Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

problem z koleżanką

Polecane posty

Gość gość

koleżanka z pracy, od roku miesiąc w miesiąc pożycza ode mnie pieniądze... 100 zł, 200 zł, 400 zł zawsze obiecuje że odda po tygodniu a oddaje po miesiącu, po tygodniu góra znów przychodzi z płaczem po pieniądze Zawsze jej pożyczałam, mąż pracował za granicą, więc to nie były duże sumy ale teraz mamy duuży kredyt, mąż z zagranicy wrócił, a ona pracuje,mąż ma emeryturę wojskową i pracuje też za granicą wiem że mają duży kredyt na dom i inne kredytt, miesięczne raty to 7 tys zł ale jak przemówić jej że w obecnej chwilii 400 zł to dla mnie dużo?

Gość gość
normalnie. powiedz ze sytuacja materialna się u was zmieniła i niestety hcoć bardzo bys chciała nie masz jak jej pożyczyć. Jeśli jest twoja dobra koleżanką to zroumie o ile nie traktuje cie jedynie jako panią pożyczkę bez prowizji

Gość gość
tylko żal mi ich dzieci, mówi że córka będzie musiała rzucić szkołę bo nie ma na książki etc jeszcze mają 2 w wieku wczesnoszkolnym

Gość gość
w takim przypadku w tyłku bym miała jej córci szkołe jak brała to sie liczyła że oddać musi zatem??? niech oddaje a dwa ...dobry zwyczaj nie pożyczaj :) czasy gdzie ludzie mieli honor i kulturę przeminęły bezpowrotnie

Sytuacja materialna u ciebie uległa zmianie a sądząc po tym co napisałaś to nie jest dobra koleżanka. Owszem można komuś pożyczyć raz drugi ale jak sama nie mam to nie dam a szantażowanie że córka musi ze szkoły zrezygnować - no wiesz. To co do ciebie ma komornik zapukać bo ona MUSI mieć kasę. Dajcie ludzie spokój nie mam nie pożyczę muszę najpierw zaspokoić potrzeby swoje i swojej rodziny.