Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość axla

tabletki i jednak ciaza

Polecane posty

Gość axla

Witam wszystkie kobietki :) jestem w takim szoku, że aż muszę się podzielić tym z kimś! od kilku lat biorę tabletki antykoncepcyjne, bardzo regularnie, sumiennie, nie łączę ich z żadnymi lekami, a mimo to, dzisiaj (wiedziona instynktem) zrobiłam sobie test, potem drugi i trzeci i... Wychodzi na to, że będę mamą! Trochę dla mnie to szok i zastanawiam się czy to tylko ja zaliczyłam najmniej spodziewaną wpadkę czy któraś z Was też może poszczycić się podobnym wydarzeniem .

Gość gość
chyba jestes zadowolona, wiec gratulacje :) ja tez bralam dlugo tabletki, jednak zrobilam sobie miesiac przerwy nooo i zaciążyłam :) bralam tabletke 72 ,,po'', ale nic nie zadzialala. tak wiec wniosek jeden- jak sie przyczepi do macicy, to sie nie odczepi. widocznie w Twoim przypadku tez tak jest, Twoje dzieciatko tak bardzo chce zyc, ze zrobilo Ci niespodzianke:)!

Gość axla
ciężko mi mówić, żeby się cieszyła albo nie ;) wydawało mi się, że mam na to czas, ledwo 24 lata skończyłam, niefartem 3 miesiące temu wywalili mnie z pracy, więc to średni moment :P przyczepiło się i to skutecznie widać :) mimo tabletek, ja nawet podejrzeń nie miałam, że w ciąży jestem dopóki piersi nie napuchły mi i nie zaczęły boleć i normalnie miałam jeszcze kilka dni temu krwawienie w przerwie między opakowaniami :P także mega niespodzianka! a mogę zapytać czy już po rozwiązaniu czy nadal oczekujesz narodzin?

Gość Jakbym o sobie czytała
Autorko, miałam podobną sytuację- też zaszłam w ciążę chociaż brałam tabletki i też miałam wtedy 24 lata ;) test robiłam dokładnie miesiąc po urodzinach ;)

Gość gość
ja mam 22 lata :) widocznie tak miało być, poradzisz sobie. ja zostałam bez faceta, na szczęście mam rodziców któzy dają mi wsparcie. teraz zaczynam 30tc, wiec jeszcze troche mi zostalo do rozwiazania. kto jak kto, ale to my kobiety jesteśmy przecież najsilniejsze i sobie w każdej sytuacji poradzimy:) a w którym tygodniu już jestes?

Gość gość
Gratuluję , będzie wszystko dobrze zobaczysz. Ja jestem w 35 tygodniu planowej ciąży.

Gość nie wierze w to
Już widzę jak tak sumiennie brałaś a w ciąży jesteś :O wszystkie idiotki zrzucają na wadliwą antykoncepcję,a wina leży w nich. ja mam 32 lata, od 14rż przyjmuję tabletki z uwagi na bardzo obfite i bolesne miesiączki-dwa razy z tego powodu lądowałam w szpitalu i lekarz uznał że tabletki pomogą-i faktycznie jak ręką odjął. od 19rż rozpoczęłam współżycie. mam jedno planowane 3 letnie dziecko i teraz jestem w drugiej ciąży. i jakoś przez tyle lat tabletki nie zawiodły. i to nie problem z moją płodnością,bo w ciążę za 1 i za 2 razem zachodziłam w pierwszym cyklu po odstawieniu tabletek. albo zrobiłaś za dużą przerwę,albo np palisz lub pijesz-a alkohol może zaburzać wchłanianie-można pić w 100 cyklach biorąc tabletki i będzie ok a w 101 zajdziesz w ciążę. jest wiele czynników które mogą mieć wpływ-nie wystarczy branie z zegarkiem w ręku i brak wymiotów.

Gość gość
Zgadzam się z Tobą powyżej

Gość gość
alkohol akurat nie ma wpływu, ale przy paleniu lepiej używać plastrów.

Gość gość
Oczywiście , że alkohol ma wpływ

Gość gość
przypomnij sobie czy nie wymiotowalas nie mialas biegunki to wystrczy aby tabl sie nie przyjela .Sorry ale musze kompa wyrestartowac bo mi literki nie wchodza .

Gość lubie luksus
nie wierze w to, no to pieknie sie prowadzilas, ze od 14rz bierzesz to swinstwo. wstyd!

Gość gość
Czytaj ze zrozumieniem sieroto NIE WIERZE miała zapisana tabletki przez obfite ,bolesne miesiączki a nie w celu antykoncepcyjnym bo prowadziła życie seksualne w wieku 14 lat .

Gość gość
żadna antykoncepcja nie daje 100% gwarancji więc nie koniecznie to wina autorki że nie dbała o prawidłową dietę. Gratulacje i dużo zdrówka dla was dziewczyny i waszych maleństw :D

Gość gość
autorko, jeśli pod koniec wypowiedzenia byłas już w ciąży, to muszą przywrócić Cię do pracy, jeśli miałas na czas nieokreślony umowę