Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dariaanna22

Ataki duszności

Polecane posty

Gość Dariaanna22

Witam od jakiegoś czasu miewam ataki duszności w różnych porach dnia. Wogóle nie mogę złapać powietrza, czasami aż lecą mi łzy. Co to może być?? Ma ktoś podobnie?

Gość gość
Może to być astma..najlepiej idź do lekarza..a nie pytaj o takie rzeczy na forum, bo następynm razem możesz się udusić

Gość Dariaanna22
a do jakiego lekarza najlepiej iść??

Gość gość
albo anemia, pij sok z burakow, mi pomoglo ;)

Gość gość
masz w swoim otoczeniu jakiś alergen i tak reagujesz, ja kiedyś miałam na pelargonie które miałam w jedym z pokoi zimą, jak dłużej tam przebywałam dostawałam duszności - rozglądnij się co nowego jest w twoim pomieszczeniu

Pulmonologa na przykład... Też mam astmę, z tym że ja na tle typowo alergicznym. Na lekach sterydowych funkcjonuje tak sobie, ale przynajmniej napadów duszności nie ma.

Gość gość
Też kiedyś tak miałam. Byłam u pulmonologa i miałam zrobioną spirometrię, okazało się, że nie mam astmy ani żadnej choroby układu oddechowego ani też nie była to alergia, więc lekarka stwierdziła, że to na tle nerwowym. Chodziłam do psychologa, ale to nie przynosiło żadnych efektów. Potem nie miałam już tych okropnych ataków, tylko cały czas źle mi się oddychało. Jakieś sześć miesięcy miałam spokój, a teraz znowu się zaczęło. Prowadziłam samochód, a tu nagle poczułam, że źle mi się oddycha. Lekarze są beznadziejni. Musisz pójść do pulmonologa. Może masz astmę albo jakąś inną chorobą. Wyśle cię na spirometrię i od razu ci wyjdzie.