeczona, jak wstane normalnie o 5-6 to od razu lepszy dzien. ale poza tym jestes w ciazy i to nic dziwnego maz zawsze bedzie tak calymi dniami pracowal?

Gość gość
próbowałam wstawać wcześniej, ale wtedy jest gorzej bo chodzę ciągle przemęczona - nie mogę spać w nocy i twardym snem zasypiam dopiero nad ranem.. Mąż pracuje tak od 3 miesięcy i kolejne 3 będzie ta samo...

Gość gość
Ja tez mam monotonny tryb zycia. Wstaje o 13, jem sniadanie (najczesciej jakies dietetyczne p*****ly) w tym czasie siedze na kafe, pozniej sie kapie, nastepnie ogarniam troche chalupe, wychodze na spacer z psem, pozniej jakies zakupki, obiad, znowu zasiadanie przy kompie (tym razem praca), kolacja, piwko, komputer (duzo czatuje) lub tv i o 4 ide spac.

Gość gość
biedny pies - za póxno z nim wychodzisz :o

Gość gość
Spoczko, jest wyprowadzany przez innych domownikow czyli moich rodzicow o 6 i 20 jeszcze.

Gość gość
aha, no to luzik :)

Gość gość
współczuje męzowi tyle godzin pracować :o przeyebany ma

Gość gość
Witam! Jestem mamą 18 mc synka i obecnie jestem w 4 mc ciąży,mój dzień jest poukładany bo rutyna jest najlepsza dla dzieci, czy dla nas?-kwestia przyzwyczajenia.Ja wstaje o 8:30 tak jak mój synek,Następnie jemy śniadanie, sprzątanie, czasem wyjdziemy na spacerek.O 12 drugie śniadanko i mały idzie spać-śpi do około 15.ja w tym czasie odpoczywam, wcześniej sprzatalam, gotowałm itp, teraz to wszystko robie ale w czasie jak mój mauch nie spi,niech wie że mama też jest zajęta i jeżeli mogę to włączam go w pomoc.O 16-16:30 wraca mój małżonek i jemy wszyscy obiad,potem wychodzimy na spacerek lub bawimy się w domku(jak pada)do 18:30 jest czas rodzinny.Potem kolacja i maluch idzie spać o 7:30 a my mamy czas dla siebie.bardzo kocham moje dzieci(mam jeszcze 16 letnią córkę)ale ja też jestem bardzo ważna, właśnie dla nich a co im po przemęczonęj mamusi-nic.

Gość gość
spacerek, sniadano, mamusia - bleeeee

Gość gość
o kurde gdzie sie pracuje od 7-22?! porażka ma ten twój facet!!! a ty nie mozesz go torche odciazyc i tez isc do pracy a dziecko do żłobka?

Gość gość
Nie każdy pracuje od poniedziałku do piątku w godz. 8-16. Mało tego są tacy,którzy nigdy w życiu nie oddaliby dziecka do żłobka :/ Poszerzyłam chociaż trochę twój horyzont mysleniowy ?????

Gość gość
no ale to jest racja - żeby jedno siedziało w domu a drugie 15h w pracy? jawna niesprawiedliwosc

Gość gość
jaki horyzont???? dooobre:):):):)

Gość gość
o kurde!!! gdzie sie pracuje od 7-22? to jest legalne? autorko, jak twój facet to znosi? czy to praca fizyczna? szok...

Gość otojestem2999
Mój mąż też pracuje od 8-22. To zależy czy mają awarię i muszą jechać naprawiać.

Gość gość
jak ktoś chce zarobić więcej to pracuje, a może jest teraz sezon na tę pracę, a w zimie przestoj - różne sa sytuacje

Gość gość
Mój syn ma 2 lata, ja jestem w 4 m. ciąży i powiem Wam, że ja w te upaly po prostu nie funkcjonuję ciągle robi mi się slabo, ciemno przed oczami, także niestety siedzę obecnie z małym prawie całe dni w domu, jedynie o 9 rano do sklepu i spacer ok. 19 inaczej nie daję rady Jak jest normalna pogoda to dużo spacerujemy, odwiedzamy znajomych itp.... A jak Wy się czujecie w ponad 30 stopniowym upale mamy w ciąży?

Gość noicoztegooooooo
Co was tak dziwi ze ktoś pracuje od 7-22? Moj brat ma 24 l swoja firmę i tez tak codziennie pracuje Jest dużo pracy to trzeba robić.