Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Brak internetu

Polecane posty

Gość gość

Nie mam internetu w moim drugim komputerze. Co robic? Prosze o pomoc.

Gość gość
Kup sobie.

Gość gość
masz ruter

Gość gość
Prosze o powazne rady.

Gość znowu_10_osob_ukradlo_spacje
przenieś z jednego do drugiego w reklamówce tylko zamknij szczelnie aby nie uciekł :D a nastęnym razem zadaj konkretnie pytanie.

Gość gość
Tak, mam

Gość gość
Przecież to za tępe jest, żeby konkretne pytanie zadać. 😴

Gość gość
Jezu, ludzie. Nie znam sie na komputerach, napisalam to pytanie chaotycznie. Moze bardziej powinnam zbadac co jest glownym problemem a pozniej was zapytac ale tak czy inaczej nie powinniscie takim jadem pluc.

Gość gość
jesli masz ruter to sprawdz ustawienia i dostepnosc sieci

Gość gość
Jest napisane, ze kabel sieciowy (?) nie jest podlaczony do tego komputera.

Gość gość
bo do drugiego kompa potrzebne osobne lacze,no niestety ale 2 abonamenty trzeba placic:(

Gość gość
To podłącz kabel.

to podlacz albo ustaw internet przez wifi jak nauczysz sie zadawac pytanie w sensie jakie komputery jakie maja karty sieciowe i jak chcesz podalczyc internet to moze ktos ci podpowie na razie to ew. pomagajacy musialby ci zadac cala liste zbednych pytan a przeciez to ty potrzebujesz pomocy a nie ktos ma marnowac czas na wyciaganie od ciebie potrzebnych do odpowiedzi informacji.

Gość gość
Label sieciowy z reguły zakończony jest plastikową, przezroczystą wtyczką. Jest dośćplaska, ma szerokość ok. 1cm, widać w niej takie zlote linie. Do tego ma taki dzyndzel :classic_cool: ktory mozna lekko nacisnąć, ten dzyndzel odskakuje po włożeniu do gniazda.

Gość gość
Ale to nie jest tak, ze kupilam sobie komputer i oczekuje ze skoro w pierwszym jest net to i w drugim musi byc. Ten internet wczesniej byl. Zadawac pytania umiem ale przyznaje ci racje, ze wyskoczylam z nim bez zadnych informacji, ktore moglyby rozjasnic lekko sytuacje. No coz, nie mam pojecia jaka mam karte sieciowa, a tak wlasciwie to nie wiem co to jest karta sieciowa. Jutro pomoze mi ten kto kupil ten komputer. Wybaczcie mi za to glupie pytanie :P

nie pisz jej takich rzeczy bo wetknie tam ten od tel. i zalozy kolejny temat ze kabel podlaczyla ale net nie dziala :D

ech no naprawde trudna ci pomoc bo nie wykazujesz zadnej inicjatywy :D internet tam byl bez kabla czy z kablem !!!!!!!!!!!!?????????????? jak z kablem to wlaczyc kabel jak bez kabla to napsiz cyz to komputer stacjonarny czy laptop bo jak laptop to trzeba tylko przelaczyc taki przycisk ktory zazwyczj sie przesuwa i znajduje sie zazwyczaj na brzegu obudowy od strony spacji :D jak laptop to jest taka inkonka z takimi kilkoma łukami masz tak przełącząć różne przyciski aby te łuki się zaswiecily :D

teraz niezalenzie od tego jaki to komp jesli net byl bezprzewodowo to wyszukaj jeszcze raz siec ale w przypadku laptopa trzeba bedzie urcuchomic wifi czy to przelacznikiem czy to kliknać na jedna z ikonek obok zegara i tam poszukac wlaczania radiowego netu zazwyczj to ikonka z łukami.

Gość gość
To jest laptop. Zadnego przycisku o ktorym napisales/as nie odnotowalam. Nie bylo tez zadnego wlaczania radiowego netu. Wcisnelam rozwiazywanie problemow i jest napisane abym uzyla przelacznika z przodu lub z boku komputera, albo jesli jest to, mozliwe klawiszy funkcyjnych. Tylko nie wiem co to jest ten przelacznik, wczesniej net funkcjonowal bez niego...

to jest to co ja nazwalem przysick bo kobieta raczej nie wie co to przelacznik :D cos takiego co sie przesuwa zazwyczaj jest na obudowie od strony klawiatury przechyl laptop i sprawdz czy nie masz takiego suwaka. moze sie to wlaczac wlasnie jakims przyciskiem stad napisalem abys szukala diody z "łukami" a póxniej przycisku ktory to zapala. jak bedzie zapalone to wtedy mozna net konfigurowac/

jesli jestes blondynka to zrob zdjecia tego laptopa klawiatury z gory i z kazdej strony z boku to bedzie szybciej niz znalezienie tego przez blondynke.

napisalem zrob zdjecia a nie wklejaj z danych technicznych laptopa bo nei chodzi o wejscia tylko przelacznik. poza tym na zdjeciu z gory byloby widac ikonki obok diod i przyciskow u gory na klawiaturze. sprawdz to co zaznaczone na czerwono czyli to cos z boku czy sie nie przesuwa i to miejsce na drugim zdjeciu zaznacozne zazwyczj tams a umieszcozne wlaczniki byz moze wlacza sie z poziomu windowsa i biosu. a jesli potrafilas skopiowac zdjecie z dancyh technicznych to podaj model laptopa. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f312f510da45b90e.html

takie zdjecia to sobie mozesz nie powiem co zrobic to przykladowe zdjecia laptopa della nie wklejaj ich bo mam takich cala mase na dysku nawet mam identyczne jak to przedostatnie :D albo zrob albo przestan d*pe zawracac jesli jestes leniem.

Gość gość
Model to XPS L702X. Aktualnie nie mam czym zrobic tych zdjec. Ogolnie znalazlam tylko jeden przycisk, ktory sie przesuwal ale to byl przycisk do wyciagniecia baterii.

przestan jzu to wkeljac :D to sa zdjecia na ktorych pokazane sa wejscia/wyjscia laptopa i nic nie wnosza. to co ci zaznaczylem na czerwono z prawej strony przesun i przytrzymaj lub tylko przytrzymaj jesli nie da sie przesunac i obserwuj diody czy jakas sie zapalila dodatkowo

byl przycisk do wyciagniecia baterii.>>>blondynka :D ten przycisk chyba byl pod spodem a mialas szukac po bokach :D uscisle szukaj z prawej strony bo tam jest cos co wyglada na wlacznik wifi. to cos co zaznaczylem